Elektrické kolobežky a bicykle - výhody a nevýhody

21. okt 2023

Ahojte, aké majú proti klasickým výhody a nevýhody? Ste s nimi spokojné?

lenuska9999
21. okt 2023

Vieš čo je to super keď potrebuješ niekam rýchlo odbehnúť. Všade si rýchlo , lebo nestojis v zápchach alebo na semaforoch. Je to aj ekologickejšie keďže to nemá spaľovací motor. A určite aj šetrnejšie , keďže nemusíš tankovať.

hipuska
21. okt 2023

@lenuska9999 A toto všetko nedokážeš s obyčajnou kolobežkou alebo bicyklom?

Tak je rozdiel medzi ele bike a ele kolobežkou už samostatne. Kolobežka ide sama, na pohon a dosahuje určitú rýchlost. Je určite rýchlejšia ako ele bike. Sú to dva rozdielne systémy. S ele kolobežkou naprikad nepôjdeš niekde na cyklo výlet ale napríklad do mesta môžeš pouzit obidva rovnako.

A čo sťa týka rozdielu medzi obyčajnými a elektrickým, nie je v podstate žiaden (okrem rýchlosti) a okrem toho, že pri oboch sa menej namakas ako keď musíš sama bicyklovať resp. odrážať. Tam je potom nevýhoda, že napríklad v zime, treba baterku z ele bike vybrať, lebo sa skracuje životnosť.

lenuska9999
21. okt 2023

@hipuska tak ide už len o tú rýchlosť samotnú akou sa dokážeš elektrickou kolobežkou premiestniť z bodu A do bodu B. Pri ele biku je nevýhoda to, že je veľký , čiže problematické skladovanie. A taktiež nemyslím, že by bolo v poriadku prísť niekde k lekárovi , alebo na úrad, do obchodu, na poštu atď na biku. A nie všade majú stojany, ku ktorým sa dá pripnúť. Kdežto s kolobežkou sa dostaneš všade. Aj v obchode len zložiš a hodis pod vozík.

belllinka
21. okt 2023

@lenuska9999 preco neni ok prist na postu, na urad, k lekarovi na biku??? 😯

minenkak
21. okt 2023

@lenuska9999 a tá elektrika je zo vzduchu

minenkak
21. okt 2023

@belllinka to aj mňa zaujíma ,ja chodím dokonca k doktorke ktoré chodí len na bicykli

misenka3
21. okt 2023

Ja by som zakazala tie kolobezky. Uz co som videla padov a urazov. Je mi z toho zle. Ked idem na aute a zrazu z nicoho nic sa v tme predo mnou zjaví minipidi cervene svetielko uz len cakam kedy sa im zvrtne volant a skoncia mi pod kolesami. Je to tak nebezpecna vec. Moje deti to chceli,vdaka Bohu ,ze som sa nedala obmakcit.

slavomira236
21. okt 2023

@misenka3 napodobne..neznasam ked idu na tom detiska oproti mne po chodniku normalne mam strach.hlavne vecer. Teraz si nejaka u nas koleno 50ricna baba rozbila na kolobezke

autor
21. okt 2023

Ďakujem

nepic
21. okt 2023

Tiež sa pripojím,pretože už dlho nad tým premýšľam a neviem sa rozhodnúť a čítam všetky možné recenzie a pre a proti elektrobicyklu nakoľko to už má skoro každý na okolí. Pravda je,že by som sa asi hanbil na tom chodiť. Keby som mal nejaký zdravotný problém,alebo bol neviem ako starý (mám po 50-ke),tak beriem,ale pokiaľ človek vládze,tak mi príde smiešne kúpiť si elektrobicykel. To rovno môžem ísť na skútri/motorke. Či??

minenkak
21. okt 2023

@nepic elektrický bicykel je o tom ,že môžeš prejsť dlhsiu trasu ako bez motora alebo s menšou námahou ,alebo vyšliapať kopec aj taký kde inak by si musel bicykel tlačiť, takže je to aj pre mladých ,motor len pomáha a aj to do rýchlosti 25km za hodinu potom sa automaticky vypne a slapes sám

lalenka33
21. okt 2023

Ja mám elektr.kolobežku a som max.spokojná. Nemám vodičák a toto je super vec, keď sa potrebujem premiestniť na opačný koniec mesta a nechce sa mi ísť peši. Zo začiatku som sa bála, ale teraz by som nemenila, no prichádza počasie kedy ju ukladám na zimný spánok.

