icon

Zvládnete problémy s podlahou v prenájme?

10. júl 2024

Ahojte, viem že sa domňa teraz všetci spustíte, je mi to jasné. Pomaly rok bývame v 1byte v prenájme. Majiteľ nebol u nás odkedy sme tam, len posielame nájom. Dovolil nám jedného psa ktorého som mala (čivava) lenže sa tam bála tak nakoniec sme ju doviezli naspat k mojim rodičom a býva s nimi. Ako náhradu mi na meniny priateľ priniesol mačku ktora nerobí žiadnu šarapatu. Len je jeden problém že napučala podlaha na mieste kde mala wecko zrejme bolo prasknuté to sme už kúpili nové ale tá podlaha sa bohužiaľ už napraviť nedá, majiteľovi sme o mačke nehovorili nakoľko nám povedal že civava je ako mačka. Po asi polroku k nám pribudol pes (buldoček) o ňom tiež nevie. Bolo to rýchle rozhodnutie zo dňa na deň nakoľko sme si ho prisvojili do opatere. Ten ako rastie tak robi zle, bohužiaľ to je veľmi tvrdohlavé plemeno, napučala podlaha na ďalšom mieste v spálni. Je nám jasné že za tu podlahu platiť budeme už s tým počítame. Pes nám minuly týždeň rozobral ruter ktorý tam nechal majiteľ je to už starší model (cca 7 rokov?!). Musím kuk ešte do zmluvy ale podľa všetkého je na rok. Myslite že majiteľ pokial príde po roku vyhodí nás? Za tu podlahu budeme platiť tak či tak nemáme s tým problém keďže sme ten problém narobili mi a je nám to úplne jasne, je mi to ľúto snazila som sa toho psa naucit najviac jak sa dalo ale stále je len šteňa a pri tomto plemene to trvá dlhšie. Ešte s ním musíme konzultovať aj chladničku ktorú tam nechal on a začína tiecť stále musíme podlahu utierať lebo chladnička buď tečie alebo keď ju dáme na väčšie tak zamrzne. Aký nato máte pohľad? Neviem s čím mám rátať, bohužiaľ momentálne si dovolit ist inde byvat moc nemozme nakoľko zábezpeku by sme nemali z čoho zaplatiť. Ďakujem

Strana
z3
pieksamaki
10. júl 2024

@mirkam3 hej..no to je dovoz.nakup. dovoz.demontaz...odstránenie odpadu....práca....atd....a druh podľa kvality...niektoré sú kvalitnejsie

jesenzima
10. júl 2024

Odhliadnuc od toho, že za podlahu zaplatíte, vieš, koľko s tým bude roboty? Vypratať to, nábytok, položiť novú podlahu, roboty okolo toho, no hrozni nájomníci ste.. okrem toho ste zatajili zvieratá. U mňa by ste skončili ...

lakebabe
10. júl 2024

@mirkam3 a ešte ak tam majú vstavané šatníky to bude roboty keď bude treba meniť podlahy

martul
10. júl 2024

Najlepšie je, že nemáte z čoho zaplatiť zábezpeku, keby ste išli do nového podnájmu. A z čoho by si potom chcela zaplatiť opravu zničenej podlahy a ktovie čoho všetkého ešte?

petracandle
10. júl 2024

Mňa by toto neskutočne vytočilo aj preto, že ak nezoženiete presne rovnakú podlahu tak treba vymeniť prakticky v celom byte - však hádam nebudú v byte rôzne podlahy....a toľko roboty okolo toho - vypratať všetko nábytok atď....

matkahelka
10. júl 2024

Byty prenajimame roky, ludom bez malych deti a bez zvierat a ked pocujem o najomnikoch ako ste vy, vzdy podakujem Panbozkovi za tych nasich, co este aj vrzgajuce dvere, vypadnutu sparovku, ci kvapkajuci kohutik hned ohlasia. Budem uprimna- keby ste byvali v mojom byte, letite nadzvukovou rychlostou a okrem stiahnuteho depozitu by ste preplatili aj skody. Jedna vec je vasa hrubozrna nedbanlivost, pretoze po prvom precikani sa podlahy neoduju! Druha vec je vasa hrubozrna drzost- nastahovat si do CUDZIEHO bytu zvierata bez vedomia majitela! A inak, neviem, ako mate zmluvu vy, ale my mame v zmluvach s najomcami, ze skody nimi sposobene neopravuju oni, ale my ako majitelia na ich naklady. To je presne to, ze ak mam v byte trebars podlahy za 33€/m2, tak po ich poskodeni tam chcem presne take iste a nie nejake polske za 8€/m2.

