About you: Čo robiť, ak balík nepríde?
Dobrý deň chcem sa opýtať, stalo sa vám že z About you (zaplatené) trvalo dodanie cca dva týždne a stále vlastne nemám balík, aj keď je napísané že tovar je odoslaný (už viac ako týždeň) a sk pošta ho stále nemá podaný? Písala som aj na About you ale nikto sa neozval… doteraz som vždy mala dobre skúsenosti…
Moze byt chyba na strane posty, ja cakam uz tyzden kartu z banky (pred tyzdnom mi prisiel email, ze ju poslali a este stale nic). Davam tomu este zajtra posledny desiaty den a budem to riesit s bankou. Inak aboutyou vzdy prislo pomerne rychlo.
Stalo sa mi to, pisala som im maily a ziadala o zrusenie objednavky, na ktoru som cakala vyse 2 tyzdnov a za tak dlhu dobu mi uz tie veci nebolo treba. Ja som mala nastastie platbu dobierkou. Islo mi o to, nech ten moj balik ani nedavaju na postu. Odvtedy sa im vyhybam a kupujem inde
Toto sa mi nestalo, ale akýkoľvek problém bol (2x som potrebovala niečo vyriešiť) zavolala som na infolinku a poriešili do pár minút
No dnes mi napísali mail že nedorucitelna zásielka 🤷♀️ pritom som vždy objednavala rovnako už veľakrát a vždy to bolo okej tak nerozumiem tomu, že kde je problém, ale podľa mňa to bude niečo na ich strane
Ten mail o nedorucitelnej zasielke je vlastne dobra sprava v tom zmysle, ze uz mas cierne na bielom, ze tovar nedostanes. Neriesila by som to len telefonatom, ale poslala im pisomne, mailom alebo cez ich formular, ze odstupujes od zmluvy a ziadas vratenie penazi. Odstupit sa da aj pred prevzatim tovaru, aj ked je uz zaplatene, a peniaze ti musia vratit do 14 dni od odstupenia. Telefonat je rychly, ale nezostane po nom stopa, takze aspon si po nom posli zhrnutie mailom. Ak ste sa nedohodli na inej lehote, tovar ma prist bez zbytocneho odkladu, najneskor do 30 dni. A to, ze zasielka viazne na poste, je vec medzi predajcom a prepravcom, nie tvoja, riziko nesie predajca az kym tovar neprevezmes. Ak si platila kartou a oni sa nebudu mat k vrateniu, opytaj sa v banke na reklamaciu platby, cize chargeback, presne na pripad zaplateny a nedodany tovar. Aboutyou.sk prevadzkuje nemecka firma so sidlom v Hamburgu, takze je to cezhranicny nakup v ramci EU, a ked sa nepohnu, bezplatne pomaha Europske spotrebitelske centrum v SR.

@misisisi12 zajtra tam zavolaj