Výber medzi Krups a De'Longhi
Ahojte,
potrebujem poradiť — idem mojej mame na 50. narodeniny kupovať kávovar a vybral som dva top modely s množstvom receptúr a automatickými funkciami. Problém je, že obe majú veľmi podobné parametre, len s jemnými rozdielmi. Neviem sa rozhodnúť.
Tu sú možnosti:
1. Krups Intuition Preference+ EA875E10 — plne automatický kávovar, ktorý sa čistí sám. Výhoda: menej práce pre používateľa. Nevýhoda: nemá odnímateľnú spaľovaciu jednotku (brew group), čo znamená, že sa nedá manuálne vybrať a vyčistiť. Mám obavy z toho, že keď sa zle vyčistí alebo zanedbá, môže vo vnútri vzniknúť pleseň, zápach kávy alebo stroj môže preťažovať.
2. De'Longhi Magnifica Plus ECAM 320.60 — taktiež veľmi dobrý model, má manuálnu spaľovaciu jednotku (odnímateľnú), čo uľahčuje ručné čistenie a údržbu.
Mám teda dilemu:
Chcem niečo prémiové, s veľkou pohodlnosťou (pre mamu, nech je čo najmenej starostí).
Zároveň sa obávam údržby a dlhodobej spoľahlivosti.
Otázka pre vás:
Máte skúsenosti s plne automatickými kávovarmi (ako Krups bez odnímateľnej spaľovacej jednotky)? Ako sa správajú po čase — v zmysle údržby, či sa ľahko čistí, či chyba odnímateľnej časti je problém? Alebo by ste radšej odporúčali model s manuálnou odnímateľnou spaľovacou jednotkou (ako De’Longhi) práve kvôli dlhodobej spoľahlivosti a jednoduchšiemu čisteniu?
Vopred vám ďakujem za vaše skúsenosti a odporúčania! 👌
@enmery všetko okrem čoho? 🤣 Nema rad automat?
„Neviem prečo, ale som viac naklonený tomu automatu. Len neviem, potrebujem niekoho, kto ten kávovar má. Ale úprimne, ani on nemá šancu vedieť, či vnútri nie je špinavý, takže neviem.“ najviac ma láka ta nižšia cena ten automat stoji inak okolo 700€ niekde, a teraz ponúkajú u bleck friday za 530 € a ten manuál za 580€ co uz je cez moj limit
@enmery co kto ja? Ja som sa len pýtal lebo si napísala vsetko o okrem čoho, a to som nepochopil.
Uz par dni mame Krups a za nas super,kavu robime 4krat denne 3ks,takze vyuzity ozaj na plno.
@sebastian88 ahoj, krups nepoznam. vo firme mame delonghi ten najnizsi model... automaticky... a mozem ti povedat, moj priatel aj ludia v okoli maju 750€+ kavovary a nevydrzali ani stvrtinu, co tento nas... a to sa on vobec specialne nestarame, raz za cas odvapnime a to je vsetko... kavovar pre predstavu urobi 500 kav mesacne a mame ho roky...
Uz par dni mame Krups a za nas super,kavu robime 4krat denne 3ks,takze vyuzity ozaj na plno.
@anonym_d77ef7 A nebála si sa toho, že sa to nedá vyčistiť manuálne?
@sebastian88 ahoj, krups nepoznam. vo firme mame delonghi ten najnizsi model... automaticky... a mozem ti povedat, moj priatel aj ludia v okoli maju 750€+ kavovary a nevydrzali ani stvrtinu, co tento nas... a to sa on vobec specialne nestarame, raz za cas odvapnime a to je vsetko... kavovar pre predstavu urobi 500 kav mesacne a mame ho roky...
@krasneleto ďakujem za odpoveď, hej je to dobrá značka, len on sa tiež berie ako automaticky on čistí tam kde je to mlieko ale ten odpadový kanál kde je ta kava ten sa musi čistít manuálne cize úplný automat to neni. Ja som tiež nechcel drahý, najprv som vybral najlacnejší, ale potom to išlo hore, čím viac receptur tým to je drahsie, túto je na výber až 15 receptúr kave a čaje.
@anonym_d77ef7 A nebála si sa toho, že sa to nedá vyčistiť manuálne?
@sebastian88 ale da,muz to cisti aj vysaval ten zasobnik na kavu,hadicu od mlieka cistime zakazdym a aj to,z coho tecie sa da pekne vycistit,inak je automaticky,takze sa vlastne cisti sam.
Porovnať neviem, ale v práci máme De'Longhi Magnifica už zo 5 rokov, neskôr si taký (novší model) kúpila aj šéfka domov. Obdobný má aj môj brat a pred pár mesiacmi ho dostala aj mama na 70tku. Zatiaľ zo všetkých štyroch strán spokojnosť...
