icon

Výber medzi práčkou so sušičkou alebo každým spotrebičom zvlášť?

a1d4k3a
4. jan 2025

Ahojte kočky. Chcem si kúpiť susičku,no hodila by sa mi aj nová práčka :D premýšľam nad kúpou novej práčky so sušičkou. Máte? Ste spokojné? Výhody? Nevýhody? Každý názor poteší,nikdy som nemala sušičku,no sušenie prádla na sušiakoch v malom byte,nie je nič extra... Ďakujem za vaše rady. 🙂 pekný večer

andreakotesova
4. jan 2025

Určite treba kúpiť každé zvlášť.

katica06
4. jan 2025

@a1d4k3a určite zvlášť

a1d4k3a
autor
4. jan 2025

@andreakotesova máš sušičku? Akú značku? Si spokojná ?

a1d4k3a
autor
4. jan 2025

@katica06 s ktorou si spokojná?

katariiinkaa
4. jan 2025

máme už niekoľko rokov spojenú práčku so sušičkou kvôli tomu že sme nemali miesto na obe (na seba som dávať nechcela lebo by nám to zadebnilo celú kúpeľňu ktorá je už aj bez toho maličká), sme maximálne spokojní 🙂 značka whirlpool, ale presný typ netuším.

a1d4k3a
autor
4. jan 2025

@katariiinkaa ďakujem veľmi pekne,ja mám kde dať aj aj síce... Nakoľko neviem v tom behať,radšej si nechám poradiť 🙂

katica06
4. jan 2025

@a1d4k3a oboje Beko 6rokov, slim prevedenie na položenú na sebe,.lebo v kúpeľni je málo miesta. Podľa skúseností kamošiek v práčke so sušičkou nikdy nebude také ako v samostatnej sušičke, navyše jeden cyklus pranie+sušenie je sakra dlhý

pralinka86
4. jan 2025

Ak je miesto, jednoznačne oddelene. Mame aeg na sebe

ruzasipova
4. jan 2025

Mna by zaujimalo v tychto diskusiach, kde zeny pisu, urcite zvlast, ci mali najprv spojenu a fakt to bolo take strasne. My sme prvu spojenu mali 9 rokov. A tato druha zatial drzi 3. rok. Teraz mame LG.

biba_18
4. jan 2025

ak máš miesto tak oddelene…

andreakotesova
4. jan 2025

@a1d4k3a mam susicku Beko a je úžasná.

ctrl
4. jan 2025

@a1d4k3a určite zvlast

diaamax
4. jan 2025

Kazde zvlast. Mala som 2v1 ale uz by som to nechcela za:
1) neni tam ta sietka, ktora zachytava odpad
2) program zaberie aj 6h a ked mam viac pradla je to pranie aj na cely den

Ja to kombo dala mamke a kupila som si kazde zvlast (Bosh seria 8) a nemozem si vynachvalit je to neporovnatelne!!! Cize za mna jednoznacne kazde zvlast

simsalabim
4. jan 2025

Mala som 2 zvlast, teraz mam 2v1 kvoli priestoru. Samostatna ma urcite cela vyhod, mne vyhovuje aj 2v1. Je to preto, lebo susim iba niektore veci - vzdy som pradlo triedila - a preto, ze ju vyuzivam v podstate len v zime, inak susim vonku - je to ekologickejsie. Ale ak by som mala priestor, vybrala by som opat 2 samostatne spotrebice.

sonula
4. jan 2025

Tiez som teraz riesila, pouzila som chatgpt nech mi da klady a zapory, dala som mu ako casto periem, aky typ pradla, ake su moje poziadavky a zvazeni jeho analyzu som objednala iba pracku. Vyskusaj to.

ssimusska
4. jan 2025

@a1d4k3a je tu o tom milión tém… ale teda k veci, obe zvlášť. Máme AEG a spokojnosť.

a1d4k3a
autor
4. jan 2025

Ďakujem kočky,kúpim aj aj.

