icon

Zrušíte WC miestnosť pre viac úložného priestoru?

22. jan 2025

Ahojte, ak by ste mali možnosť sa pri novostavbe bytu rozhodnúť z možností nižšie, ako by ste sa rozhodli a prečo? Neviem sa rozhodnúť a možno by mi pomohli nejaké vaše pohľady.

Je tam kúpeľňa, bez okna, a má prípravu na sprchovú kút v rohu, vedľa o neho toaletu, vedľa práčka a sušička. Oproti toalete umývadlo.
Takisto je tam samostatná WC miestnosť tiež s prípravou na toaletu..
Bývať tam budem zatiaľ sama. Dve toalety nechcem, v tom mám jasno, no ktorú z nich zrušiť?

Byt nemá komoru.
Kuchyňa je spojená s obývačkou a linka je menšia až stredne veľká, takže hypoteticky by sa do nej mohlo niečo vojsť.
V starom byte mám komoru a som na ňu zvyknutá, mám tam vysávač, mop, zaváraniny, vedrá, veci čo "nikam nepatria". Neviem si úplne predstaviť fungovanie bez nej. Kam zrazu tieto veci budem dávať? Kde to vy ostatní máte? Napr. taký vysávač, mop, vedrá? Nie je k tomu novému bytu ani pivnica, že by nejaké veci išli tam.
No WC v kúpeľni si tiež neviem asi predstaviť, mať ho oproti umývadlu a zrkadlu. Veď na umývadle budem mať zubné kefky, a keď sa splachuje... neviem no. Keby tam bolo aspoň okno.

Zrušili by ste WC miestnosť na úkor komory?

Strana
z2
autor
22. jan 2025

@deti95060810 Neda sa ubrat, aspon ma nenapada ze ako. Pridala som podorys, mozes pozriet. Ta WC miestnost je tiez taka malicka, ma 1,3 m2, takze to by bola tie len taka mini komorka.

lalenka33
22. jan 2025

Na tom pôdoryse je kupelna, samostatne wc, spalna, kuchyno-obyvačka a tá ďalšia miestnost je chodba? Ak áno, tak tam dáš takú vstavanú skriňu, že sama ziadnu špajzu nepotrebuješ. Alebo je to ďalšia izba? Nepíšeš kolko izbovy byt to je, ale keď budeš sama, tak do tej jednej miestnosti do velkej vstavanej skrini dáš všetko. Do spálne si dáš skrinu s oblečenim, na chodbu si dáš vstavanú s inymi vecami (vysavač, mop ..) keď si sama, tak do linky v U tvare dáš aj zavaraniny. My mame v kuchyni uzku potravinovu skrinu, kde je všetko od mixera, cestovin, muky, konzervy až po dozičky. Na chodbe v skrini mame ,,bordel" ako šrobovaky, handry, mopy, čistiace. Nikdy by som nechcela wc s kupelkou. A to mame malu kupelku, kde je vana, umyvadlo, pračka a 2 skrinky na kozmetiku a čistiace. Wc je samostatne .

simca06022011
23. jan 2025

Ja osobne som clovek co neznasa plne kúpeľne. Ja by som tam skladisko, pracku/sušičky nechcela ( ak by to nebolo nevyhnutne). Duplom keď nie je okno / vetranie. WC v pohode. Ja by som z toho miesta spravila práčovňu a miesto na veci "okolo toho" kľudne zrušila klasické dvere, dala niečo zasuvacie atď/ časom možno. A v kúpeľni mala viac miesta. Ale je to vyslovene o preferenciách... asi sme divná domácnosť o WC sme sa nikdy nebili, takže mne sú kolóny pred kúpeľňou cudzie 😊 teoreticky áno.. ráno môže byť problém v rodinách niekto sa v kúpeľni upravuje, ale PD toho Ja mam šatník, dcéra toal.stol v izbe a teda kúpeľňa je na umytie, všetko ostatné sa robí mimo.

mandzula
23. jan 2025

Za seba ti poviem, ze radsej by som mala vysavac aj vedro v strede obyvacky ako wecko v kupelni - okrem hygienickych dovodov su tam pre mna dolezite aj tie casove, kedze sme traja. Stacila mi jedna dovolenka v apartmane, kde to bolo spojene, aby mi bolo jasne, ze nasej rodine to na pohode nepridava. Ak by som zila sama, dako by som to prezila, od 2 kusov vyssie nie.

alenka58
23. jan 2025

WC určite samostatne, stačí keď príde návšteva už by mi to vadilo, tak ako mi vadí keď som na návšteve a majú WC len v kúpelni, kúpeľna j e pre mňa dosť osobná záležitosť

akvi
23. jan 2025

Ja by som dala určite komoru. My máme dve WC, jedno je v kúpeľni a druhé samostatné a do toho samostatneho nikto nechodí 🙈😅 . Proste nám vyhovuje mať to spolu. Kefky vieš dať do skrinky, splachujes s deklom dole. Si sama, takže nehrozí čakanie na kúpeľňu. A ak budete raz dvaja, traja , tak to WC sa dá vždy v tej komore dorobiť, ak tam budú všetky rozvody potiahnuté. Čiže nechaj si spraviť všetky inštalácie, sprav komoru a časom sa uvidí. Je dobré mať možnosť samostatného wc aj pri ďalšom predaji.

brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
ysseba
23. jan 2025

Ja by som na tvojom mieste to male samostatne wc zrusila a spravila tam komoru. Ak by si to nahodou niekedy lutovala, tak ho tam vzdy vies opať spravit, ved priprava tam bude stale 😊 no a spojena kupelna s wc, nie je uplny ideal, ale bezne to tak lidia maju, najma v novostavbach. Mozes napriklad pri splachovani wc sklapat poklop aby to bolo co najviac hygienicke. Alebo si kefku na zuby odkladat do uzavretej skrinky. Alebo si tam vybudovat nejaku zastenu, akoze kvazi “odelit” wc aspon ciastocne.

deti95060810
23. jan 2025

pozrela som pôdorys čo si nakreslila...

umývadlo v kúpeľni máš blízko dverí... budeš ho obchádzať?

kuchyňu potiahni linku aj pod okno - sprav menšie U...
v kuchyni v dolnom rohu vpravo by nešlo spraviť rohovú špajzu? malinkú? aj bez okienka? máš to v kuchyni...

to je celý dom? či máš aj poschodie?

v kúpeľni by som dala asi vaňu, wc vôbec nedala - bude v miestnosti vedľa. kotol za dvere, umývadlo úplne dozadu...

nakresli si miestnosť v mierke.... tak isto si nakresli v rovnakej mierke aj práčku, vaňu, kotol a všetko čo by si chcela dať do kúpeľni. povystrihuj jednotlivé štvorčeky a poprikladaj na papier kde máš nakreslenú miestnosť v mierke... presne takto sme si to aj my robili... vtedy budeš vidieť ako ti to tam rozmerovo bude sedieť...

kitycat
23. jan 2025

Ja by som teda nechala wc samostatne, zrusila by som to otrasne male umyvadlo vo wc, vsak to sa v tom nedaju normalne umyt ruky, utres a splachnes jednou rukou a cistou rukou sa ides umyt fo normalneho umyvadla v kupelni, robili to tak aj nase stare matere, dokonca v lavore im stacilo 😄 a dala by som do wc jeden vysokuˇy regal a tam by som mala toaletaky, cistiace prostriedky atd.

Do kupelne by som dala vanu, sprchac je onicom, vo vani so zastenou sa osprchujes, v sprche sa neokupes. Pod bojler pracka a na susicku by som sa zatial vykaslala a mala tam skrinu na osusky, sampony fen a ine veci co zena potrebuje. Susicka je pre mna vymozenost velkometraznych projektov. Normalne pradlo ti za den uschne na susiaku.

Kuchyna vyzera dost velka aby pojala aj jednu potravinovu skrinu.

simca06022011
23. jan 2025

@kitycat tie male umyvadla su otras, akurat tak je vsade naspliechane.. ja som krava, mam akutalne 2 kupelne, 2 samostante wcka.. 4 umyvadla.. a tie male su konecna.. a na firme tak isto.. to furt vsetci vsetko ospliechaju, vsade kvapky, dobky, vodny kamen.. ale napr. niekedy je to prakticke... :D pre uzivatelov ms kaliskov.. alebo ak je navstevove wc, ako mam ja pri dverach vchodovych... tak nemusia ludia utekat umyvat sa cez cele prizemie do kupelne. Ale to je raz za uhorsky rok.

kitycat
23. jan 2025

@simca06022011 sesternica to ma aj na samostatnom wc kde by sa zmestilo aj umyvadlo normalnej velkosti a este maju kupelnu s wc a normalne umyvadlo. No idem ja radsej na to spojene wc nez sa trapit s mini umyvadlom a k tomu MINI uteracik 🤣🤣🤣

Vlastne to ma aj druha na wc a tam trpim tiez ked sme na navseve 🤣🤣

My mame stary neprerobeny byt s wc zvlast a vobec mi nechyba umyvadlo pri kolene

findomatej
24. jan 2025

Ahoj autorka, bývame v dome a máme malú kuchynskú linku a žiadnu špajzu (kupili sme takto hotové). Bolo to o držku, nevedeli sme si tam vpratať veci z 1izboveho bytu. Vymyslela som obrovskú skriňu, v ktorej je všetko čo potrebujeme = teda špajza. V tvojom prípade sa vyhrať s Ikeáckou kuchyňou, určite sa to dá. Veď špajza je miestnosť kde sú regále zatvorené dverami a ty budeš mať regál v skrini 🙂.
A hlavne WC určite nie spoločné v kúpeľni. Teraz si sama, tak to je OK, ale stačí že budete dvaja a už to bude problém. A ešte keď nie je v kúpeľni okno, tak už vôbec nie. Vedrá a mopy sa dajú dať do vstavanej skrine alebo skrinky na to určenej - aj v tej tvojej kúpelke namiesto WC.
Za mňa teda WC osobitne.

kathhii
24. jan 2025

Keď pozerám nákres, tak by som to malé WC zmenila na miestnosť kde je práčka a sušička a mala by si tam aj kumbal na vysávač a mopy... Kúpeľňa by vyzerala bez toho oveľa lepšie. Ideálne by bolo dať tam aj kotol ale to asi nepôjde kôli rozmerom. Lebo kôli odpadom to urobiť vieš.
Keď budeš splachovať toaletu zavretu, tak sa bacilov báť nemusíš...

sashulla
26. jan 2025

Samostatné wc by som pouzila na komoru, pracku, mopy cokolvek. Boli sme traja a problem so spoločnou kúpeľňou a WC sme nikdy nemali. Teraz to mam tak aj v dome. Tiež mám rada veľké a priestranné kúpeľne. Určite by som uprednostnila mat veci skryté v komore ako v skrini.

Strana
z2