belllinka
22. okt 2023

@nepic asi si si vels o ebikoch neprecital lebo by si vedel zakladnu vec, ze to nie je ako motorka, ze sadnes, zapnes motor a ides. Musis slapat, vyberas si intenzitu pomoci. Cize prejdes ovela vacsiu vzdialenost a aj ked nemas extra kondicku, mozes ist na vylet do kopcov. proste vyslapes vsetko.

martinka13
22. okt 2023

Keby neexistuje ebike tak nebicyklujem. Páči sa mi možnosť voľby. Keď chcem makám, keď nie, vozím sa. E-kolobežku využívam na malé nákupy. Nemusím štartovať auto.. .

misenka3
22. okt 2023

@slavomira236 ja som musela zastavit na moste. Na moste! Preto to zdôrazňujem, lebo na moste sa nemôže stáť. Po okrajoch mosta je chodnik pre chodcov a cylkistov. Kusok predo mnou tak skaredo padla zena z tej kolobezky a ona sa nedvihala,vobec. Len lezala a lezala. Moze sa stáť,nemôže,nič iné nezostávalo. Aj poskytnúť prvú pomoc sa musí. Vybehla som zauta. Videla som ako sa jej zvrtol volant a hotovo,uz to neušoferovala. Ten pad bol veľmi škaredý. Potom moje dospelé krstňa ,tak na tom spadol 2x. Take hrubé chrasty na rukách som ani nevidela. A to išlo za ním auto. Šťastie,že mu nespadol pod kolesá. A vinu dávam jemu. Lebo mohol ešte aj šoféra auta priviesť do veľkých problémov. Stačí nabehnúť na štrk, nejakú trhlinu v zemi alebo nepozornosť a môže byť veľmi veľmi zle. Zakázala by som ich hneď v sekunde. Nehovoriac ako ich nevidieť.
Ráno ,keď idem do práce, samozrejme oblečení sú v tmavom.
Červené mini svetielko rozmeru 3x4 cm,keď ma osvetlujú autá oproti ,zbadám už pomaly až keď som pri nich. No ja mám z kolobeziek ako sofer auta uprimne veľký strach.

belllinka
22. okt 2023

@misenka3 nehody sa stavaju aj na bicykloch, aj na autach… cyklistov, ani kolobezkarov na cestach nemam rada. Ja s kolobezkov jazdim na cyklocestach alebo na chodniku, ked idem okolo chodcov, uplne spomalim. Kolobezku vyuzivam, ked potrebujem pre nieco rychlo vybehnut do obchodu, na postu, aj do roboty niekedy

nepic
22. okt 2023

@minenkak
No a práve to mi nejako nedáva logiku, vyšliapať nejaký kopec za pomoci motora,ktorý by som bežne nevyšlapal.
@bellinka
No ja keď chcem,resp potrebujem ísť niekam ďalej,tak idem na tej spomínanej motorke/aute.
Aký je v tom rozdiel, vyšliapať nejaký kopec,resp prejsť väčšiu vzdialenosť za pomoci motora na bicykli vs za pomoci motora na aute/motorke? A bicykel naďalej používať normálne -ako bicykel?
Ja sa nejdem a nechcem hádam,len hľadám nejaký normálny argument na to.

belllinka
23. okt 2023

@nepic Vysvetlím ti to tak. Nemám až takú kondičku, keby som sa vybrala na cyklovýlet do lesa, tak vyšlapem možno prvý kopec, ak vyšlapem, potom vypľujem dušu a výlet skončil, Ale požičali sme si s priateľom ebiky, pochodili sme po lese asi 30 km, ja som si dala do kopca väčšiu pomoc motora, on menšiu, ale krútiť pedálmi a zaberať musíš, to nie je motorka, že sa iba vezieš. Urobili sme si krásny výlet, prešli sme veľa a dostali sme sa na miesta, kam by som s obyčajným bikom nevyšla. A do lesa na cyklocesty asi nepôjdeš autom alebo na motorke 🙂

belllinka
23. okt 2023

@nepic a ďalšia vec, ohľadom auta. Od nového roku nebudem mať kde parkovať pri robote, tak by som využila ebike aj na dochádzanie

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
belllinka
28. okt 2023

@magda15 ty si vobec niekedy sedela na elektrobiku?