icon

Za aký čas prerobíte starý dom?

4. jún 2024

Caute, kúpili sme starý zachovaly dom. Ideme prerábať najprv prízemie. Peniaze problém niesu, ideme si robiť väčšinu sami + budú pomáhať a robiť odborné práce majstri z rodiny. Koľko zhruba môže trvať takáto rekonštrukcia? Ide o cca 100 m2. Vieme tam byt každý jeden deň.

thirstymonk
4. jún 2024

Prerabali sme 5 mesiacov. Kompletka okrem strechy a okien. 2 poschodia, 8 izieb 200 stvorcov. Bol som ja a svokor. Ja som robil 6:00-12:00 svoju robotu os PC a 12:00-21:00 dom. Svokor robil cca 8:00-21:00 len dom. Dvaja sme to komplet dali za 5 mesiacov.

Ja som robil instalacie - elektrika, voda, plyn, kurenie, odpady, cisticka. Svokor robil najma steny a podlahy. Akurat linku nam robil kamarat. A mali sme este tskeho podrztasku, chlapca, co pomahal nosit strk a tak

mk1111111111
4. jún 2024

Nam najdlhsie trvala vyroba nabytku. Inak do 2 mesiacov hotovo, od podlah, cez nove instalacie az po nove sadrokartonove stropy. Tak, ale dobra logistika a klapli profesisti

andreakotesova
4. jún 2024

Z pôvodného domu zostali 3 hole múry. Firma nám ho prerobila za 8 mesiacov aj s buracimi prácami.

sisska96
4. jún 2024

Cca pol roka so všetkými. Vonku iba postupne, to nám nesurilo

andreakotesova
4. jún 2024

@sisska96 my sme tiež predný plot/bránu robili až po 6tich rokoch. Nesúril 😁

autor
4. jún 2024

@mk1111111111 a aký veľký ste mali dom? Ste to fakt rýchlo stihli 😊 My fakt chceme riešiť len prízemie, búracie práce budú minimálne lebo dom je dispozične dobre riešený. Budeme robiť nové kúrenie, vodu, elektrinu, stropy, stierky, obklady… už aj keby sme nemali komplet všetkom nábytok tak to nevadí… strechu nejdeme meniť a okná už máme nové. Ale myslím že ani s nábytkom problém nebude, uvidíme.

autor
4. jún 2024

@andreakotesova Wau to je riadna zmena, super to máte 👍🏼😊

autor
4. jún 2024

@sisska96 vonku to ani nás nesúri, ani fasáda však všetko za pochodu sa môže robiť, len nech môžme bývať 🙏🏼

terezia323
4. jún 2024

3 mesiace cca, ale robili sme len my s manželom a svokrovci pomáhali. Kúrenie sme nemuseli prerábať, to bolo podlahové. Komplet rozvod elektriny

marca12
4. jún 2024

My sme komplet cely dom prerobili za 9 mesiacov. Ostali len hole mury...vsetko sme robili sami. Pomahali aj nasi otcovia a majstri z rodiny. Nerobilo sa kazdy den,kazdy chodil aj do prace,cize hlavne poobede a soboty. Spravili by sme to aj skor len sme dlho cakali na jedneho majstra. Ten nas zdrzal a mohli sme mat spravene aj o 2 mesiace skor.

egonsk
4. jún 2024

zalezi ci v nom byvas, alebo nie. Ak tam aj zijes/byvas, taha sa to ako sopel... ak to je prazdne a ide sa prerabat, tak je to len o sikovnosti ludi a technologickych casoch (beton tvrdne mesiac, omietky vapennocementove zreju minimalne 1mm/den, sadra 2-3 dni, penetracia den aspon, malovanie 2 dni. atd... niektore veci sa robia opakovane (hruba omietka, jemna omietka, vyspravovanie, malovanie..), to tiez zabere cas. A zvlast samozrejme plati, ze velmi dokaze natiahnut cas aj pocasie, nie vzdy sa da vsetko robit (ked je vysoka vlhkost, alebo extremne teplo, atd...).

andrea_82
4. jún 2024

My sme prerabali 13 rokov. 🙂 Vacsinu prac robil muz sam. Tiez komplet, buranie, nadstavba, nova strecha...

mk1111111111
5. jún 2024

Len prizemie, kuchyna a izby, ale my sme profesisti, to len preto. Vserko sa robilo v podstate naraz, od kurenia, cez kable, stropy sadrokartonove steny, nove podlahy omietky, wc, kupelna, az po dvere lustre, nabytky, linka. Ale, uz nikdy viac 🙄🤣

adaluc338
5. jún 2024

My svojpomocne prerabame rok a pol, zvycajne sam manzel ja som s detmi. Zostali len nosne steny, a strecha. Vsetko ostatne islo von, vsetky inzienierske siete mame menene. Okrem okien, nivelaku a vody, robil vsetko ostatne moj manzel, obcas pomohla rodina. Presny datum ti nik nepovie, to zalezi od viacerych faktorov. viem ze existuju aj firmy ktore ti prerobia stary dom za par tyzdnov. Ak sa nastahujeme predpokladame september, este nam zostane na plane strecha, podkrovne izby , zutulnenie pivnice a dvor. Nekonecny pribeh...., ak by som zacinala odznova stavala by som novy. 😁