icon

Výber spoľahlivej novej práčky po 10 rokoch používania

frederikasucha38
25. sep 2025

Dobrý deň, odišlo nám ložisko na práčke, ktorú sme mali vyše 10 rokov. To, že búcha mi až tak nevadí, no na svetlom oblečení začala po praní zanechávať škvrny, pravdepodobne od maziva z ložiska. Preto uvažujem nad kúpou novej práčky. Doteraz sme mali Electrolux s objemom 6kg, z vrchu plnenú.
Vedeli by ste mi odporučiť nejakú spoľahlivú práčku, s ktorou ste spokojné ?
Ďakujem 🙂

sajmonka_1216
25. sep 2025

Ja mám Bosch - na 10 kg prádla, plnenú spredu. Dôležitá je pre mňa aplikácia, aby mi chodili upozornenia na mobil a super je na tej práčke možnosť nastavenia malej náplne, keď mám fakt máličko vecí, že si prispôsobí množstvo vody, ktorú potrebuje..
https://www.alza.sk/bosch-wgb25602cs-seria-8-d1...

anonym_b550ae
25. sep 2025
@sajmonka_1216

Ja mám Bosch - na 10 kg prádla, plnenú spredu. Dôležitá je pre mňa aplikácia, aby mi chodili upozornenia na mobil a super je na tej práčke možnosť nastavenia malej náplne, keď mám fakt máličko vecí, že si prispôsobí množstvo vody, ktorú potrebuje..
https://www.alza.sk/bosch-wgb25602cs-seria-8-d1...

@sajmonka_1216 funguje ta pracka aj bez wifi? Lebo mam skusenost ze pracka prestala ist ked vypadol internet.

sisska96
25. sep 2025

Máme indesit. Zhora a je super

moze
25. sep 2025

Na kolko kil chces kupit?

frederikasucha38
autor
25. sep 2025
@moze

Na kolko kil chces kupit?

@moze Približne rovnako veľkú ako sme mali, cca 6kg, nejako extra mi na tom nezáleží.
Ďakujem ostatným za tipy, no asi hľadám niečo v tradičnejšej cenovej rovine. Zrovna 1k za práčku nechcem dať.

moze
25. sep 2025
@frederikasucha38

@moze Približne rovnako veľkú ako sme mali, cca 6kg, nejako extra mi na tom nezáleží.
Ďakujem ostatným za tipy, no asi hľadám niečo v tradičnejšej cenovej rovine. Zrovna 1k za práčku nechcem dať.

@frederikasucha38 A chces plnenu zvrchu alebo zboku? Toto su zvrchu plnene. Ja to robim tak, ze si vacsinou na alze pozriem podla dobrych filtrov spotrebice, ktore by sa mi pacili najviac, popozeram na celom webe recenzie a najlepsiu cenu. Heureka, nay, dobre skusenosti mam aj so strankou e-spotrebice.sk

carrot_apple
25. sep 2025

@frederikasucha38 závisí od toho čo od nej očakávaš
ja som mala roky whirpool,
teraz mám AEG s naparovaním a niesom spokojná, dlhé programy a už sme menili tú časť čo odčerpáva vodu a aj ložiská, idem si znova kúpiť whirpool zvrchu plnenú, svokra má asi 4roky takú a stála vtedy 285e, hlavne nech má odložený štart, aby keď som prišla domov=môžem vešať

mane01
25. sep 2025

@frederikasucha38 whirpool zvrchu plnena… taha 11.rok, ta predtym vydrzala asi 15 rokov.

frederikasucha38
autor
25. sep 2025

Ďakujem. Viete aj konkrétny typ tej od Whirpool ?

duratlicka
25. sep 2025

@frederikasucha38 Mali sme LG 14 rokov. Teraz sme kúpili novú a wifi, tak testujeme.

duratlicka
25. sep 2025
@frederikasucha38

@frederikasucha38 Kúp si najväčšiu práčku, akú si môžeš dovoliť. My sme mali na 5 kg, do toho dve deti a šlak nás triafal. Vkuse sme prali a furt kôš plný.

