Vyzdobujete domácnosť podľa sviatku?
Len zo zaujímavosti 🙂 zdobite domácnosť podľa sviatkov, ročných období a podobne ? Ja to volám americké žienky, lebo som to videla len vo filmoch 😄 Ja teda samozrejme Vianoce, na veľkú noc nejaké vajíčka a zajka, ale nikdy nie veľa. A tam fungujú, že jarná výzdoba, jesenná výzdoba, Halloween, veľká noc, Vianoce. Čo sa týka dekorácií, alebo aj farieb v domácnosti. Ja akurát mením obliečky na vankúšiky v obývačke, jeseň/ zima tmavé farby a jar/leto kvetinové vzory.
áno aj ja som taká že podla ročných období ozdobujem.Ale zase s vkusom v normále.Nie nejako prehnane.Aj sviečky teda vône v dome mením podla období🙂 už som vytiahla ovocné,morské,kvetinové atd🙂 akurát teraz pálim tropickú džunglu😀
@elizabet173 súhlasím, ja neznášam preplnené poličky. 😀 Preto u mňa ani neprichádzajú do úvahy sviatočné mini dekorácie. A určite si myslím, že sa mi toto vnímanie výzdob časom zmení. Zatiaľ to robím pre seba, priateľ sa vždy tvári milo a prekvapene keď to vidí, tak ma to baví a vždy to bol taký môj malý sen organizovať si izby a ladiť ich, takže zatiaľ sa v tom vyžívam. 😀 Uvidíme dokedy. 😀
@h2 ha ha 😄 ale iba na dvoch, na jeseň sú horčicove a v lete s kvietkami
Vianoce,Velka Noc zdobim a zvysne obdobia mam len veniec na dverach celorocne jeden a v zime vymenim za zimny. Doma mam kvety,tie su dekoraciou a cerstve kvety. Mne sa nechce vymienat dekoracie a nemam ani rada preplnene miestnosti dekoraciami.
Ja mam doma 4 plastove skatule s "cackami" na kazde rocne obdobie. Mne sa velmi paci kolobeh rocnych obdobi, takze pred velkou nocou si davame jarnu vyzdobu (aj ked vyslovene vajicka a typicku velkonocnu hned po velkej noci spracem), na zaciatku letnych prazdnin letnu, v septembri jesennu (halloween neuznavame, takze normalnu jesennu) a na zaciatku adventu zimnu vyzdobu.
Svojho casu som i obrusy v kuchyni mala jednofarebne pre kazde rocne obdobie (2-3 ks latkovych)... Ako sme menili velkost stola, zislo z toho, ale chcem to obnovit, to sa mi velmi pacilo.
Ozdobujem tak policku v kuchyni (mam na to dlhu mosslanda z ikea nad stolom), moj pracovny stol v spalni a detsku izbu, kde ma kazde z deti svoju "dekoracnu policku" a aj na komodach maju par veci na okrasu...
Kupujeme skor drevene / keramicke ozdoby, skor prirodne materialy... Plus vyuzivame i ozdoby, co deti vyrobili napr. na keramickom kruzku ci v skol(k)e.
Pri kupe ozdob (tento rok sme uz stare, znicene dali prec a postupne si obnovujem "fond dekoracnych predmetov" 😁) si mohlo aj kazde dieta vybrat nieco po chuti na dekoraciu.
A aj deti sa vzdy tesia, ked sa meni rocne obdobie a ked vytiahnem skatulu s ozdobami na dalsie rocne obdobie, mame sviatok (vzdy je to aj odmena za poriadne upratanie 🤫😁). Zaroven ma tie skatule limituju v mnozstve nakupovanych dekoracii, lebo zase tiez nepotrebujem 105 jarnych figuriek.
Moja maminka bola ročník 1936, okolo Ameriky išla asi len prstom na mape. Napriek tomu vždy krásne vyzdobila celý dom. Obdivovala som to vtedy a teraz ešte viac, keď sama vidím, koľko práce a povinností je okolo domácnosti. Mne sa to páči, v rámci možností zdobíme tiež a úprimne priznám, keby nebolo lenivosti, zdobíme ešte viac. Nevidím na tom nič zvláštne.
Podla rocneho obdobia menim vence na dverach
Aby som sa citila dobre potrebujem mat domacnost zladenu do rocneho obdobia. Ale na druhu stranu nemam rada preplnene policky a same lapace prachu, takze skor tak decentnejsie - zmenit obliecky na vankusoch, obrus na stole a nejaku dekoraciu fakt len par nejakych peknych veci decentne rozmiestnenych. A milujem svetielka, takze mam rada aj svetelnu retaz, ktoru si mozem po veceroch zasvietit, na jesen tekvice, na jar srdiecka,... Ale ja celkovo velmi vnimam rocne obdobia a s tym suvisiace farby. Aj nechty si lakujem +- podla rocneho obdobia.
Nie
Ano,mam vyzdobu na vianoce a velku noc. V lete davam na gauc viac kvietkovane obliecky, mam ich viacero a menim kazdy mesiac.
Som na materskej, mam cas a tesi ma to.
I ked ano - zabera to odkadaci priesor. Na vianoce mam ulozene v nuekokych skatuliach, velku noc zatial v jednej 😀
mamina pomaly každý mesiac- Advent. vianoce, potom zimná krajina (januar-februar) Príchod jari, veľká noc, svieže leto, jezenná výzdoba :D NEmyslím že zavesí jeden veniec a par vajíčok ale záclony, vankúše, deky koberčeky dokonca nabytok popresúva. Malé dekorácie na lampách, na kozubovej rímse doplnky vo vitrínke a podobne. Vonku je toho minimum väčšina dnu, hlavne v obývačke a kuchyni 🙂 mamina ale pracuje doma, čiže potrebuje zmenu 🙂 keď sme boli deti stále prehadzovala miestnosti - teraz sme štastní, že prehadzuje už len výzdobu :D
Len Vianoce stromček a veniec na dvere...keď vidím plne zaplnené poličky soskami, sviečkami atď mne sa to nepáči
vobec nie, akurat tak na Vianoce, nejako nemam inu potrebu a na jar a v lete akurat, co, ze si robievam kyticky zo zivych kvetov, ale inak si na to nepotrpim 🙂
Ano na jar mam vo vaze.kvety a na chodbe zajacikov.na jesen zas haluzky jezkov a tekvice.na vianoce do vazy ihlicie a na chodbu snehuliakov a anjelikov.ale tak minimalisticky nie ze mi z kazdeho kuta visi nejaka haraburda a na kazdom okne tematicka nalepka.tomo americkemu gycu som neprepadla
My iba Vianoce, aj to kvoli detom. Xkrat sa mi stalo, ze som skladala ozdoby z okien az na Velku noc.

Mám celý rok vo váze suché konariky. Na Vianoce tam dám svetielka a vločky, na veľkú noc vajca. Na jar až kým "existujú" živé kvety, mám vo váze. Na Halloween tekvicu na schodoch pred domom. Ináč nič.