icon

Získajte záhradný domček na mieru v lokalite Svätý Jur

kamilmecir
13. júl 2024

Zdravím, zaujímalo by ma či ste si niekto nechal robiť drevostavbu a kým ste boli spokojní. Ide mi o to, že by som rád si nechal vyrobiť záhradný domček podľa vlastného návrhu, ja na to osobne nemám čas ani nie som veľmi zručný. Lokalita Svätý Jur. Ďakujem za postrehy.

ondrnit
16. júl 2024

Dnes nám dorábajú záhradný domček, ktorý sme si vyžiadali na mieru. Stavia nám to firma Fabros. Zatiaľ spokojnosť a termín dokončenia nestihli len o 3 dni a to kvôli zlému počasiu.... inak pracujú dobre a asi by som odporučil, skús popýtať.

bosorkabb
27. aug 2024

Ja s nimi skúsenosť mám a nie pozitívnu. Ale na výhovorky sú experti to áno.

martul
27. aug 2024

@ondrnit firme, čo vznikla v r. 2022, by som nedala spraviť ani búdu pre vtáčiky.

bosorkabb
27. aug 2024

@martul vznikla skôr len radi menia názov. Asi viete prečo.
Chvalabohu mne sa podarilo peniaze dostať späť ale možno som jediná keď tak čítam kade tade.

marcelgas
27. aug 2024

@kamilmecir v žiadnom prípade, tých domčekov a chát ktoré aj dokončia je naozaj málo. Ja som čakal rok na chatu 5x5m. Doteraz mám iba patky a rošt. Výhovorky im idú naozaj dobre ale výstavba toho čo si človek zaplatí moc nie. Našiel som už veľa zákazníkov od ktorých vzali peniaze a nemajú nič. A to nehovorím o roku 2024, 2023 tam ich bude kopec ďalších.

bosorkabb
27. aug 2024

@marcelgas potvrdzujem. Ja chvalabohu chatu mám (dokončila iná firma) aj peniaze vrátili ale vedela by som písať a písať.

gabrielpalffy
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
21. okt 2024

@gabrielpalffy veľmi ťažko, pokiaľ viem som jedna z mála.
A bolo to o šťastí.

gabrielpalffy
Autor odpoveď zmazal
gabrielpalffy
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
23. okt 2024

@gabrielpalffy lokálna. Ona robí len v rámci Galanty. Neviem či vám to pomôže.

bosorkabb
24. okt 2024

@gabrielpalffy ale mám kontakt na pani ktorá združuje poškodenych ak chcete.

gabrielpalffy
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
24. okt 2024

@gabrielpalffy v akej fáze máte chatu? My sme mali skelet, zvyšok firma od Galanty postavila.
No a peniaze nám vrátili tak že som im písala negatívne hodnotenie a posielala cez právnika papiere.

gabrielpalffy
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
25. okt 2024

@gabrielpalffy bože. Držím palce.

branislavahrda
23. nov 2024

Divný, ja zas mam opačnú skúsenosť. Nemajú toho veľa? My od nich máme tú najmenšiu chatku ale všetko klaplo🙏😲

kamilmecir
autor
26. nov 2024

Tak to vyhrala firma Fabros, včera začali a mam z toho zatiaľ veľmi pozitívny dojem. Chlapy vyzerajú slušne. Zatiaľ môžem odporučiť.

tosci
Autor odpoveď zmazal
tosci
Autor odpoveď zmazal
klaudiazofajova
25. feb 2025

Tak sme zvedaví, už sme po podpise a zálohe. Dúfam, že už pracujú lepšie. Do dvoch mesiacov majú začať nám stavať záhradnú chatu. Držte mi palce.

tosci
25. feb 2025

@klaudiazofajova
Držím palce, pravdepodobne budete sklamaná. Ak začnú stavať napíšte.
Malé domčeky na náradie postavia za 2 až 5 dní, to sú pre firmu rýchlo zarobené peniaze, ale ak ste si vybrali chatku za 20 000 a viac tisíc eur veľa šťastia. Dúfam že vám to víjde čo moc neverím.

bosorkabb
25. feb 2025

@klaudiazofajova do dvoch mesiacov? Veľa šťastia.

jelakralova
27. feb 2025

@klaudiazofajova Buďte v pokoji 🙂 nám stavali chatu Iberica T2 (veľkosť cca 6x9) a síce s oneskorením 2 týždňov... ale dostavali ju. S výsledkom som spokojný, oni toho asi majú mnoho no ale inak boli slušní.

