Zvládnete problémy s podlahou v prenájme?
Ahojte, viem že sa domňa teraz všetci spustíte, je mi to jasné. Pomaly rok bývame v 1byte v prenájme. Majiteľ nebol u nás odkedy sme tam, len posielame nájom. Dovolil nám jedného psa ktorého som mala (čivava) lenže sa tam bála tak nakoniec sme ju doviezli naspat k mojim rodičom a býva s nimi. Ako náhradu mi na meniny priateľ priniesol mačku ktora nerobí žiadnu šarapatu. Len je jeden problém že napučala podlaha na mieste kde mala wecko zrejme bolo prasknuté to sme už kúpili nové ale tá podlaha sa bohužiaľ už napraviť nedá, majiteľovi sme o mačke nehovorili nakoľko nám povedal že civava je ako mačka. Po asi polroku k nám pribudol pes (buldoček) o ňom tiež nevie. Bolo to rýchle rozhodnutie zo dňa na deň nakoľko sme si ho prisvojili do opatere. Ten ako rastie tak robi zle, bohužiaľ to je veľmi tvrdohlavé plemeno, napučala podlaha na ďalšom mieste v spálni. Je nám jasné že za tu podlahu platiť budeme už s tým počítame. Pes nám minuly týždeň rozobral ruter ktorý tam nechal majiteľ je to už starší model (cca 7 rokov?!). Musím kuk ešte do zmluvy ale podľa všetkého je na rok. Myslite že majiteľ pokial príde po roku vyhodí nás? Za tu podlahu budeme platiť tak či tak nemáme s tým problém keďže sme ten problém narobili mi a je nám to úplne jasne, je mi to ľúto snazila som sa toho psa naucit najviac jak sa dalo ale stále je len šteňa a pri tomto plemene to trvá dlhšie. Ešte s ním musíme konzultovať aj chladničku ktorú tam nechal on a začína tiecť stále musíme podlahu utierať lebo chladnička buď tečie alebo keď ju dáme na väčšie tak zamrzne. Aký nato máte pohľad? Neviem s čím mám rátať, bohužiaľ momentálne si dovolit ist inde byvat moc nemozme nakoľko zábezpeku by sme nemali z čoho zaplatiť. Ďakujem
Ja som obrovský milovník zvierat (najmä psov), ale musím povedať, že už sa nečudujem ak nájomca nechce v byte zvieratá....lebo ľudia sú často retardi a majú nevychované zvieratá a ešte si také na tajnáša vezmú do nájmu🤦♀️ a zaujalo ma aj to, že ste čivavu dali preč....ako nejakú vec, lebo sa bála?? Akože čoho?? A mačka ako darček no super....
Autorka, nejdem ťa lynčovať, snáď sa poučíš a všetku škodu zaplatíte...
My sme si zažili všeličo....nebola som zozaciatku právne vedomá...a dokonca sme akceptovali ze sú nám ľudia dlzni....nedali sme ich na sud......
Dnes už mám trošku iné merítku.....ale veľmi veľa predsudkov voči ľuďom....co je veľmi zle. Verím že ste to nechceli poškodiť...ale majiteľ môže byť haklivy....nie ako ja......a naozaj skúste seriózne priznať....a tak.....ono my sme v živote prišli o veľa peňazí...dokonca sú ľudia čo pošlú sms....ze odchádzajú z prenájmu a teraz by som ich už dala na sud.....lenže....všetci sme ľudia.
@petracandle civava má 6 rokov, bývali sme na dedine kde mala svoj klud deti … ona je malička je to minicivava bála sa zvukov, nové priestory, starý výťah nechcela nám papať tsk sme sa dohodli že zostane u rodicov
@pieksamaki určite nám to ľúto je a chcem to riesit nechcela som to nechať zájsť az to takéhoto bodu keď sa naozaj budem báť mu to povedať, nikdy nebol žiadny problém nájom platíme stále len tá podlaha… koli tomu sa bojím najviac viem že sme boli nezodpovedný, psa by chcel priateľ dať preč ale už je to snim lepsie a neciem si predstaviť že sme sa ho snažili prevychovať nakoľko predošlí majitelia sa oňho moc nestarali a dali by sme ho z ničoho nič preč, je to predsa pes a nie nejaká vec
@melanta fujkat nemusíš.Pisem, že to je podvod a nemorálne.A to, že tvojim rodičom nikdy stena nespravilo ani mlacku ani nesranduj.My máme parkety s priznanou drážkou a mala som na noc podložku a vyčural sa aj vedľa a parkety sa do rána oduli.Ked má niekto bezdrazkove možno tam nezatecie.To, že si robia čo chcú som napísala...
