icon

Prečo FedEx účtoval 7-násobok pôvodnej ceny?

minkos
15. júl 2026

Ahoj. Posielal som balík do Poľska a FedEx mi spravil cenovú ponuku na 53€, co som aj nechal na karte, nech si to automaticky stiahnu. Z banky mi však prišlo, že nebola uhradená suma 375€ pre FedEx. Po mesiaci aj prišli poštou vyhrážky na právne vymáhanie, ak nezaplatím 375€. Stretol sa niekto s tým že si FedEx chcel stiahnuť 7x viac, ako spravil cenovú ponuku? Ako ste to riešili? Dík.

anonym_1ae1ee
15. júl 2026

Balík je teraz kde?
Prečo si nepoužil lacnejšie cez https://www.packeta.sk/kam-dorucujeme/pl

anonym_69402b
15. júl 2026

Vyhrážky môžu posielať
Základ je s akými podmienkami si súhlasil

anonym_cc717b
15. júl 2026

Prečo si s nimi okamžite nekomunikoval? Cenová ponuka je jedna vec, podstatné je čo bolo na konečnej objednávke? Môže ísť len o chybu, ktorá sa dala vyriešiť pár správami a nemusel si to nechať zájsť k vymáhaniu, naozaj toto potrebuješ?

anonym_d69e35
15. júl 2026
@anonym_1ae1ee

Balík je teraz kde?

@anonym_1ae1ee
Typicky MK on o koze a ty o voze

tundra
15. júl 2026
@anonym_cc717b

Prečo si s nimi okamžite nekomunikoval? Cenová ponuka je jedna vec, podstatné je čo bolo na konečnej objednávke? Môže ísť len o chybu, ktorá sa dala vyriešiť pár správami a nemusel si to nechať zájsť k vymáhaniu, naozaj toto potrebuješ?

@anonym_cc717b komunikovat s Fedexom je cista katastrofa.Neposlali mi fakturu za clo,po mesiaci prisla vyzva na zaplatenie,uhradil som online cez web.Po troch tyzdnoch prisla faktura,ktoru som mal dostat na uhradu.Nevies sa tam dovolat,nemas ziadny servisny email.
Posta na zaplatenie, prisla zo Španielska.
Pobocku,sice maju pri Zurichu,ale procesy maju nadstavene katastrofalne.Este pred piatimi rokmi,bola faktura prilozena k tovaru,teraz ju dostanes postou,teda mozno😂.

orisker
15. júl 2026

Mal som tiež podobné naťahovačky a nimi, keď mi oznámili, že treba uhradiť niekoľkonásobok dohodnutej sumy za doručenie.
Slušne som im oznámil, že som predajcovi uhradil sumu za vyexpedovaný tovar a cena za dopravu bola uvedená ako ďalšia položka na faktúre.
Oni to síce tiež potom na mňa skúšali s právnym vymáhaním, ale poslal som im kópie dokladov o uhradení a oznámil som im, že prípadný súd akceptujem a beriem na vedomie.
Potom mi už len poslali mail, že celá záležitosť je ukončená.

anonym_5ca837
16. júl 2026

@minkos teba vôbec zaujímajú naše odpovede? Ci sa stačí len opýtať a potom sa už neozvat?

minkos
autor
16. júl 2026
@orisker

Mal som tiež podobné naťahovačky a nimi, keď mi oznámili, že treba uhradiť niekoľkonásobok dohodnutej sumy za doručenie.
Slušne som im oznámil, že som predajcovi uhradil sumu za vyexpedovaný tovar a cena za dopravu bola uvedená ako ďalšia položka na faktúre.
Oni to síce tiež potom na mňa skúšali s právnym vymáhaním, ale poslal som im kópie dokladov o uhradení a oznámil som im, že prípadný súd akceptujem a beriem na vedomie.
Potom mi už len poslali mail, že celá záležitosť je ukončená.

@orisker kde si s nimi komunikoval, mne sa maily vracajú.

minkos
autor
16. júl 2026
@anonym_5ca837

@minkos teba vôbec zaujímajú naše odpovede? Ci sa stačí len opýtať a potom sa už neozvat?

@anonym_5ca837 možno tomu nebudeš veriť, ale existujú ľudia, ktorí su neni furt na mobile. A mimo toho boli sve odpovede o skúsenosti s fedexom. Veď normálne dali CP, ja som ku akceptoval, objednal službu, dal súhlas na stiahnutie z karty, oni službu zrealizovali a potom chceli stiahnuť z karty tu zvýšenú sumu, ale keďže som tam nechal len 60€, tak sa im to nepodarilo. Maily sa vracajú ako nevybavené a ja neviem nikomu povedať, že padíka si môžu stiahnuť a v 4k nech nedufaju.

anonym_1ae1ee
16. júl 2026
@minkos

@anonym_5ca837 možno tomu nebudeš veriť, ale existujú ľudia, ktorí su neni furt na mobile. A mimo toho boli sve odpovede o skúsenosti s fedexom. Veď normálne dali CP, ja som ku akceptoval, objednal službu, dal súhlas na stiahnutie z karty, oni službu zrealizovali a potom chceli stiahnuť z karty tu zvýšenú sumu, ale keďže som tam nechal len 60€, tak sa im to nepodarilo. Maily sa vracajú ako nevybavené a ja neviem nikomu povedať, že padíka si môžu stiahnuť a v 4k nech nedufaju.

@minkos majú divné prepravné podmienky

Cenové ponuky poplatkov alebo služieb poskytnuté spoločnosťou FedEx predstavujú len odhady vychádzajúce z informácií poskytnutých odosielateľom. Konečné poplatky a služby sa môžu líšiť podľa skutočne odovzdanej Zásielky a uplatnenia týchto podmienok. Spoločnosť FedEx nezodpovedá za nesúlad v akejkoľvek cenovej ponuke poplatku alebo služby, ktoré sa uskutočnili pred odovzdaním zásielky a poplatkami účtovanými platcovi, a v takom prípade neposkytuje žiadne vyrovnanie, náhradu ani dobropis akéhokoľvek druhu. Uplatnené poplatky sú tie poplatky, ktoré sú použiteľné a platné v čase uzavretia príslušnej zmluvy o poskytovaní prepravných služieb spoločnosti FedEx s výhradou práva spoločnosti FedEx príležitostne a bez upozornenia revidovať poplatky, vrátane prepravných poplatkov, uvedené v cenníkoch spoločnosti FedEx na stránke fedex.com.

minkos
autor
16. júl 2026
@anonym_cc717b

@anonym_cc717b s nimi sa nedá komunikovať.

minkos
autor
16. júl 2026
@anonym_1ae1ee

Balík je teraz kde?

@anonym_1ae1ee 50 kg a rozmery 100x80x70 cm, balík je tam kam som ho poslal.

orisker
16. júl 2026
@minkos

@orisker kde si s nimi komunikoval, mne sa maily vracajú.

@minkos ,
mailoval som s pobočkou FedEx, ktorá je na bratislavskom letisku.

minkos
autor
Dnes o 06:55
@orisker

@minkos ,

@minkos slovakia@fedex,com a donotreply@fedex,com ale ta to ma v názve,

minkos
autor
Dnes o 06:56
@orisker

@minkos ,

@orisker aký tam maju mail?