Výber najlepšieho akumulátorového skrutkovača
Ahojte, je tu niekto, kto sa vyzná ? Muž sa venuje stolárstvu, má to ako hobby. Robí s rôznymi drevami, či už tvrdé drevo alebo mäkké. Chcem mu spraviť prekvapenie a kúpiť nový Aku vŕtaci skrutkovač. Doteraz má Parkside s batériou 20V, no chcem mu kúpiť niečo lepšie a výkonnejšie, z hľadiska aj toho, že tento typ neutiahne všetko. Vie mi tu niekto naozaj úprimne poradiť ? Značku a najlepšie aj konkrétny typ. Cenovo tak do 200-300€ najlepšie. Typ, že mám dať peniaze, nech si on vyberie nechcem. Ďakujem vám 🙂
Jednoznacne znacku Makita, odporucam model MAKITA DHP485RFJ.
Dostane kvalitne naradie na 3 cinnosti a to skrutkovanie, vrtanie a priklep, cena 260€.
Kupis ju na tejto stranke:
https://www.akciovenaradie.sk/aku-skrutkovace-v...
Sama stadial nakupujem a spokojnost, je to oficialny predajca znacky Makita, dostane ju s 2 bateriami, nabijackou, to cele v kufri aj s certifikatom.
Ps- parkside sa tvari ako naradie ale s kvalitou prevedenia to nema nic spolocne.
Pekny den ti prajem.
Ja by som povedal DeWalt DCD791D2… alebo aj tú Makitu, čo je tu už spomenutá. Ale zas až taký veľký rozdiel to aj tak nikdy nebude oproti tomu, čo má (sťažoval sa, že nie je dobrá?). Možno lepšia ergonómia a lepšie sa s ňou bude pracovať s tvrdým drevom. Ale napríklad možno používa tie batérie aj inde a nechce iné od iných výrobcov. Možno to bude považovať za zbytočne vyhodené peniaze. No, opatrne s tým. Ak to naozaj chceš kúpiť, tak by som sa na tvojom mieste spýtal spôsobom: vybrala som ti túto… bol by si s ňou spokojný? Veď už aj snaha sa cení a bude to prekvapenie pre neho, že naňho myslíš, a predídeš tým prípadnému sklamaniu. Alebo ju aspoň kúp niekde, kde ju môžeš do 14 dní určite vrátiť. 🙂
Veľmi nadšený by som nebol, keby dostanem náradie, ktoré už mám a ešte k nemu baterku a nabíjačku, ktorá nie je kompatibilná s iným mojim náradím. Ak mu stačí Parkside, popozeraj iné AKU náradie tejto značky, alebo mu kúp baterky s väčšou kapacitou.
Tak rozprávali sme sa raz o tom, že by potreboval nejakú silnejšiu, bo že táto mu neutiahne keď niečo treba do hrubého dreva. Batérie on takto medzi sebou nemá, to viem. A určite chcem aby tam boli aspoň 2 batérie a nie len jedna. Čiže taký kufrík so všetkým, nástroj, batérie, nabíjačka. Spomínal značky ako Dewalt alebo Milwaukee, čo si pamätám.
ja by som si dala namahu a vyrobila krasny darcekovy poukaz - uz toto by mohlo byt super prekvapenie - ze si si dala namahu, sbahu...mna by to urcite velmi potesilo.
Ak Ti spomínal značky, možno už má niečo vyhliadnuté. Skúsil by som mu nenápadne podstrčiť katalóg a opýtal by som sa na nejaké náradie vedľa skrutkovačov, napr. či by nechcel AKU búracie kladivo, on sa možno chytí a ukáže Ti konkrétny skrutkovač, ktorý by chcel radšej.