Skúste mu to už oznámiť.....niekedy sa dá aj odpracovať škoda...keď nie sú peniaze......preto prišla doba ze všetko na zmluve...lebo každý dáva do niečoho úsilie a energiu a každému je niečo iné dôležité....lenže aj všetci potrebujeme žiť....my mame 5 deti...musela som sa s veľa vecami rozlúčiť....nemáme trezor kde sa to dá uchrániť.. ....a robím pritom s handicapovanymi....kde naozaj su ine hodnoty.....ale ja chapem aj krasne vily...a byvanie ked na tom niekomu zalezi.......len vás majiteľ môže byť fakt haklivy....tak mu to oznámte...a dohodnite sa...férovo....
Teraz mimo témy ale plemeno mini čivava neexistuje...iba degenerované kusy z množiarne...dúfam, že asppň toho buldočka z množiarne nemáš
Daj mi minutku
🔮
Ano, majitel vas nevyhodi, len vam da vsetko zaplatit
Tak my bývame v byte a tiež časom sa nám veci zničili a nie naschvál. A keď niekto prenajíma byt tak musí s tým počítať ze sa veci sa postupne opotrebuvaju a pripadne sa nieco zničí a treba to opraviť, snad si dal v njomnom na to aj rezervu,, ale mačku ste mu mali povedať a na ten jej záchod ste mohli dat pozor. Záleží aj na tom ci bolo v byte všetko nové alebo ta podlaha bola staršia. A hľadať nových nájomníkov tiež nemusí byť výhra. Ešte by mohol natrafiť na takých co neplatia, ničia byť, robia nedoplatky, odídu len kľúče hodia do schránky . Záleží aký je majiteľ možno mu bude stačiť ze načas platíte, chovate sa hádam relatívne slušne a podlahu nebude až tak riešiť a dáko sa s ním dohodnete 🙂.
My sme byvali v podnajme a boli sme ochotni si tam sami dokupit veci. Napriklad tam bola fakt ze strasna stara chladnicka aj pracka, aj strasne vysedena sedacka, nepohodlna a nefunkcna. Na pracku zavolala majitelka opravara, lebo bola zabudovana pod linkou a nedalo by sa presne taku velkost trafit. Chladnicku sme sa dohodli a sami sme si kupili novu, lebo to mala volne stojacu. Ked sme potom odchadzali uz do nasho bytu, tak sme si chladnicku aj sedacku vzali. Este bolo majitelke luto, ze ta nasa sedacka sa tam dost dobre hodila 🙂
Ak by sa vam to zdalo vela kupovat novu chladnicku, casto krat ked pozries na Facebooku skupiny, ludia za odvoz daruju funkcne veci. Aj my ked sme vlani prerabali kuchynu, tak sme menili vsetko a posunuli sme chladnicku, co mala 4 roky a bola plne funkcna, trosku mala vysuchane tie kovove okraje na polickach, inak uplne ako nova, za odvoz...
Co sa tyka tej podlahy, ja si myslim, ze pre majitela je vyhodnejsie, ak tam zostanete, vsak nemusi prerabat a vam to mozno nevadi, zvieratka mozu este poskodit... Ked zostanete este par rokov, tak parkety sa este viac opotrebuju a vymenia sa potom, ked budete odchadzat, mozete na to zacat setrit. 🙂
Zaelzi od povahy majitela, ale moze mu to samozrejme prist luto,ked to vynovil a vam sa to podarilo poskodit. No ak ukazete dobru volu vy aj on, dohodnut sa da vzdy.
@luccija: za prve milion ludi chova stenata v bytoch a domoch vnutri a vedia zabezpecit aby sa nezduvala podlaha, ak nevie vencit tak ako treba.
A HLAVNE to zviera na fotke nie je ziadne stena ale mlady pes, takze autorku ani toto neospravedlnuje. Nehovoriac o tom ako sa vyhovara na "tvrdohlavost plemena" - zas blbost, ten psik je evidentne nezvyknuty a nevychovany, a oni si ho zobrali uz od niekoho co sa ho zbavil,....a bez skusenosti s problemovymi psami.
Len sa mi potvrdilo ze do bytu nechcem nikoho so psom (a to hovorim ako majitel, chovatel,...). A tu je to sice k "teme zvierat", ale pointa tkvie v absolutne nezodpovednom a podvodnom pristupe najomnicky k prenajimatelovi. Po tomto celom by mi bolo jedno ci by si mi nahradila skody, za tie klamstva by ste odisli hned ako by som na to cele prisla.
