icon

Žalúzie deň - noc: výhody a nevýhody

3. okt 2025

Dobrý deň ženy, ktoré máte doma žalúzie deň - noc,ako ste spokojné?dali by ste si ich znova? Aké sú výhody/nevýhody oproti klasickým žalúziam?
Ďakujem za každú odpoveď 😀.

zuzikxx
3. okt 2025

@anonym_autor mam biele a moc to netieni v pripade ze ti dopada slnko priamo. Aj rano to rusi tak som dokupila zatemnovaci zaves do spalne. Inak instalacia jednoducha. Neviem ci tie tmavohnede a celkovo tnavsie nie su lepsie na zatemnenie ale to sa mi na oknach nepacilo :/

michaelam2
3. okt 2025

@anonym_autor vyzera to na okne podla mna prkne ale biele netienia skoro nic, takze nedala by som

rebekanr
3. okt 2025

Mne naopak vadí tma, cele dni v zime ich mám úplne vytiahnuté, lebo prepúšťajú malo svetla cez deň ( a ano, pocas leta zas prepúšťajú svetla priveľa). Nehovoriac o tom že niektoré nam popadali, robili diery do steny keď som “naplno” otvorila…. Proste nepraktické ( aj keď pekne a jednoduché )

viestta
3. okt 2025

Vadilo mi na nej, ze vonku vidis len "v pruzkoch", po pol roku som ju zrusila. Za mna su lepsie latkove rolety

lindayaaa
3. okt 2025

@anonym_autor menej ti to tieni, ale za mna super aspon som vyhodila tie zaclony. A pekne to vyzera

really8
3. okt 2025

@anonym_autor je to hnusne a nerobia dost tmu. Takze su k nicomu

maryetta
3. okt 2025

Ja ich nemam. Mne prislo ako prvy "problem" udrzba. To sa neda ani vyprat. Ani vyumyvat.
Navyse co sme boli na navsteve a este do toho zasvietilo slnko som mala pocit ze tu izbu este viac presvetlilo.
Za mna to ucel nesplna. Resp ani nezatieni-tmu. Ani zas nevidim extra von ked nieco.
Mam zaclony-tie raz za 1-2mesiace operiem. Vymenim podla nalad/potreby.
A externe zaluzie.

babina_33
3. okt 2025

Za mna je rozdiel akurat tak vo vzhlade, lebo co sa tyka tienenia, tak to ako keby rovnaku uroven zatienenia vies dosiahnut hociktorym druhom tienenia. Usposobis si podla poziadaviek kriteria na tienenie. Aku latku vyberies, alebo ako maju do seba zapadat tie lamely pri zaluzias. Je vela moznosti. Odporucam sa poradit s predajcom. My sme davali od Isotry tienenie a su fakt odbornici a tienenie robia kvalitne.

chrobak7
3. okt 2025

@anonym_autor Jedna veľká nevýhoda pri roletách deň- noc je, že ten horný nábal je dosť široký. Ak máš úzku špaletu na okne, tak okno neotvoríš tak dokorán, ako pri klasických žalúziach.

joja101
3. okt 2025

Ja nad týmto takisto reálne uvažujem, ale neviem, či nie je jednoduchšie si zaobstarať nejaké kvalitnejšie závesy a hotovo 🙈 Možnože aj nejaké zatemňovacie alebo také dáke.

lindayaaa
3. okt 2025
@joja101

Ja nad týmto takisto reálne uvažujem, ale neviem, či nie je jednoduchšie si zaobstarať nejaké kvalitnejšie závesy a hotovo 🙈 Možnože aj nejaké zatemňovacie alebo také dáke.

@joja101 ja mam den noc a zatemnovacie zavesy . A vyzera to super spolu

julinka65
8. okt 2025

@babina_33 nasi si presne od nich davali robit den a noc tienenie. velmi pekne spravene aj tie farby a celkove ta kvalita je dobra.