Podvody pri dobierke
Ahojte. Stala sa mi nemilá vec - poslala som balik s dobierkou pre pani. Tá ma neskor po prevzatí balíka kontaktovala , že vraj som ju oklamala a v balíku nič nebolo. Automaticky, bez riesenia, co sa mohlo stať. Nahlásila balik ako odvod na pošte a posta zablokovala peniaze. Teraz nemam ani tu vec a ani čiastku vo vysokej sume. S osobným odberom nesúhlasila, čo už vtedy mi prišlo divné , avšak neriešila som to. Čakám na vyjadrenie posty. Balik som nepoistila, moja hlúposť. Mate skúsenosť ako takáto vec dopadne ?
Balik bol odoslaný pei vahe 100g, pani mi dokonca volala , že jej to pani za okienkom vážila, avšak až po dlhšej dobe dobe, po odbalení “bohvie kde”, a balík má o 60g menej. Taktiež mi fotila balíček bez obsahu krabice a veci, ktoru som poslala - vraj bol roztrhaný a žiadna krabicka sa tam nenachadza - takú zásielku však posta nevidá, keď je nstoľko poškodená. Lenze to zistila až obaleni mimo prevádzky. Ako to, že pani za okienkom tento podnet LEN TAK prijme. A vobec - riesi taketo nieco policia ?
Tak ak to bola obálka, mohli to aj pri preprave otvoriť, vybrať obsah a zalepiť a dotyčná si nevymýšľa, otvorila zásielku doma a tam len prázdna krabička. Ktovie koho tam zamestnávajú. Aký štát, taký štátny podnik.
Zase ak tam robila na pošte adresátka bordel, pani na pošte tu reklamáciu s ňou spísala.
Tak ak to bola obálka, mohli to aj pri preprave otvoriť, vybrať obsah a zalepiť a dotyčná si nevymýšľa, otvorila zásielku doma a tam len prázdna krabička. Ktovie koho tam zamestnávajú. Aký štát, taký štátny podnik.
Zase ak tam robila na pošte adresátka bordel, pani na pošte tu reklamáciu s ňou spísala.
@bomba36 pani tvrdí, ze v obálke sa nenachádza krabička 10x10x4 cm velka. To by bola realne plochá obalka, ktorú si hneď všimneš, že tam nič nieje.
@bomba36 nie som rasistka, ale je to pani rómskeho pôvodu.
@bomba36 pani tvrdí, ze v obálke sa nenachádza krabička 10x10x4 cm velka. To by bola realne plochá obalka, ktorú si hneď všimneš, že tam nič nieje.
@ikolach tak potom je pravda niekde úplne inde. Ale či sa jej dovoláš to je už otázne. Ten obchod prebiehal cez FB alebo bazoš, však? Tam sa najviac orientujú takíto odrbávači.
@ikolach a aj tak si súhlasila s na dobierkou?Ako, máš poučenie, ja takým rovno zložím telefón a správy blokujem lebo z toho nikdy nič dobré nevyjde
@bomba36 práve dobierka mi prišla ako shodné riesenie v tomro prípade - ja mám peniaze ona tovar, ktory si vie prekontrolovať. No v zivote by ma nenapadlo, že toto sa fakt stane.. a že pošta toto bude brať ako adektvátny dôvod
@maris5 toto aj mňa napadlo, že prečo by pošta takúto dodatočnú reklamáciu akceptovala.. že buď v tom idú spolu alebo sa niekde chyba stať musela
@ikolach ale ona nepodala rekláciu ale píšeš "Nahlásila balik ako odvod" tak si ujasni čo vlastne dotyčná podala. Lebo to čo tu píšeš si protirečí a je s rozporom poštového poriadku. Potrhanú zásielku ako ti ona píše, by jej nevydali. Reklamáciu po odídení od okienka neprijali...
@ikolach ale ona nepodala rekláciu ale píšeš "Nahlásila balik ako odvod" tak si ujasni čo vlastne dotyčná podala. Lebo to čo tu píšeš si protirečí a je s rozporom poštového poriadku. Potrhanú zásielku ako ti ona píše, by jej nevydali. Reklamáciu po odídení od okienka neprijali...
@martinka17 píšem az teraz reklamáciu, lebo je v tom už taký bordel a pomylila som sa - adresatka podala podnet na podvod, ako som uvádzala. Ja som podala reklamáciu na nevyplatenie dobierky a zároveň som ešte aj poslala podrobný email
@martinka17 píšem az teraz reklamáciu, lebo je v tom už taký bordel a pomylila som sa - adresatka podala podnet na podvod, ako som uvádzala. Ja som podala reklamáciu na nevyplatenie dobierky a zároveň som ešte aj poslala podrobný email
@ikolach ak máš jej fotky a správu od nej, kde tvrdí, že to prišlo potrhané, tak to isto dolož. Že ty si podvod nespravila, že adresát tvrdí, že zásielka jej bola vydaná poškodená, tvrdí, že hmotnosť nesedí s údajom na podacom hárku a teda pošta pochybyla. Držím palce.
Ja nechápem ako jej mohli dať zásielku bez zaplatenia, keď bola na dobierku. Veď bez zaplatenia by jej ju nemali vydať, či sa mýlim?
Ja nechápem ako jej mohli dať zásielku bez zaplatenia, keď bola na dobierku. Veď bez zaplatenia by jej ju nemali vydať, či sa mýlim?
@maru33ka zaplatila dobierku, odišla od okienka, po čase sa vrátila a nahlásila podvod. Veľmi sofistikované.
@maru33ka ona ju zaplatila. Odišla, prišla naspäť a nahlásila, že tam nič nebolo. Posta mi aktualne nevyplatí dobierku , lebo je to hlásené ako podvod

Nejake zvlastne. Ked pani prevzala obalku uz pri okienku musela citit, ze je prazdna a vidiet, ze je prelepena. Preco to neriesila rovno pri okienku ale niekam odisla? Nakoniec zistis, ze pani a osoba na poste su v nejako vztahu.
Raz mi doniesol kurier zasielku a bola natrhnuta. Hned mi povedal, nech to u neho (pri aute) rozoberiem a zistim ci je tam vsetko. Tak som otvorila, poratala kusy oblecenia, co sedelo.
@maris5 toto aj mňa napadlo, že prečo by pošta takúto dodatočnú reklamáciu akceptovala.. že buď v tom idú spolu alebo sa niekde chyba stať musela