Prídete mi ako nenormálni.
Tiež prenajimam byt a keby si tam nasťahovali nájomníci pol útulku bez opytania a ničili by mi podlahy a bohviečo ešte, lebo neverím ze aj sedacka a posteľ budú pri týchto zvieratách v pohode, tak letite bez depozitu extrémnou rýchlosťou.
Chladničku si máš hlasit okamžite kým sa ešte možno dá opraviť k ostatnému sa radšej nevyjadrujem.
To čo ste za ľudí!? Pre prenajímateľa ste určite "výhra", toto si pustiť do zrekonštruovaného bytu! Na to, aby napučala plávajúca podlaha tam muselo byť asi dlhodobo vlhko a od čoho asi? To musel by smrad! Nemáte peniaze na to, aby ste opravili, čo ste pokazili, ale na chovanie zvierat peniaze máte!
@pieksamaki Ale tu nejde o haklivost majitela. Ano, veci sa opotrebuvaju, ale vyduta podlaha do jedneho roka nie je bezne opotrebenie. Pred nastahovanim dalsich najomcov to musi byt opravene.
Tiez mam dvoch psov a cez noc chodia prilezitostne robit potrebu na podlozku v kupelni, kopec psov som docaskovala (najma nevychovanych s problemami) a podlaha sa mi nezdula nikdy - to sa zduje, az ked to tam stoji o dost dlhsie a po jednom cvrknuti to ani nie je mozne, to musi byt vacsie mnozstvo a na presne to iste miesto… co ten pes lial zo seba litre na jedno miesto, kym ste boli v praci? Ozaj sa to stalo takto?
@luccija nasi nájomníci tiež dali na tuším 2 mesiace dočasný domov krizenemu buldockovi, ktory bol z nejakého SOS programu (a teda si predpokladam niesol so sebou aj nejaké stresy a traumy). PREDTÝM nám ale volali, či vôbec smú. A neostala po ňom žiadna škoda, vyduta podlaha už vôbec nie. Je to o zodpovednosti majiteľov - podlaha sa ti tiež nevyduje hneď keď na nu niečo vyleješ, ale ak to tam necháš tak samozrejme.., aby niekto nepostrehol (čuchom), že mu tečie mačacie wc? 🙄K tvojej rade “zakryť a oddialiť problém” ani nemá zmysel sa vyjadrovať, každý mame zjavne hygienicky štandard nastavený ináč a nebavíme sa o podlahe dutej z preliateho kvetináča…
@zuzanaete je to veľa prace vymeniť....juj nechcela by som riesit
ten pretekajúci mačací záchod nechápem,ako ste nemohli cítiť,veď to smrdí nenormálne a zdutá podlaha? Po jednej "nehode" sa to nestane
Ináč - autorka - tu foto podlahy som najprv nepostrehla. Možno sa mýlim, no mne to z tej jedinej fotky príde skor ako drevo, nie laminát. Tiež mame drevené podlahy, a ak je aj toto drevo, tak sa bavíme o úplne inej cenovej relácii ak by sa to muselo menit (vygoogli si). To vas depozit (predpokladam 1 nájom?) zdalekaaaa nepokryje, ak teda hrdinsky vyhlasuješ, že “dala by sa podlaha, akú by si majiteľ vybral”.
@rozculena neviem ako rozoznám rozdiel medzi tým niesom kutil 🙈
@autorka ja osobne si myslim, ze by ste mali hladat nove byvanie pretoze ste porusili zmluvu. Mali ste tsm mat jedno zviera a mate 2 to je zasadna vec pri ktorej Vas majitel moze vyhodit
@pieksamaki Ved ja by som to osobne nemenila. Firma by vsetko poriesila a vystavila fakturu.
@zuzanaete hej....no sak aj my platime uz za hocijaku malickost..lebo nemame cas...kedze musime tiez pracovat.....my sme to kedysi museli sami...nemali sme na to aby firma to robila....hovorím kedysi...dnes je už všetko oveľa dostupnejšie a tak..myslím aj druh práce sa mení a podobne.....

@luccija v prvom rade keď bývam v najme, nezaobstaram si stena ktoré neviem ako sa bude chovať preboha 🤦♀️ ja by som chcela aj desať psov ale mam sebareflexiu a kým nebudem vo svojom, zvieratá neriešim