ok, tak ak to chce na tvrde a hrube dreva tak nie je o com: HERMAN AXSP-1803 (100NM! a ma specialnu rucku)...to je absolutne najsilnejsia, tou da uplne vsetko...pozri si video: https://www.herman.sk/blog/axsp-1803-silny-aku-... potom este DeWalt DCD791D2 ta ma 70NM....a ta Makita ma len 50NM
ok, tak ak to chce na tvrde a hrube dreva tak nie je o com: HERMAN AXSP-1803 (100NM! a ma specialnu rucku)...to je absolutne najsilnejsia, tou da uplne vsetko...pozri si video: https://www.herman.sk/blog/axsp-1803-silny-aku-... potom este DeWalt DCD791D2 ta ma 70NM....a ta Makita ma len 50NM
@bystrozraky ďakujem za radu, hľadám max do 200/250€ ale určite pozriem aj tu prvú, či by naozaj už nebolo lepšie ísť do tej, než do tej Dewalt 🙂
No vsak ok 🙂 stoji 279,00....ale ak sa pozres na tuto stranku https://www.herman.sk/blog/axsp-1803-silny-aku-... - „Tam dole máš tabuľku — všetky z nich okrem posledného (pomalé otáčky) budú úplne super. Pozri si, či medzi nimi bude niečo pod 250 EUR. Ak sa chce naozaj do tvrdeho a hrubeho dreva oko 100NM by som definitivne odporucal.
No pozri sa... ak neutiahne, to znamená, že má slabý krutiaci moment. Ten sa udáva v newtonmetroch (Nm) a znamená, že ak by si na ten skrutkovač dala metrovú palicu a na konci tej palice akou silou môžeš tlačiť, aby sa to ešte točilo... Neviem, či chápeš, bo píšem jak hotentot :D
Takže máš skrutkovač, ktorý má 100Nm (to už je z tých lepších). Upneš do neho palicu tak, aby šla meter do strany od osi otáčania. Na konci tej palice môžeš pôsobiť silou 99Nm, aby sa to ešte dokázalo otáčať. 99Nm je približne 9,9kg závažie (tiažová sila F = m.g a g je skoro 10).
Takže pozeraj niečo, čo má poriadny kruťak. Tie blbosti ako parkside majú kruťak tak 40-45 Nm.
Ja som kúpil sadu Narex Camouflage, vrtacie kladivo, aku skrutkovač 65Nm, priamočiara píla a flexa 125ka + 2 baterky + nabijačka + brašňa na prenášanie, dokopy cca 400€. Nie je to uplný ideál, ale rozhodne lepšie ako parkside.
Z priemerných značiek môžeš pozrieť tú makitu, ako všetci odporúčajú, ale obi napr. malo peknú sadu Stanley s baterkami a nabíjačkou za priaznivú cenu. S tým, že sa k tomu potom dá dokupovať. Ešte by som tu zaradil aj Worx, celkom dobrá značka, za tie prachy. Neviem, či má aj nejaký aku program, ale mal som vrtacie kladivo Hecht a keby sa mi v ňom nezasekol vrtak, tak ma prežije. Si myslím, že za 45€ vrtacie kladivo kúpiť je umenie, a ešte keď je aj dobré...
Top-level je napr. milwuakee, hilti a podobné drahé značky, čo sa pre hobby stolára neoplatia.
Btw, 65Nm je dosť na to, aby som zavrtal 200x8 torxu do predvrtaneho otvoru.
No pozri sa... ak neutiahne, to znamená, že má slabý krutiaci moment. Ten sa udáva v newtonmetroch (Nm) a znamená, že ak by si na ten skrutkovač dala metrovú palicu a na konci tej palice akou silou môžeš tlačiť, aby sa to ešte točilo... Neviem, či chápeš, bo píšem jak hotentot :D
Takže máš skrutkovač, ktorý má 100Nm (to už je z tých lepších). Upneš do neho palicu tak, aby šla meter do strany od osi otáčania. Na konci tej palice môžeš pôsobiť silou 99Nm, aby sa to ešte dokázalo otáčať. 99Nm je približne 9,9kg závažie (tiažová sila F = m.g a g je skoro 10).
