icon

Zvýšené poštovné od 1.1.2026

ten_druhy
Včera o 17:53

Všimol si to niekto?

Obyčajný list do Európy stoji 3,20€
Neviem ako sa k tomu postaviť a vôbec kto to schvalil. Bežne posielam listy do zahraničia a viem priblizne ako sa ceny posty v okoli hybu a nikto nema taku vysoku maržu.

Teda ma.... Grecko ktore je v nenormalnom dlhu a kolapse.

Čiže ak to cita niekto kto ma ako take kompetencie a mi vysvetlit.... Ako chcu šetriť peniaze Slovenska pošta, ked namiesto benefitov ako ma Česko tu kartu kde zlacnuju ti pri vacsom pocte, tu to zaj-ebu doslova na Grecko, a teraz oveľa menej ludi bude posielat (@ako aj ja).

Chcel by som to hodit niekde, ale kde? PS? Smer? Podrztaske? Aj tak s tym nikto nič neurobi.

A ani spravy sa o tom nezmienia.

Prisam bohu zacnem ojeba-at ludi lebo v tomto state len takto vies robit 'poctivu činnosť'
😂

anonym_e0a559
Včera o 18:01

@ten_druhy a čo chceš riešiť? Ty chces firme určovať koľko má pýtať za svoje služby? Však neposielaj alebo využi konkurenciu. Nikto ťa nenúti využívať ich služby.

anonym_8a15a1
Včera o 18:05

Posielas v tej obalke nejake drobnosti, lebo inak nechapem presun informacii na paoieri pomocou posty. 🫤

anonym_92d569
Včera o 18:07

Kto už dnes posiela listy?

anonym_19308e
Včera o 18:07

Vsetko,vsetko ide hore,a kazdy den tu tema ako sa ludia cuduju.Zvykajte si.

anonym_14808e
Včera o 18:27
@anonym_e0a559

@ten_druhy a čo chceš riešiť? Ty chces firme určovať koľko má pýtať za svoje služby? Však neposielaj alebo využi konkurenciu. Nikto ťa nenúti využívať ich služby.

@anonym_e0a559 vôbec neni okate že chcu rozbit ekonomiku... Pozrite na Českú poštu kde vam ešte dávajú zľavy pri väčšom množstve zásielok.

ten_druhy
autor
Včera o 18:31

Ano, všetko ide hore... Ale nie pošty v okoli o 40% kde 'posta neni platca dane' ... Pre porovnanie ma Grecko postovne 3,00€ a okolite krajiny 2,40+- 🙂 ... Sorry ak som niekoho urazil, len som chcel počuť nazor... Ale vidim že ľuďom to je aj tak jedno lebo maju miliony😅

anonym_e0a559
Včera o 18:34
@ten_druhy

Ano, všetko ide hore... Ale nie pošty v okoli o 40% kde 'posta neni platca dane' ... Pre porovnanie ma Grecko postovne 3,00€ a okolite krajiny 2,40+- 🙂 ... Sorry ak som niekoho urazil, len som chcel počuť nazor... Ale vidim že ľuďom to je aj tak jedno lebo maju miliony😅

@ten_druhy stúpajú náklady, stúpajú aj ceny tovarov a služieb. Konsolidácia, zvykaj si. A nechápem, čo tu pleties Grécko.

anonym_19308e
Včera o 18:34
@ten_druhy

@ten_druhy tak aj posta konsoliduje,a to este mozte byt radi,ze mate kde posielat listy,baliky,lebo aj to budu rusit.

ten_druhy
autor
Včera o 18:52
@anonym_19308e

@ten_druhy tak aj posta konsoliduje,a to este mozte byt radi,ze mate kde posielat listy,baliky,lebo aj to budu rusit.

@anonym_19308e ale kktiny .... Tiez uz nebud ze je to konsolidacia .... Toto je oficialne z sprav pred koncom roka. Tak preto som sa opytal ci niekto nevie preco.

anonym_19308e
Včera o 18:55
@ten_druhy

@anonym_19308e ale kktiny .... Tiez uz nebud ze je to konsolidacia .... Toto je oficialne z sprav pred koncom roka. Tak preto som sa opytal ci niekto nevie preco.

@ten_druhy nech sa paci,treba sa opytat veducich,ocividne v spravach zavadzali a vsetko si spocitali a tu mas vysledok.

unbeholfen
Včera o 20:44
@anonym_e0a559

@ten_druhy stúpajú náklady, stúpajú aj ceny tovarov a služieb. Konsolidácia, zvykaj si. A nechápem, čo tu pleties Grécko.

@anonym_e0a559 asi preto sem pletú Grécko lebo ak sa štát chce vyhrabať z finančných problémov, tak musí zdražieť služby, zvýsiť dane (čo má za následok zase zdražovanie). Nie každému sa oplatí ísť do Poľska kvôli lacnote.

anonym_d68539
Včera o 20:50

@ten_druhy poštovné sa zvyšuje každý rok. Co vôbec riesis, tak isto odvody do poisťovní.....

xckaretxxx
Včera o 20:53

@ten_druhy ja som na poste nebola nepamätám, rozmýšľam načo by som tam išla.

unbeholfen
Včera o 20:59
@xckaretxxx

@ten_druhy ja som na poste nebola nepamätám, rozmýšľam načo by som tam išla.

@xckaretxxx v podstate ano lebo balíky z eshopov sa dajú dať do packeta boxu, alza má svoje, poslať balík z bodu A do bodu B takisto packeta zvládne, v podstate len keď príde doporučený list z nejakého úradu a idem pre neho.