katulienkax
25. sep 2025

Ja by som žiadne wifi na práčku nechcela. Zbytočne to predraží a keď sa to pokazí po záruke, môžte rovno kupovať novú. Radšej práčku bez tych moderných internetových nezmyslov a vydrží ďalších 10 rokov , kým sa nepokazí motor .

bubinkaaa
25. sep 2025

@frederikasucha38 za mňa čím jednoduchšia,tym dlhšie ti pôjde.Ja mám LG,najlacnejší model.,bez displeja...periem s ňou 12rokov a je super. Veď čo ti treba??.... 40'C a 60'C programy

frederikasucha38
autor
25. sep 2025
@duratlicka

@frederikasucha38 Kúp si najväčšiu práčku, akú si môžeš dovoliť. My sme mali na 5 kg, do toho dve deti a šlak nás triafal. Vkuse sme prali a furt kôš plný.

@duratlicka Ďakujem za názor, no my máme skôr opačný problém. Sme len dvaja a periem často, nepotrebujem zbytočne veľkú práčku.

marusiao
25. sep 2025

Mám Elektrolux na 7kg bielizne a má 11rokov.Ak sa pokazí kúpim znova Elektrolux. Maximálna spokojnosť.

sajmonka_1216
26. sep 2025
@anonym_b550ae

@sajmonka_1216 funguje ta pracka aj bez wifi? Lebo mam skusenost ze pracka prestala ist ked vypadol internet.

@anonym_b550ae áno, ide, akurát ked pozrieš cez mobil, tak ťa nepripojí k nej.. ale ona samostatne funguje ďalej

evansova
26. sep 2025

@frederikasucha38
Mám Elektrolux zhora plnenu na 8 kg prádla. Perie veľmi pekne už vyše 20 rokov, zatiaľ bez poruchy.
Keď čítam o zápachu z práčky, či zle vypranom prádle, nechapem. S ničím podobným som sa nestretla.

duratlicka
26. sep 2025
@frederikasucha38

@duratlicka Ďakujem za názor, no my máme skôr opačný problém. Sme len dvaja a periem často, nepotrebujem zbytočne veľkú práčku.

@frederikasucha38 Oblečenie sa vždy lepšie operie vo väčšom bubne, takisto aj prikrývky, bundy a deky. Ona si odváži, dá menej vody, minie menej elektriny. A wifi je super. Z gauča vidím, kedy doperie, ozve sa na mobil, keď doprala.Keď zabudnem pustiť vodu, "napíše mi". Nechcela som wifi, ale teraz som rada. A práčka na 9kg je rovnako slim ako na 5kg. Prečo to nevyužiť?

alexanderkovacs
26. sep 2025

@frederikasucha38 najdvolezitejsie je ci chcete zhora alebo z predu plnene. Z hora plnene vydrzia viac , lebo maju 2 loziska, kym z predu plnene ma len 1. Potom su tu funkcie ako ovladanie cez wifi a podobne, vy viete ci to potrebujete. Ked nie kupte kludne lacnejsi model, velakrat sa priplati len za tie aplikacie, samotna pracka je rovnaka a aspon nema sa v nom tolko veci pokazit.

anonym_8a27d0
26. sep 2025
@frederikasucha38

@frederikasucha38 ešte som zabudla,ja mám na 5kg a spredu plnenú.A nikdy !!! by som si nekúpila zhora plnenú .Poviem aj prečo.....mám takú úchylku,že na zač.prania sa dívam do bubna,či som dala dostatok prášku,či dobre pení atd

evansova
28. sep 2025
@anonym_8a27d0

@frederikasucha38 ešte som zabudla,ja mám na 5kg a spredu plnenú.A nikdy !!! by som si nekúpila zhora plnenú .Poviem aj prečo.....mám takú úchylku,že na zač.prania sa dívam do bubna,či som dala dostatok prášku,či dobre pení atd

@anonym_8a27d0 😀