tosci
14. apr 2025

Toto je môj subjektívny názor na firmu Fabros drevostavby a.s z pohľadu zákazníka ako som to videl ja pri stavaní mojej chatky, s ktorou aj tak nie som celkom spokojný. Majiteľ firmy povyberá zálohy za chatky od zákazníkov. Na samotnú realizáciu chatky čakáte aj rok a niektorý zákazníci aj dlhšie. Ak sa snažíte majiteľa kontaktovať, tak telefóny nezdvíha a ak aj zdvihne, tak má samé výhovorky a panuje samá nervozita. Mne tiež stavali chatku. Dal som sa nalákať na jednu z ich chatiek. Zmluvu som podpísal v auguste 2023. Pri podpise majiteľ nasľuboval aj modré z neba a tým to skončilo. Podľa zmluvy chatka mala stáť November/December 2023 alebo najneskôr do 24 týždňov od podpisu zmluvy to bol február 2024. Teraz je už november 2024. Chatka je ako tak dokončená, ale iba kvôli tomu, že som sa s majiteľom pohádal a riešim to cez kolegov na finančnej správe. Ináč sa chatky tak skoro nedočkáte. Betónové päťky boli zle vymerané a zabetónované a už sme spodok chatky museli prispôsobovať. Neviem ako samotnú chatku projektovali, ale veľa vecí na nej nesedelo ako napr:, zábradlia, schody atď..... a to všetko sa muselo prerábať za chodu a už to nie je ono. Elektrikári prišli len raz. Urobili rozvod elektriky do celej chatky z vnútra. Tým, že chatka v tom čase ešte nebola zateplená, tak z vonku ju nemohli dokončiť. Po zateplení chatky som žiadal majiteľa firmy o dokončenie elektriky. Odmietol zo slovami, že elektrikárov už nepošle lebo finančný limit na elektriku už vyčerpal. Viete ako to zákazníka naštve, ak si dávate postaviť chatku na kľúč. Musel som si zohnať elektrikárov, aby mi elektriku dorobili a dofinancovať z vlastného vrecka. Urobte si každý vlastný názor. Iba som sa podelil o moje skúsenosti pri stavaní mojej chatky. Od podpisu zmluvy august 2023 majiteľ ani raz nebol pozrieť na stavbe a skontrolovať chatku. Žiadny záujem z jeho strany. Sám som požiadal o preberací protokol, aby som to s firmou ukončil. Chatku si aj tak budem musieť na jar podokončovať sám. A to si ešte neviem predstaviť podľa zmluvy záruku na chatku 36 mesiacov ak ju budem musieť reklamovať, ako to dopadne. Bežný ľudia si šporia celé roky aby si dačo postavili a potom príde dáka firma a zostanú vám iba oči pre plač. Toto je podnikanie na Slovensku. Ja som sa poučil a mal som veľké šťastie, že moja chatka ako tak stojí. Veľmi veľa ľudí na facebooku také šťastie nemalo a nemá ak si prečítate ich recenzie. Ak by som nemal s touto firmou problémy, nemal by som dôvod písať negatívnu recenziu, ale toto je skutočnosť ktorú som zažil pri stavaní mojej chatky. Už je na každom z vás či sa rozhodnete s firmou spolupracovať na projekte.

gabrielpalffy
24. máj 2025

Chcem upozorniť na firmu @fabros drevostavby a.s @tomáš Petro. Táto firma nám dlží 45.500€!!! Objednali sme si u nich chatu Natáliu ešte v auguste 2023 s tým, že nám dielo dodajú najneskôr do 24 týždňov. Na stretnutí u nich v kancelárii vo Vlčkovciach boli veľmi milí a ústretoví, avšak po vyplatení zálohy sa zrazu všetko zmenilo. Keďže nás nasledujúce 3 mesiace nikto z tejto firmy nekontaktoval, tak som im zavolal kvôli projektovej dokumentácii, ktorú sme potrebovali na stavebné povolenie. Vtedy začali prvé výhovorky a projektovej dokumentácie som sa dočkal až v marci 2024 po neustálych urgenciách z našej strany! Následne sme si vybavili stavebné povolenie a dotazoval som firmu Fabros drevostavby a.s. kedy začnú s výstavbou. Nasledovali niekoľkomesačné ťahanice a neustále výhovorky a sľuby! Keď už pán Petro nevedel čo s nami, tak nám zalepil oči tým, že v októbri 2024 nainštalovali betónové pätky. Toto boli prvé aj posledné stavebné práce, ktoré nám firma Fabros drevostavby a.s. vykonala za 45.500€ a to až po 14 mesiacoch po podpise zmluvy! Keďže sme boli už extrémne nespokojní s týmto prístupom a potrebovali sme tú chatu čím skôr, tak sme p.Petrovi navrhli, že mu zaplatíme dodatočných 15.000€, aby nám tú stavbu čo najskôr urobil (peniaze sme mu už vtedy nedali žiadne, dohodli sme sa že to zaplatíme po dokončení stavby). Náš návrh prijal s tým, že mu stačí 8.000€ a chata bude kompletne hotová najneskôr do 4 mesiacov od podpisu tohto dodatku k zmluve (toto bolo 24.10.2024). Počas nasledujúcich 4 mesiacov nás však firma opäť nekontaktovala a p.Petro už nedvíhal telefón a nereagoval ani na moje správy. Následne sme mu mailom poslali odstúpenie od zmluvy a vtedy mi p.Petro odpísal, že sa prepočítali vo firme a potrebujú ešte 1 až 2 mesiace na realizáciu stavby.
Samozrejme sme už nesúhlasili a aktuálne riešime vrátenie peňazí súdnou cestou. Počas posledných mesiacov som na internete videl sťažnosti na túto firmu od viacerých ľudí, ktorých p.Petro podviedol a oklamal! U mnohých poškodených bola celá situácia podobná tej našej, že po zaplatení zálohy firma prestala komunikovať a p.Petro sa zatajoval a vyhýbal riešeniu vzniknutých problémov!

anit13
9. jún 2025

Mojmu otcovi mala firma Fabros drevostavby a.s. postavit chatu za skoro 28 tis. eur s lehotou dodania april/maj 2025. Do dnesneho dna chata nestoji... A stale nevie na com je ...

petra1219
24. jún 2025
@klaudiazofajova

Tak sme zvedaví, už sme po podpise a zálohe. Dúfam, že už pracujú lepšie. Do dvoch mesiacov majú začať nám stavať záhradnú chatu. Držte mi palce.

@klaudiazofajova tak ako, postavili vam uz chatu ?