Aká je šanca, že mi učiteľka dá lepšiu známku?
Ahojte, som prváčka na gympli. Vychádza mi momentálne 3ka z matiky ake fakt taká tesná k 2. Mám 69.9%.
Matika mi nikdy nešla, som veľmi stresový typ človeka a niekedy sa tak vystresujem a pohorím. Učím sa, som veľmi poctivá, na matiku sa učím asi najviac z každého predmetu ale akosi sa mi vždy niečo pokazí. Učiteľka vie že som snaživá a mám nejaké ciele a proste matika nie je moja silná stránka a úplne to akceptujem.
Z ostatných predmetov mám jednotky, okrem fyziky z ktorej mám 2ku.
Na hodinách nikdy nevyrušujem, robím si domáce úlohy a dávam pozor. Takže aj to by mohla zohľadniť pri zaokurlovaní známok. Teda dúfam. Povedala nám že aj v práci máme nejaký výkon ktorý musíme splniť a ak ho nesplníme tak budeme mať nižšiu výplatu, to povedala ako k prirovnaniu keď niekomu bude vychádzať medzi.
Ale mne chýba tak málo k tej 2ke.
Zajtra sa s ňou posnažím porozprávať a naučím sa aj nové učivo kebyže mi náhodou chce dať nejaký príklad.
Nie je prísna ale predsa sme na gympli a sú tam určite prísnejšie pravidlá ale veľmi by som si priala aby som mala už 2ku. Pred testom ktorý sme písali dnes som mala 70.8% ale bohužiaľ sa mi test nepodaril tak ako som chcela. Nie ani tým že by som bola nejako v strese alebo málo času alebo že by som sa neucila. Proste mi nejako tie príklady nesadli a veľmi som chaosila, čo teraz ľutujem.
Ale veď 70 % je trojka
myslim, ze dvojka je 75%, 70% je trojka
u nas tiez 70% je este trojka
No tak si treba uvedomiť ,že je to trojka ,lebo ak chces ist ďalej študovať ,pri niektorých profesoroch to budes mať len tak tak aby si spravila skúšku
teraz to pozeram,u nas 89-75 je dvojka,ale mozno to maju inde inak,ale velmi sa mi to nezda..... Tiez gympel....zavisi do ucitela a tvojej aktivity,ci prihliadne alebo nie. ale naco to teraz riesit polrok ti nikde tahat nebude,na konci roka treba pridat.a dalsia vec,tu ti nikto neporadi,ako sa rozhodne tvoj ucitel..... 🙂
@nina30 nuz, tak ludsky by ti mohol dat 2, ale velmi zalezi od ucitela. Synovi chybalo 0.3% do 2, ucitelka mu nedala ani sancu si to opravit, aj ked sa jej pytal a dala mu solovu 3. Z ineho predmetu mu inokedy chybalo okolo 0.5% do jednotky a ucitel par desatin % absolutne neriesil, zaokruhlil 1.
Mať také problémy, tak život je raj na zemi. Vo vesmíre je 2 bilióny galaxií a v každej stovky miliárd hviezd. Nejaký mimozemšťan si tiež láme hlavu nad tým, že mu chyba 0.01% do nejakej lepšej známky. Známky nemajú žiadnu hodnotu, hlavne na vysokej, keďže úžasný štát osekava štipendiá a človek s priemerom 1.25 nedostane ani odborové, ani prospechove štipendium, takže okradnutie o 1000 eur.
@nina30 u dcery v skole na toto vobec nebrali ohlad, neustupili ani o 0.5%. Kazdy musel mat predpisany pocet znamok, ziadna praca navyse ci oprava. Mozes sa skusit opytat priamo ucitelky ci a ako si mozes zlepsit znamku.
Známka sa nemusí zhodovať s aritmetickým priemerom; aj iné faktory majú svoju váhu. Každý učiteľ si to vie odôvodniť.
To máte veľmi posunuté hodnotenie, uvedom si, že známka na polroku nič neznamená. Ak dostaneš aj tri do konca roka to môžeš vytiahnuť.
Je to tak, ako to má škola stanovené. U nas bola jedna odpoved a testy a písomky a bonusy. Co vyšlo, to bolo. Učitelia by sa aj zblaznit mohli, ak by za nimi prislo do 200 žiakov, ze chcú toto a nechcú hento. A áno, v konečnom dôsledku známka na polroku nejde do priemeru na výšku. Nič sa nedeje. Netreba z toho robiť stresy, každý je na niečo iné.
Ako presne to ovplyvní Tvoj život toto si myslíš?
to je co za gympel, ked ma menej prisne hodnotenie na znamku ako na 5. rocnik ZS?
pozri , ak su percenta, nema dovod ti zlepsovat... navyse... 69,9 je trojka... to k dvojke ma za mna 5,1 % daleko... opravis si koncom roka...
Ak by si mala 3, tak sa nieco stane? Polrok sa nikde nerata. Do konca roka mozes mat aj 1. Ja som mala raz na polroka 4 a na konci 2.

ak ti dá 3 , opravíš na konci roka.