Pomoc s výberom kávovaru

stojkamarcel1
27. feb 2018

Ahojte, chceme si spraviť radosť a zainvestovať do kávovaru, keďže vypijeme dosť káv každý deň a myslíme si, že sa nám to oplatí viac ako dolce gusto, ktoré máme teraz. Oplatí sa kúpiť nejaký z bazáru? A je rozumnejšie kúpiť rovno automatický alebo stačí klasický pákový. Uvítali by sme aj trysku na šľahanie mlieka a max nejakých 400 Eur. Máte nejaké overené modely, alebo aspoň rady ako sa neoklamať? Díki 🙂

sandral
27. feb 2018

@stojkamarcel1 My máme De'longhi Ecam, síce sa do 400 nezmestí, ale môžem len odporučiť. Káva je chutná, možnosť 2 šálok naraz, pena je vynikajúco krémová.... .
Ja osobne by som z bazáru nekupovala, nevieš ako sa s ním zaobchádzalo,.... .

babajaga
27. feb 2018

Ahoj .Mam ich prebadane,my mame pakovy delonghi....Z bazaru nekupuj.

loryana
27. feb 2018

My mame tiez Delonghi primadonna, obrovska spokojnost , je to automaticky kavovar...stoji trošku viac ale kava je super a hlavne je tichy.

zuzana1401
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dhlinkova
27. feb 2018

My máme tiež De'longhi PrimaDonnu Avant a sme maximálne spokojní. Ja si na kávovar potrpím a predtým sme mali Dolce Gusto, ale mne sa nepáčil ani dizajnovo a aj káva ma po čase omrzela.
Ako svadobný dar sme dostali Zepter, ale tiež ani chuťovo ani dizajnovo sa mi neľúbil. Mali repertoár 5tich káv a mne mali takú pripálenú chuť.
Bazár by som neriskovala, ja bazárom neverím.

zuzana1401
27. feb 2018

My máme Delonghi a je super ,určite by som nekupovala z bazáru.

zuzana1401
27. feb 2018
nufiatko
27. feb 2018

Ahoj . Ked mas rozpocet do 400 eur , tak uz porieste automat . My mame pakovy delongi icona a sme spokojní . Kupila som ho muzovi na Vianoce , je vyuzivany pravidelne a ide v pohode .

bnov
27. feb 2018

Používame tiež De Longhi Esam 6700 a maximálna spokojnosť. Síce nie je najlacnejší, ale je výborný, nenáročná obsluha, ľahká údržba a nie je ani hlučný.
Ja som ho predtým odskúšala u nás v kancelárii, kde ho používalo cca 7 ľudí a išiel non stop.

peter2404
27. feb 2018

v cene okoo 250e gaggia classic, v cene okolo 500e rancillio silvia..

sisaka
27. feb 2018

Mame Nespresso od DeLonghi, u nás spokojnosť

sisaka
27. feb 2018

Teraz som si všimla cenu, tak náš bol drahší mame Lattissima , ale sú aj lacnejšie modely ...

awina
27. feb 2018

My mame delonghi ec850 a max. spokojnost,urobi sam latte aj kapucino,stoji tak do 250 €.

jance333
27. feb 2018

my máme lacnejší jednoduchý model De Longhi, ale túto značku bez debaty odporúčam. a za mňa klasika pákový

stojkamarcel1
autor
27. feb 2018

A tento vľavo delonghi podľa recenzie vyzerá dobre https://necenzurovane.sk/kavovary ale ako tak čítam, tak väčšina z vás volí skôr model Ec...

zutera
27. feb 2018

@zuzana1401 přesně toto máme my a je fakt super 😀

stojkamarcel1
autor
27. feb 2018

@zutera ďakujem 🙂

henriett19
27. feb 2018

Mne jezisko doniesol tohto krasavca a som max.spokojna

juliet86
28. feb 2018

Odporucam sledovat mall.sk napr sem tam maju 30-50percentnu zlavu na kavovary

juliet86
28. feb 2018

Mas tam viac moznosti.prefiltruj si porovnaj. Pozri recenzie.

