icon

Zariadenie domu

linda97
25. sep 2023

Ahojte kúpili sme starší dom a chcem sa Vás opýtať kde je podľa vás najlepšie kupovať nábytok pomer cena/ kvalita. Okrem Ikea
A takisto spotrebiče🙂
Ďakujem

dusankomoj
25. sep 2023

Ťažko poradiť,lebo asi zistíš,že v jednom obchode sa ti páči jedno a v druhom niečo iné. Nezariadiš dom naraz. Vyber základné kusy( ja som mala dosť vecí s Asca-obývačku,sedačku) a ostatné dokupuj podľa toho čo sa ti hodí.

nafka0483
25. sep 2023

@linda97 No podla mna prave ta Ikea.
Xxllutz, asko, mobelix a pod. maju podla mna hroznu kvalitu.

slniecko5
25. sep 2023

Máme kombináciu Ikea/Javorina a na mieru nábytok. Ikea do detských izieb jw dobrá voľba. Javorinu sme vybrali tam, kde už nábytok meniť nebudeme (jedálenský stôl, manželská posteľ). Vyzerá to krásne.

dusankomoj
25. sep 2023

@nafka0483 aj za mňa by bola prvá Ikea,ale to nechce. Možno vzdialenosť?

jamimo
25. sep 2023

ťažko radiť... pomer kvalita a cena môžu byť rôzne (aj) lacné kúsky, ktoré vieš kombinovať do rôzneho štýlu napr. boho, hygge, art deco. Napr. niečo z obchodu, niečo z bazáru, darované za odvoz, premaľovať, obrúsiť... Napr. moji rodičia darovali za odvoz krásny, kvalitný kuchynský okrúhly bukový stôl na jednej nohe. Taký dnes stojí aj 1000 eur a viac. Takéto zariaďovanie však vyžaduje čas a trpezlivosť. Ináč, otvoríš leták Asko a kúpiš obývačkovú stenu za 400 eur.

keiko33
25. sep 2023

Tak to je rôzne. Záleží aký štýl preferujete, koľko na to máte financií, či máte malé deti (pri malých deťoch sa neoplatí ísť do drahého nábytku - vlastná skúsenosť). Čo sa týka ikei, máme ju ďaleko, ale teraz muž pracuje v Brne, tak niečo kúpil, ale teda kvalita nič moc, niektoré veci sú papierové. Ale asi záleží od ceny a druhu materiálu. V zásade, masív je najkvalitnejší, ale aj najdrahší. Treba pozerať aj výrobcu, lebo aj v Merkury Market sú kvalitné veci. Spálňu máme už 16 rokov z drevony a kvalita veľmi dobrá. Obývačku z Black Red White a kvalita nič moc, diha sa odlupuje a to nestala málo. Spotrebiče máme z rôznych obchodov, záleží aká je kde práve akcia. Ale niektoré predajne dávajú zľavu pri odbere viac veci.

slniecko5
25. sep 2023

Spotrebiče
Zbehnite osobne do Datartu, dostanete zľavu priamo u predajcu, asi 500 eur sme tak ušetrili a dostali predĺženú záruku na jeden spotrebič grátis. Odporúčam.

malaopicka
25. sep 2023

Záleží aký nábytok a podľa štýlu a rozpočtu. Kuchyňu, vstupnú časť máme od stolára, spotrebiče priamo Siemens. Ostatné v byte westwing, niečo Kondela, Moebelix, šatník ikea, niektoré veci som kúpila náhodne na internete, čo sa mi páčilo. Zatiaľ sme so všetkým spokojní, či ide o lacnejšie kusy nábytku alebo výrobu na mieru, ale my máme celkovo nábytku ako takého veľmi malo až nič. Ťažko však kúpiš v jednom obchode všetko. Jedine, že by si si dala všetko spraviť stolárovi, budeš mat istotu, že ti každý kus k sebe pasuje a nemusíš behať a zháňať. Mne osobne sa ale taký ten príliš zjednotený styling nepáči, väčšinou to vyzerá ako v reklamnom letáku.

zenulkaaa
25. sep 2023

Za mna je to uplne jedno. Vyberaj co sa ti paci. My sme zariadovali pred 2 rokmi akurat a kupovali nabytok z Mobelixu, z Ikey, z Aska, Decodom, Jysk, proste kde sa nam co pacilo.
Kvalitou za mna vsetko rovnake a mega drahy super prepracovany nabytok nepotrebujeme.
A spotrebice? Nay, Datart, Okay, co sme mali po ruke a co nas nezruinuje cenovo. Nepotrebujem kavovar za 2000€, ked to iste mi urobi ten za 400€

puticka7
25. sep 2023

No my takisto len v takychto sme nakupovali. Spotrebice Nay, tam sme vybavili a nakupili takmer vsetko 🙂 A sedacku mame z Phase napriklad. Ale tak zalezi, co sa vam paci, mozno tu by ste si vy nevybrali nic.

marcellka32
25. sep 2023

Spotrebiče mám Electrolux -vsetky majú 15 rokov a sú v dobrom stave, práčka, rúra, mikrovlnka, vysávač

tiezjedna
25. sep 2023

Všetko záleží od rozpočtu... ja som si nechala urobiť interiérový návrh od architekta, ten som si prisposobila svojim predstavám a všetko som nechala vyrobiť na mieru (skrine boli nutnosť pretože máme skosené stropy). Spotrebiče Siemens. Všetko nám slúži už 12 rokov a stále je to dosť nadčasové. Akurát umývačku som menila.

maryetta
25. sep 2023

Tiez mame starsi domcek. Mne sa celkovo paci taky vidiecky-vintage styl. Mame ikea. Tempo kondela alebo stolar.

stannkal
25. sep 2023

@linda97 za mňa by bola práve tá ikea. Pri spotrebičoch by som sa orientovala skôr na to akú značku a nie kde je kúpim.

mk1111111111
25. sep 2023

Ja zasa ikeu nemusim. Prebehni po dostupnych obchodocjh a uvidis nazivo, co sa Ti kvalittivne paci , zalezi aj kolko si ochotna investovat. Sedacka moze byt za 600, aj za 6000. Tak aj nabytok. Ja som teraz isla s nabytkom cez stolara, spotrebice cez net.

lujza123
26. sep 2023

My keď sme konecne zrekonštruovali dom tak sme boli na tom finančne tak že väčšina nábytku bola z Bazosa za odvoz a vymieňali sme postupne.
Posteľ, stôl, stoličky aj skrinku v obývačke máme odtiaľto https://www.nabytokmirek.sk/masivny-nabytok.html
Vstavanému skriňu od stolára chceme riešiť teraz po Vianociach a to bývame už 10 rokov
Dieťa ma izbu z Ikei, mne sa páči oveľa viac ako napr Asko či Mobelix

zuzinabila
26. sep 2023

@linda97 vela uz bolo spomenute+mozes kupit kvalitny masivny retro a zrekonstruovat (napr. kriedová farba v kombinacii s tapetou).pridala by som foto,ale sme len v procese PRED a PO🙂 rekonstruovane retro veci maju aktualne hodnotu, dizajneri nestihaju .