icon

Žalúzie alebo rolety deň a noc

timejicka
12. mar 2025

Prosím Vás aké skúsenosti máte s roletami deň a noc ? Odporúčate ich alebo radšej sú lepšie klasika vnútorné žalúzie? Chcem vymeniť vnútorné ale páčia sa mi tie rolety deň a noc len sa neviem rozhodnúť . Potešia ma recenzie od Vás 🙂.Ďakujem

janka54321
12. mar 2025

@timejicka od víkendu máme noc a deň a je to veľmi pekne ...lepšie než zaluziw

pohodacka03
12. mar 2025

@timejicka za mna rolety den noc vyhravaju. Ja som povedala, ze do domu zaluzie vnutorne ani nahodou, ale na rolety den noc som sa nechala nahovorit v pohode.

huxy
12. mar 2025

Ja som tiež dlho rozmýšľala nad týmito roletami. Veľmi sa mi páčili. No čím viac som nad nimi rozmýšľala a aj sledovala v okolí, ako to vyzerá aj zvonku, tak som si rozmyslela. A zvnútra by mi vadilo, že by som nevidela von cez celú plochu a že by mi neprenikalo cez deň slniečko dnu. Viem ze sa dajú úplne vytiahnuť, ale to zas na prvom poschodí by mi nevyhovovalo

jozeffezoj
12. mar 2025

Mam ale neviem...
Ber to tak ze máš polovicu svetla.
Ak máš rada svetlo aj súkromie tak to dokopy nejde.
Pretože klasickú žalúzie vytočiť tak ze vnútro smerom dole a zadok hore a máš svetlo aj súkromie.
Deň noc nie.
Sú krajšie, netreba ich umývať, ale svetla je menej

euka210
12. mar 2025

@timejicka nemane sice rolety den a noc, ale do spalne sme dali rolety kvoli slnku a teplu a teda v lete ked su kvoli slnku uplne zatiahnute pol dna, tak v izbe je riadna tmavo. Inde mame zaluzie. Ja som spokojna. My sme ich davali hlavne kvoli rannemu slnku, ktore nam akurat svieti do spalne a v lete mame velmi horuco.

nina004
12. mar 2025

@timejicka Mali sme v dome tri roky biele deň a noc žalúzie. Dosť sa špinili a ťažšie umývali. Inak sú určite krajšie. Nevadilo mi ani menej svetla ako tu čítam v niektorých príspevkoch. A čo sa týka tmy ,tak za mňa sú porovnateľné s klasikou. V izbách sme pre úplnú tmu mali závesy

moony99
13. mar 2025

Žalúzie sú podľa mňa lepšie,vyzerajú decentne,a je v miestnosti oveľa svetlejšie.Stačí ich utrieť od prachu,čo sa o tých roletach nedá povedať.Zvonku tie rolety vyzerajú hrozne.

viestta
13. mar 2025

Vyskusala som aj zaluzie, aj rolety noc a den aj klasicke latkove rolety. Jednoznacny vitez su klasicke rolety na cele okno uchytene na preklade nad oknom. A biele, pretoze v lete nejlepsie brania prehrievaniu od slnka. Zaluzie okrem absolutne nekonfortneho cistenia (a to uz mam na to ´fintu fň s parnym cisticom) su lapacmi prachu a ked na nich svieti slnko cez sklo funguju ako radiator. Den a nic totalne neprakticke, s tymi som vydezala v jednej izbe jedno leto. A este ak su to tie bez vrtania, tak mechanizmus zavadzia pri otverani okien.

urshullita6541
16. mar 2025

my máme rolety deň noc, hlavne kvôli hluku a v detských máme zatemňovacie závesy z olashop-u a tie sú podľa lepšie ak ide o tienenie - dobre sa udržiavajú, stačí zaniesť do čistiarne a sú ako nové, žiadne komplikované čistenie ani drhnutie zubnou kefkou...jediným problémom bolo, že máme vyššie stropy a museli sme si ich dať urobiť namieru

jana612
Autor odpoveď zmazal