libawet
1. mar 2018
evicaveverica
1. mar 2018

Fuha do 400 eur kavovar....ja viem ze tu vsetci ospevujete De Longhi..ale... Pracovala som v jednej firme, mala som moznost.vyskusat rozne kavovary a poradim ti takto:
Napis.si na papier co od kavovaru pozadujes -
Na aku kavu Zrnkovu alebo mletu
na kolko kav denne,
ci chces aj penic mlieka,
Ak je stroj na zrnkovu kavu ci chces mat moznost urobit si na nom kavu aj mletu.
Ci chces aby si mala viacero moznosti nastavenia si roznych kav (nas ma 3tlacitka na rozne kavy - ristretto, presso a capucino)
A potom rozne ine nastavenia - ako preplachovanie pri a po vypnuti kavovaru, moznost vypnut tieto preplachovania, moznost nastavit si cas automatickeho vypnutia kavovaru alebo uplne vypnut automaticke vypnutie - vypnes vecer az napriklad.
Atd. Treba prestudovat.
Co sa mlyncekov tyka trebarz Nivona ma vyberatelny strojcek ktory vies preplachnut pod vodou, stroje su kvalitne a za prijemnu cenu. JURA ma.z mojho pohladu najkvalitnejsie kavovary na trhu - je jedno aky model kupis mlynceky maju rovnake, lisia sa len vo vybaveni. Moji rodicia maju JURU uz 11 rokov, stroj dodnes nebol servisovany a slape ako hodinky. My mame Juru uz 3 rok a sme.nadmieru spokojny tiez.
Kavovarom AEG resp Krups sa vyhni z dialky su neskutocne kazove.
DeLonghi su ok len oproti Jure su strasne hlucne a maju malo internych nastaveni. Mala som ho v praci a chcela som ho vysmarit oknom a to bol kavovar tej najvyssej rady.
Mozes pozriet Gaggia..vyborne kvalitne kavovary alebo Saeco.
Ak este mozem do toho pokecat co to... Vyber si favorita a najdi si predajcu..nemyslim teraz Nay alebo iny elektrodom..ale.orogos Kofeeshop..obchod ktory sa kave a kavovarom venuje a bude ti vediet na nom urobit aj kavu a aj ti o nom povie. Az si vyberies poziadaj rodinu aby vam k narodeninam alebo inym sbiatkom radsej pridala peniaze na poriadny kavovar.
A pakove si iste nekupuj,.je to strasny opruz (aj taky sme mali, kava vsade a pri navsteve sme.kavu robili 4ludom pol dna)

evicaveverica
1. mar 2018

Baby fakt sorry urcite neznevazujem vase kavovary, ale same viete ked ste vyberali ake to bolo komplikovane. Pisem len svoje dlhorocne skusenosti. Kavu mame fakt radi.

korunka1
1. mar 2018

V Planeo elektro je ešte akcia na DeLonghi Ecam 22.320 za 419,0 €

peter2404
1. mar 2018

@evicaveverica
cistit treba pakovy aj automat, pri pakovom mas vyhodu ze sa ti bordel nehromadi v kavovare ale upraces okolie. pred casom si kolega tuto v praci doniesol vlastny kavovar do officu, automat.. spravil si v nom par kav a potom odisiel na letnu dovolenku na niekolko tyzdnov. nechci vidiet co v tom kavovare po jeho prichode bolo....
co sa tyka delonghi, mal som ten ich lacny model ec155, je to fajn masina na niekolko mesiacov, to vyhotovenie nema narok aby vydrzalo dlhodobu prevadzku, tie gumove tesnenia odidu fakt velmi skoro.. nevidel som vsetky delonghi kavovary (pakove), ale mam dojem ze vela z nich ma rovnake vnutro, akurat v krajsom plastovom obale..