evaachesa
4. jan 2025

Mám AEG a obe zvlášť. Väčšinou periem viac várok po sebe takže hneď ako doperie dám sušiť a hneď dávam prať ďalšiu várku...a takto aj pár krát po sebe. Šetrí to kopec času, takže nemusím čakať kým jeden spotrebič vyperie a vysuší aby som mohla dať prať ďalšiu várku. 🙂

raffaella
4. jan 2025

Ja viem porovnať obe možnosti, pretože som mala cca 3-4 roky 2v1 kvôli nedostatku priestoru, v novom byte máme zvlášť Bosch najvyššiu sériu a je to neporovnateľné.
Ak nie je priestor tak 2v1 je stále lepšie ako byť bez sušičky, ale mať dva spotrebiče samostatne je nebe a dudy. Ja za necelý 1 deň operiem a vysuším týždňové prádlo pre 4clennu rodinu, sušičku používam aj keď je vonku 40' a máme 3 balkóny. Prádlo zo sušičky je mäkké, voňavé. Zo sušiaku tvrdé a nevonia tak intenzívne ako zo sušičky.
Budeš určite spokojná ☺️

esmea
4. jan 2025

@a1d4k3a ja som mala AEG 2 v 1 a nikdy viac. Nielen že pokiaľ ide sušička, nemôžeš prať, ale čo mne hlavne vadilo, že väčšina takýchto dvojkombinacii nemá program na krátke pranie. Teraz mam samostatne a sušíčku mám na balkóne 😀.

hellionka
4. jan 2025

AEG a zvlášť. Operiem si aj dve tri práčky podľa farby a dám spolu sušiť. Pri 2v1 by to takto nešlo.

luccija
4. jan 2025

@a1d4k3a AEG každú zvlášť, ale mala som aj Whirlpool 2 v 1 a ja potrebujem viac prať ako sušiť a brzdilo ma to.

nevenka
4. jan 2025

My mame tiez osobitne, su na sebe, znacka Samsung. Nas je 6, takze ja ked periem, tak aj 3-4 pracky za sebou, takze hned prvu varku susim a dalsiu periem. Setri to prinajmensom cas. V byte sa nam vosla len pracka slimka na 5 kg pradla, yam som susila ako blba na susiakoch a radiatoroch po celom byte, strasne daco. Ak by som tam mala ostat zit, tak kupim 2v1, ine by sa nevoalo, aj to by bolo ltt, ale uz by som bez susicky, tak ci tak, byt nechcela. Ak mas miesto, kup si 2 spotrebice podla mna.

zuzinabila
5. jan 2025

@a1d4k3a urcite zvlast ked mas miesto..minimalne usetris kopec casu. V pracke peries,v susicke susis,nemusis cakat a tak mozes otocit za den viac cyklov. Inakbmame Bosch a super .

tianna
5. jan 2025

@a1d4k3a určite nie spolu, mali sme a aj keď cca prvý rok som si ju nevedela vynachváliť bola to čistá katastrofálne 😬 sušila tak že som mohla prádlo aj tak dať na sušiak dosusit a pranie teda tiež nič moc. Mali sme LG. Teraz máme 2. rok práčku a sušičku zvlášť, obe Beko, spolu nás vyšli len o cca 100€ viac ako LG a teda maximálna spokojnosť 👌🏼 máme obe v slim verzii keďže máme naozaj doslova mini kúpeľňu 😁

miska_kr
7. jan 2025

@a1d4k3a ja mám vyše mesiaca Haier kombinovanú a myslela som si aký super život, ale prádlo po sušenie nevonia. Úplne odíde všetka aviváž alebo vôňa prachu. Viete mi poradit, či má niekto z vás tento problém a ako to riešite? Našla som info o esenciu na guľky z vlny a nieco Zn. Dr. Beckermann, ale taktiež písali recenzie, že niekomu to pomohlo a niekto stále necíti žiadnu vôňu

palipa
6. jún 2025

má tu niekto skúsenosť aj s novšími modelmi kombinovaných pračiek so sušičkou alebo všetci píšete negatívne skúsenosti len so staršími modelmi? Tiež sa rozhodujem či kúpiť len samostatnú práčku alebo kombinovanú práčku so sušičkou. V byte mám miesto len na jeden spotrebič. Má práčka so sušičkou nejakú nevýhod,u v prípade že sušička bude zlá a nebudem ju používať, alebo bude fungovať rovnako dobre, ako samostatná práčka a sušička bude len bonus?