Nemám šajnu ani ako sa to čistí, nikdy sme kávovar taký nemali, či to je otravné? a račej ísť rovno do automatu no nevieme , ja som videl na tiktoku ako typek otvoril kávovar, a mal tam plesen a kosniače lebo to neumyval, dúfam ze automat to nebol 🤣🤣
veď aj automat sa dá vyčistiť…
Nemám šajnu ani ako sa to čistí, nikdy sme kávovar taký nemali, či to je otravné? a račej ísť rovno do automatu no nevieme , ja som videl na tiktoku ako typek otvoril kávovar, a mal tam plesen a kosniače lebo to neumyval, dúfam ze automat to nebol 🤣🤣
@sebastian88 kup si De longhi,mame 3ks v rodine,najstarsi cca.10 rokov,zatial bez problemov.
@sebastian88 určite kávovar kde sa dá sparovacia jednotka vybrať a aj vyčistiť. U Delonghi vyberieš, oplachneš pod tečucou vodou, ideálne to spraviť aspoň raz za dva týždne. Robila som v elektre, a teda ľudia čo to nečistili tam mali hotovú petriho misku. Nechcem vedieť radšej čo je v tých kavovaroch, ktoré to nemajú vyberatelné a nedá sa to vyčistit. Čistí sa vlastne tá časť (piest) čo robí "kávové kolečká". Tá káva tam zostane či chceš či nie, v kavovare je teplo a vlhko, takže to zaplesnie veľmi rýchlo. Za roky v elektre som videla všetko možné, a hlavne tú pleseň časom v tej káve cítiť a teda kávu s prichuťou plesne asi piť nechceš. Neviem aký máš rozpočet, ale najlepšie majú toto riešene siemens kávovary, za mňa najlepšia udržba.
Delonghi sa kupuje do firiem, kde sa denne urobi niekolko desiatok kav a spolahlivo funguju niekolko rokov. Osobne by som isla do Delonghi. Mame uz druhy (prvy sme vymenili za novsi a pohodlnejsi model, starsi stale sluzi kamosovi, ktoremu sme ho darovali). Raz za cas mozes ist mame spravit udržbu aj ty, ak by to bolo na nu zlozite.
@krasneleto ďakujem za odpoveď, hej je to dobrá značka, len on sa tiež berie ako automaticky on čistí tam kde je to mlieko ale ten odpadový kanál kde je ta kava ten sa musi čistít manuálne cize úplný automat to neni. Ja som tiež nechcel drahý, najprv som vybral najlacnejší, ale potom to išlo hore, čím viac receptur tým to je drahsie, túto je na výber až 15 receptúr kave a čaje.
@sebastian88 ano jasne, u nas nikto nerobi ine ako "presso"... ale v tej najlacnejsej verzii je aj paka na spenenie, ak by niekto chcel. cisti sa iba v zmysle odvapnenia... a jasne ze nadobku musis vysypat, aj kavu dosypat atd... ale ja hovorim, ze nie vsetko drahe aj vydrzi
Hlasujem za delonghi značku, keďže tvoje konkrétne modely nepoznám . My máme svoj skoro 11 rokov , káv, čajov neskutočne veľa denne urobených a pokiaľ by sme nechceli nový model, asi by sme si ho nechali aj naďalej.
@sebastian88 my sme tiez citali recenzie na kavovary,vyhody,nevyhody.Krups ma presne to iste ako delongy,len teda je lacnejsi,lebo tam platis za znacku.Je to to iste,ako zo vsetkym.Znacka predava.
Len škoda ze delongi nerobí 2 kávy naraz, to je praktické ked nás je veľa, a je oslava.
Prosím len nie KRUPS !!! My ho mame dva roky (no na Vianoce budú dva roky) a po ich prístupe by som ten kávovar vyhodila. Pokazil sa nám v záručnej dobe. Poslali sme ho na adresu čo uviedli, ani jediná info od nich že im to prišlo a riešia to. Musela som sama volať aby som sa opýtala či to prišlo, predsa len to mohol hocikto prebrať a ani by som nevedela. Až servis mi napísal že to dostali od nich a riešia to. Pokazilo sa nám nejaké nasávanie vody. Proste sa kavovar namiesto napúšťania vody, iba pocurál. Po 3 týždňoch konečne dorazil. Manžel ho vybaľoval a že niečo je zle. Tak ten vypúšták kde tečie káva, nám dolámali a takmer sa to utrhlo. Nehovoriac o špinavom kávovare. Napísala som im email (lebo na linke mi povedali že reklamačné oddelenie inak nekomunikuje) a na druhy deň prišiel kuriér po neho. Po ďalších dvoch týždňoch kavovar prišiel ale už nás po tomto celom prešla chuť a ľutujeme že sme nekúpili DeLonghi. Ozaj neodporúčam. Máme Krups Intuition Experience +.