kammik
1. mar 2018

@korunka1 my sme takisto tam nakupovali, teraz pred vianocami našim kávovar tiež tejto značky, majú fajn ceny, čo osobne odceňujem, pretože si tie veci môže dovoliť aj ako to moja mamka zvykne hovoriť bežný smrteľník 😝

simca06022011
1. mar 2018

Z bazaru nekupuj urcite. Poviem ti skusenost nasu, kavickari sme riadni, cez dovolenky nevahame kavu mliet a varit s kadecim, korenim a mliekom, ruzovou vodou, cez pracovne dni ideme na espressach.... prvy bol KRUPS automat cca 600EUR v rakusku (inak trisku na mlieko som ledva pouzila, je z toho neskutocny brodel, nahradila som to slahacom na mlieko, ktory inak vyuzijem aj na ohrievanie mlieka, aj na cokoladu, aj na kakao atd a penu urobi vybornu). POkazil sa po cca 1,5roku, ok.. druhy bol tiez rovnaky krups, iba novsi, ktory sme jedneho dna isli umyt a neviem ako, moj drahy sa rozhodol ze ide daco pozriet a rozobral ho.. ten humus co bol vnutri, tie plesne co nam cez tie hadicky isli s kavou do pohara si nik nevie predstavit (aj sme sa divili divnej voni, chuti, kym sme vzdy nevypustili skoro cely zasobnik vody, nezmizolo to). A to sa den co den oplachoval po a pred pouzitim, pravidelne cistil (sam vypisuje kedy) tabletami aj roztokom... cize isiel prec aj ten. Predtym sme mali klasicky pakovy, to nebol taky luxus, ale kava bola vyborna, ak sme dobru mletu kavu zohnali, neporiadok okolo primerany... nebolo to ale take ako z cerstvo namletej kavy, ale ked si to tak clovek vezme aj v restikach pouzivaju pakove, treba pri kupe tlak sledovat (hdonota bar). Teraz mame doma uz 4. rok La Piccola (taliansky) na ESE pody. S tym som maximalne spokojna, ESE pod je vlastne stlacena kava v takom papierovom (?) obale, zabalene je to po porciach. Ziadna spina, ziadny bordel, kavovar max, raz za cas prebehnem proti vodnemu kamenu. Pred a po priprave samozrejme pustim cistu vodu cez system, nech mi ide cerstva voda do kavy ,ale to je sekunda🙂 Tie ese pody tiez nieco stoja, nedaju sa hocikde kupit (ma ich metro, ja ich musim objednavat online, este pody ma vela znaciek aj znamych kav (pelinni, lavazza,.. aj menej znamych, nam napr. velmi chuti ajchorvatsky Franck). V praci sme mali dolce gusto to bola malinovka kvalitou 😃 ale tam pijeme kavu sem tam, teraz som kupila tchibo kavovar na ich kapsule (saeco), lebo dolce nam samozrejem neprezilo 1,5roka, a ta kava je o mnoho lepsia, podoba sa espresso espressu 😃

Dalsia vec je zahrievanie kavovaru, svokra ma teraz novy a ten sa neskutocne dlho zahrieva, to vstanu zapnu a zahreje sa az ked su umyti, obleceni.. cize rano ani kavu uz doma nepiju. Krups sa mi zahrieval tiez chvilu, piccola je hotova raz-dva, v mojom starom pakovom sa tiez musel riadne zahriat, urobil kavu hned ak som chcela, ale chut sa tej "zohriatej" nedal porovnat... na toto davat pozor ak pijete kavu rano v behu 😃DD ako ja...
K cene.. treba si vybrat, je ich milion, moje automaty stali tych 500-600EUR, pakove su lacnejsie a piccola ma stala nejakych 300EUR vtedy, teraz som vidlea inu verziu v alze za 300, cize cena rovnaka... A moj kavovar je celokovovy, okrem odkvapavacej nadoby, nie je na nom co pokazit/zlomit. A ta nova uz ani tu nema plastovu asi 🙂 Po dlhorocnomi treningu som pre 12 ludi nerobila kavu pol dna... ale ak mate taketo navaly ludi, tak treba premysliet tiez vyhodnost :D ale kamoske -dvom kavu urobis raz dva 🙂

kammik
1. mar 2018

@simca06022011 ty si si s tými kávovarmi tiež teda užila svoje 🙂 poviem ti pravdu, že mňa by ani nenapadlo takúto vec z bazáru, niektoré veci áno budiš, ale toto je záležitosť pri ktorej nevieš ako predchádzajúci majitelia s nim zaobchádzali, akú kávu dávali, či prečisťovali a podobne tak to je dosť risk 😉