Ako funguje doručenie balíka na adresu?
Pekný deň chcem sa opýtať, že ako to presne funguje. Poslal som balík dnes. Neviem ale či som neurobil chybu, že som si vybral doručenie na adresu. Predpokladám, že to asi bude doručovať kuriér. Neviem však telefonne číslo adresáta. Na pošte to ani nepýtali. Chcem sa teda opýtať, že ak nebude na adrese tak nechajú oznámenie a dajú to na poštu?
ano, nechaju listok vv schranke a pojde si pre neho na postu
@viestta Dakujem som sa zľakol, že som niečo urobil zle. Neposielal som už dlho nič takto.
Na adresu dávajú len lístok. Celé roky som od pošty nedostal balík domov aj keď bol na adresu.
Na adresu dávajú len lístok. Celé roky som od pošty nedostal balík domov aj keď bol na adresu.
@hiro dakujem
U nás nosí poštárka balíky, aj expres . Nikdy nevolá. Ráno mi príde sms že bude doručovaný. Ak nie sme doma, nechá lístok v schránke. Neboj, adresátovi sa to dostane. Max pošli adresátovi podacie číslo .
Ak to prinesie kuriér a nie je tam číslo, tak zazvonia na zvonček, až potom nechávajú lístok (aspoň u nás)
Na stránke https://www.posta.sk/sledovanie-zasielok si môže zapnúť sledovanie zásielky a ráno v deň kedy sa bude balík doručovať príde príjemcovi email
Keby si údaje o balíku vyplnil vopred cez internet tak máš lacnejšie poštovné o 0,80€

ano, nechaju listok vv schranke a pojde si pre neho na postu