@sebastian88 určite kávovar kde sa dá sparovacia jednotka vybrať a aj vyčistiť. U Delonghi vyberieš, oplachneš pod tečucou vodou, ideálne to spraviť aspoň raz za dva týždne. Robila som v elektre, a teda ľudia čo to nečistili tam mali hotovú petriho misku. Nechcem vedieť radšej čo je v tých kavovaroch, ktoré to nemajú vyberatelné a nedá sa to vyčistit. Čistí sa vlastne tá časť (piest) čo robí "kávové kolečká". Tá káva tam zostane či chceš či nie, v kavovare je teplo a vlhko, takže to zaplesnie veľmi rýchlo. Za roky v elektre som videla všetko možné, a hlavne tú pleseň časom v tej káve cítiť a teda kávu s prichuťou plesne asi piť nechceš. Neviem aký máš rozpočet, ale najlepšie majú toto riešene siemens kávovary, za mňa najlepšia udržba.
@sigma510 ďakujem za odpoveď, ktorá je dosť užitočná, tieto 2 modeli ja mam, ale stále ma láka automat, nemusíš nič robiť a ešte je aj drahši o dosť len je vysoká akcia, cize je lacnejší, od delongi na druhej strane máš pravdu, ani boh nevie čo tam po roku moze vsetko byť, keby ten horok spravili priehľadný 🤣🤣🤣🤣 no neviem asi zoberiem to delongi len to uz je vela tých 530€ bol strop, siemens som pozeral drahší, nema tolko receptúr do 500€ a nemaju ani nádobu na mlieko čo nechapem on ma ze 7 receptúr a stoji 580€ na tiktoku som videl taky extrémne ze typek tam mal vnútri už aj kosniačou co sa mi rozum pozastavuje
Prosím len nie KRUPS !!! My ho mame dva roky (no na Vianoce budú dva roky) a po ich prístupe by som ten kávovar vyhodila. Pokazil sa nám v záručnej dobe. Poslali sme ho na adresu čo uviedli, ani jediná info od nich že im to prišlo a riešia to. Musela som sama volať aby som sa opýtala či to prišlo, predsa len to mohol hocikto prebrať a ani by som nevedela. Až servis mi napísal že to dostali od nich a riešia to. Pokazilo sa nám nejaké nasávanie vody. Proste sa kavovar namiesto napúšťania vody, iba pocurál. Po 3 týždňoch konečne dorazil. Manžel ho vybaľoval a že niečo je zle. Tak ten vypúšták kde tečie káva, nám dolámali a takmer sa to utrhlo. Nehovoriac o špinavom kávovare. Napísala som im email (lebo na linke mi povedali že reklamačné oddelenie inak nekomunikuje) a na druhy deň prišiel kuriér po neho. Po ďalších dvoch týždňoch kavovar prišiel ale už nás po tomto celom prešla chuť a ľutujeme že sme nekúpili DeLonghi. Ozaj neodporúčam. Máme Krups Intuition Experience +.
@miss_foxy ďakujem za odpoveď, ale delongi tiež ma problémy a je ich viacej keďže je to najpredávanejši kavovar Máte pravdu, ale veľa predajcov ani nedáva vedieť, či produkt dorazil. To isté platí aj pri Delimano. Na druhej strane Delonghi a Alza už majú určitú reputáciu a skúsenosti zákazníkov – stačí pozrieť recenzie. Niektoré verzie mali napríklad problémy, že tiekla voda, praskla hadička, alebo prestal fungovať displej. Takéto chyby sa môžu vyskytnúť u každej značky. Bohužiaľ, keď je produkt v poriadku, ľudia často recenziu nepíšu, ale keď sa pokazí, hneď ju pridajú. Takže je možné, že ide len o jeden problémový kus z tisícky. Na druhej strane je pochopiteľné, že negatívne recenzie na Delonghi môžu človeka zneistiť.
@miss_foxy presne ten xo chcem error na obrazovke
Hlasujem za delonghi značku, keďže tvoje konkrétne modely nepoznám . My máme svoj skoro 11 rokov , káv, čajov neskutočne veľa denne urobených a pokiaľ by sme nechceli nový model, asi by sme si ho nechali aj naďalej.
@anonym_0fadc6 ahoj posielal som fotky nižšie ze aky model chcem, aku mate verziu? ked tak dlho vydržala, lebo niektorý hlásia strašne zle recenzie na alze odišla obrazovka po roku, tečie, a neviem čo ešte a je to delongi 😳
Delonghi sa kupuje do firiem, kde sa denne urobi niekolko desiatok kav a spolahlivo funguju niekolko rokov. Osobne by som isla do Delonghi. Mame uz druhy (prvy sme vymenili za novsi a pohodlnejsi model, starsi stale sluzi kamosovi, ktoremu sme ho darovali). Raz za cas mozes ist mame spravit udržbu aj ty, ak by to bolo na nu zlozite.
@moze no viem ale viete aj delongi ma strašne recenzie, ba alze, posiela som dole fotky, celé zatopené, nejde dispej, pokazena tryska na mlieko, a neviem čo ešte takže ma to tak odplašuje.