Výber materiálu podlahy pri podlahovom kúrení
Ahojte milé žienky. Na jeseň chceme pokladať podlahu do novostavby , kurenie je podlahové. Manžel strašne chce všade dlažbu. Ja som proti , nakoľko je premňa veľmi studená a chladná. Čo hovoríte na to vy? Nakoniec , že si mam teda vybrať podla seba. Tam , kde ma isť dlažba pôjde, no do obývačky a izieb sa rozhodujem medzi vynilom, laminat , kompozit. Čo máte vy vo svojich domoch ? S čím ste spokojne ? Menili by ste sa inu? Prosím , moc mi pomôžu vaše recenzie pre správne rozhodnutie sa. Ďakujem 🙏
Chodba, kuchyňa, obývačka dlažba a podlahovka
Izby laminát znova by som to tak spravila
@anonym_autor kuchyňa obývačka dlažba
Izby kompozit
Spokojnosť
Mame v izbach tusim laminat, alebo kompozit? vlastne ani neviem. Nie je s tym vlastne problem ale chcel som vsade dlazbu, bol som ukecany a asi by som ju chcel opat. Kuri to cez dlazbu citelne rychlejsie, aj sa to jednoduchsie umyva. Za mna dlazba vsade.
ja mám v celom byte dlažbu a super… lamino by som nechcela, nemám rada umelú hmotu v byte, aj nábytok mám drevený…
My máme dlažbu iba v kúpeľni, všade máme kompozit. Urobila by som to znova tak, pre mňa je dlažba chladná a tvrdá, stačila mi dlažba u našich.
My máme vinyl a v kúpeľniach dlažbu. A som rada, že nemáme všade dlažbu, keďže nenosime papuče, máme teplý dom a podlahové kúrenie sa tak často ani v zime nezapne. Keď by som si mohla vybrať tak si dám drevené parkety 😁
@anonym_autor ja by som nezniesla dlažbu ani v kuchyni nieto ešte v obývačke a izbách. Dlažbu mame len v kúpeľniach zvyšok vinyl..skvele na údržbu a prijemne "mäkké" na chôdzu..keď kúri podlahovka je samozrejme veľmi príjemný aj vinyl..naši majú plavacku a ten zvuk mi vadí..svokra ma v kuchyni a na chodbe dlažbu a to je des..ten vinyl ma tlmeny zvyk aj keď ti niečo spadne, keď dieťa spadne..za mňa ideál.. dlažba je pre mňa "studena" aj keby sa kúrilo pod nou na 100 stupnov..
Mame laminat (aj v kuchyni), ja som spokojna uz 6 rokov.. isla by som mozno do vinylu, vtedy mi to prislo ako predrazene linoleum, no je uz viac moznosti za prijatelnejsie cemy... kompozit sa vraj dost skrabe a trha ponozky (aspon co casto pisu na staviame svojpomocne na fb) teraz by som mozno uvazovala aj nad drevom ak su na to financie.
A do spalne, detskej, pracovne a hostovskej by som urcite dala velkometra koberce. Chybaju mi.
Nezniesla by som dlazbu v celom dome, za mna chladna. Teraz v lete podlahovym kurenim chladime a nez sme to vypli v kupelniach (kde je dlazba) tak tam bol neznesitelny chlad od noh, nezvladla by som to inde v byte. Mame laminat, ten je aj pri chladeni prijemny
Ja sa tiez akurat rozhodujem. Urcite bude dlazba v obyvackes kuchynou, chdba, kupelne. Izby sa naviem rozhodnut. Bojim sa ze dlazba bude neprijemna pre dieta a studena. Na druhej strane moc nechceme laminat.
@anonym_autor pre mňa je dlažba v obývačke "no ho". Nepáči sa mi. Ešte som nebola v dome, kde by sa mi to páčilo, ale to je vec vkusu, a ja tam nebývam.
Obývačka+kuchyňa - vinyl (na nerozoznanie od dreva), neľutujem.
Izby - kompozit (radšej sme mohli dať tiež vinyl)
Chodba+kúpeľne - dlažba.
Ja sa tiez akurat rozhodujem. Urcite bude dlazba v obyvackes kuchynou, chdba, kupelne. Izby sa naviem rozhodnut. Bojim sa ze dlazba bude neprijemna pre dieta a studena. Na druhej strane moc nechceme laminat.
@anonym_9390bf nedavaj dlazbu do detskej, dieta sa stale vala po zemi ci uz ako babo alebo ked sa ako vacsie hra, my tiez casto polehujeme pri malej ked sme s nou v izbe. Nakoniec tam kupis minimalne penovu podlozku alebo koberec.
Ked nie laminat tak vinyl urcite.
@anonym_autor v kupelkach mame podlahu. Obyvacka s kuchynou a chodby mame vinyl. V izbach laminat. Lutujem, ze sme do izieb nedali vinyl.

Dcera dava do celeho novwho domu vinyl.