Takže pozeraj niečo, čo má poriadny kruťak. Tie blbosti ako parkside majú kruťak tak 40-45 Nm.
Ja som kúpil sadu Narex Camouflage, vrtacie kladivo, aku skrutkovač 65Nm, priamočiara píla a flexa 125ka + 2 baterky + nabijačka + brašňa na prenášanie, dokopy cca 400€. Nie je to uplný ideál, ale rozhodne lepšie ako parkside.
Z priemerných značiek môžeš pozrieť tú makitu, ako všetci odporúčajú, ale obi napr. malo peknú sadu Stanley s baterkami a nabíjačkou za priaznivú cenu. S tým, že sa k tomu potom dá dokupovať. Ešte by som tu zaradil aj Worx, celkom dobrá značka, za tie prachy. Neviem, či má aj nejaký aku program, ale mal som vrtacie kladivo Hecht a keby sa mi v ňom nezasekol vrtak, tak ma prežije. Si myslím, že za 45€ vrtacie kladivo kúpiť je umenie, a ešte keď je aj dobré...
Top-level je napr. milwuakee, hilti a podobné drahé značky, čo sa pre hobby stolára neoplatia.
Btw, 65Nm je dosť na to, aby som zavrtal 200x8 torxu do predvrtaneho otvoru.
@thirstymonk ďakujem, ja som pozerala po Dewalt a Milwuakee, keďže tie značky raz spomínal, že sú dobré, no len čo pozerám obchody, sú rôzne a v tom som sa nevedela rozhodnúť, že ktorý model presne
Väčšinou treba brať sadu... tzn. zvláššť sa kupuju baterky a nabíjačka, ktoré sa potom dajú používať medzi všetkými možnými náradiami. Tak vlastne funguje aj parkside. Máš normované baterky a pasujú do iks náradí, od aku skrutkovača, cez aku flexu až po aku kosačku. Čiže ty ako roboš máš povedzme 15 rozličných náradí, ale napr. len 4 baterky. A tie striedaš, nabíjaš atď... takú sadu musíš pozerať, aby to bolo kompatibilné. Predpokladám, že stolárovi nebude stačiť aku skrutkovaťč, bude potrebovať kotučovu pilu, priamočiaru pílu... ak chodí na montáže, napr. kuchynskej linky, vstavanej skrine, tak určite aj priklepovu vrtačku - ale lepšie je vrtacie kladivo aku.
Väčšinou treba brať sadu... tzn. zvláššť sa kupuju baterky a nabíjačka, ktoré sa potom dajú používať medzi všetkými možnými náradiami. Tak vlastne funguje aj parkside. Máš normované baterky a pasujú do iks náradí, od aku skrutkovača, cez aku flexu až po aku kosačku. Čiže ty ako roboš máš povedzme 15 rozličných náradí, ale napr. len 4 baterky. A tie striedaš, nabíjaš atď... takú sadu musíš pozerať, aby to bolo kompatibilné. Predpokladám, že stolárovi nebude stačiť aku skrutkovaťč, bude potrebovať kotučovu pilu, priamočiaru pílu... ak chodí na montáže, napr. kuchynskej linky, vstavanej skrine, tak určite aj priklepovu vrtačku - ale lepšie je vrtacie kladivo aku.
@thirstymonk všetko už má takéto ostatné veci, čo by potreboval, aj vŕtačku, no chcel by lepšiu

nech si muz vyberie.
to co je za napad, aby niekto, kto sa absolutne nevyzna, kupovak naradie profesionalovi ?
svet sa netoci okolo ludi, co sa rozhodli, ze sami vedia najlepsie, kto co potrebuje a potom sa musi tesit, aj ked je to nieco uplne ine, ako si PRE PRACU predstavuje obdarovany
kludne ti mozeme napsiat, co je spicka - fakt je, ze tvoj manzel ma ine oreferencie, lepsie sa mu robi s inou znackou...