mihula
10. júl 2024

A depozit ďalší mu date kedy?O pól roka vznikne ďalšia škoda a čo ďalej ?

lakebabe
10. júl 2024

@mihula inak toto ona chce nech si to vezme z depozitu, ale v tom prípade ich bud vyhodí alebo musia dat nový depozit. Ak dali taky štandardný co bývajú dva nájmy, tak ten chudák z toho ani podlahu neurobí

kristiii
10. júl 2024

Fuuha, no tiež by som z vás mala radosť. Tajite jeden problém za druhým. Keby to bol jeden prúser z toho, tak to ešte ako majiteľ predýcham, ale 4, to už je naozaj trošku moc, nemyslíš? Schválne, ty by si sa ako zachovala na jeho mieste?

doriiis
10. júl 2024

A že prenajímaj😆😆😆.No v živote nikdy.

mihula
10. júl 2024

@lakebabe píše,že odísť nechce,že na nový depozit nemajú.Mna by piclo z takých nájomníkov

lakebabe
10. júl 2024

@mihula by som ich vyrazila oknom😄

mihula
10. júl 2024
mihula
10. júl 2024

Takto dopadol môj byt kde na tajnasa žili s veľkým psom.Z bytu ušli

vevebono
10. júl 2024

Tak zas baby my sme tiež v prenájme, a teraz už chápem prečo nechcú psov 😁 našťastie sme natrafili na super prenajímateľov a nemali sme problém so psíkom, ale teda musím povedať, že psík nič neznicil. A to mame amstaff 😄😄
Ale teda milá slečna, ani dieťa, keď nezvladas psíka.
Základom všetkého je komunikácia. Napr bola tu vstavaná myčka, mala nejaké problémy, zavolala som, že toto je vo veci, dohodli sme sa, že ju odmontujeme, uskladnime a kúpime si svoju. Bol tu problém s elektrikou, zavolala som, prišla pani s manželom a spravilo sa. Ale neodkladne som informovala, že toto je vo veci.
Aj pasie som mala, ze chcem inu predzahradku, zdvihla som telefon, ze ahoj, chcela by som toto, predstavu mam takúto.. vsetko, uplne vsetko je odkomunikovane, a hoc nebolo vyhovene vsetkym napadom, tak pointa sa nemení. Cokolvek a treba dat vediet.
Pre krista, ved si otoč garde, že ty by si mala takýchto najomcov. Mňa by poje..lo a môj muž to ani nehovorím, ten by vám dal.

vevebono
10. júl 2024

@mihula nechcem byť blbá, ale toto nie je na vine pes, ale tie prasatá co žili s ním 😃

rozculena
10. júl 2024

@mihula a čo z toho urobil pes?

lakebabe
10. júl 2024

@mihula toto je konečná
My vždy keď sme mali nových nájomníkov muž tam bol zo dva krát pozrieť, ci všetko ok , aj tak potrebovali čosi kvôli kúreniu pozrieť a vždy pozrel ako sa starajú. By som takéto čosi videla tak letia. Na toto ani depozit nestačí.
Fakt človek sa o to stará peniaze do toho dáva a takýto idiot ti to zdemoluje

mihula
10. júl 2024

@rozculena toho pitbula kúpali vo vani a zrejme ju ani neumyvali.To ale nie sú všetky fotky.Ten pes mokrý a špinavý ležal pri stene a ta cela plesnivela.Nikdy by som zviera do svojho bytu nepustila

betulinka1
10. júl 2024

Fuj jedna podlaha napucana od stanky macky a druha od psa. Musi to kvalitne smrdieť. Sa cudujem, ze ste to uz nevymenili. Volajte majiteľovi nech sa pride pozriet.

lienka.7
10. júl 2024

@autorka ja by som vás nevyhodila pre tie škody, ale pre tie klamstvá.

merlinja
10. júl 2024

nájomníci snov...

kristiii
10. júl 2024

@mihula otras...vďaka bohu, v ktorého neverím, za môjho podnajomníka, ktorý mi píše s každou "blbosťou", čo sa stane a okamžite po mojom návrhu riešenia problému, sa zariadi. Ach.. tí hnusní Ukrajinci, čo len každého využívajú..zatiaľ môj naj-najspoľahlivejší a najvďačnejší podnajomnik..

aweramina
11. júl 2024

@mihula toto ti v zivote nespravi pes, o ktoreho sa majitel normalne stara, V ZIVOTE

Strana
z3