icon

Aká je šanca, že mi učiteľka dá lepšiu známku?

nina30
21. jan 2026

Ahojte, som prváčka na gympli. Vychádza mi momentálne 3ka z matiky ake fakt taká tesná k 2. Mám 69.9%.
Matika mi nikdy nešla, som veľmi stresový typ človeka a niekedy sa tak vystresujem a pohorím. Učím sa, som veľmi poctivá, na matiku sa učím asi najviac z každého predmetu ale akosi sa mi vždy niečo pokazí. Učiteľka vie že som snaživá a mám nejaké ciele a proste matika nie je moja silná stránka a úplne to akceptujem.
Z ostatných predmetov mám jednotky, okrem fyziky z ktorej mám 2ku.
Na hodinách nikdy nevyrušujem, robím si domáce úlohy a dávam pozor. Takže aj to by mohla zohľadniť pri zaokurlovaní známok. Teda dúfam. Povedala nám že aj v práci máme nejaký výkon ktorý musíme splniť a ak ho nesplníme tak budeme mať nižšiu výplatu, to povedala ako k prirovnaniu keď niekomu bude vychádzať medzi.
Ale mne chýba tak málo k tej 2ke.
Zajtra sa s ňou posnažím porozprávať a naučím sa aj nové učivo kebyže mi náhodou chce dať nejaký príklad.
Nie je prísna ale predsa sme na gympli a sú tam určite prísnejšie pravidlá ale veľmi by som si priala aby som mala už 2ku. Pred testom ktorý sme písali dnes som mala 70.8% ale bohužiaľ sa mi test nepodaril tak ako som chcela. Nie ani tým že by som bola nejako v strese alebo málo času alebo že by som sa neucila. Proste mi nejako tie príklady nesadli a veľmi som chaosila, čo teraz ľutujem.

anonym_19974e
21. jan 2026

ak ti dá 3 , opravíš na konci roka.

minenkaa
21. jan 2026

Ale veď 70 % je trojka

midka
21. jan 2026

myslim, ze dvojka je 75%, 70% je trojka

nina30
autor
21. jan 2026
@minenkaa

Ale veď 70 % je trojka

@minenkaa na našej škole nie, od 70% do 84.9% je 2.

nina30
autor
21. jan 2026
@midka

myslim, ze dvojka je 75%, 70% je trojka

@midka na našej škole nie, od 70 do 84.9% je 2

vivincek
21. jan 2026

u nas tiez 70% je este trojka

nina30
autor
21. jan 2026

@nina30 Predtým ako napíšete že 70% je 3ka. Nie na našej škole. Takže v mojom prípade nie

terry2003
21. jan 2026
@nina30

@nina30 Predtým ako napíšete že 70% je 3ka. Nie na našej škole. Takže v mojom prípade nie

Akože to máte celkom fajn hodnotenie. Na vacsine gymnázií býva dvojka od 75 percent. Na niektorých od 80
@nina30

minenkaa
21. jan 2026

No tak si treba uvedomiť ,že je to trojka ,lebo ak chces ist ďalej študovať ,pri niektorých profesoroch to budes mať len tak tak aby si spravila skúšku

vivincek
21. jan 2026

teraz to pozeram,u nas 89-75 je dvojka,ale mozno to maju inde inak,ale velmi sa mi to nezda..... Tiez gympel....zavisi do ucitela a tvojej aktivity,ci prihliadne alebo nie. ale naco to teraz riesit polrok ti nikde tahat nebude,na konci roka treba pridat.a dalsia vec,tu ti nikto neporadi,ako sa rozhodne tvoj ucitel..... 🙂

kivivi
21. jan 2026

@nina30 nuz, tak ludsky by ti mohol dat 2, ale velmi zalezi od ucitela. Synovi chybalo 0.3% do 2, ucitelka mu nedala ani sancu si to opravit, aj ked sa jej pytal a dala mu solovu 3. Z ineho predmetu mu inokedy chybalo okolo 0.5% do jednotky a ucitel par desatin % absolutne neriesil, zaokruhlil 1.

anonym_4db542
21. jan 2026

Mať také problémy, tak život je raj na zemi. Vo vesmíre je 2 bilióny galaxií a v každej stovky miliárd hviezd. Nejaký mimozemšťan si tiež láme hlavu nad tým, že mu chyba 0.01% do nejakej lepšej známky. Známky nemajú žiadnu hodnotu, hlavne na vysokej, keďže úžasný štát osekava štipendiá a človek s priemerom 1.25 nedostane ani odborové, ani prospechove štipendium, takže okradnutie o 1000 eur.

simsalabim
21. jan 2026

@nina30 u dcery v skole na toto vobec nebrali ohlad, neustupili ani o 0.5%. Kazdy musel mat predpisany pocet znamok, ziadna praca navyse ci oprava. Mozes sa skusit opytat priamo ucitelky ci a ako si mozes zlepsit znamku.

valria
21. jan 2026

Známka sa nemusí zhodovať s aritmetickým priemerom; aj iné faktory majú svoju váhu. Každý učiteľ si to vie odôvodniť.

januska12323
21. jan 2026

To máte veľmi posunuté hodnotenie, uvedom si, že známka na polroku nič neznamená. Ak dostaneš aj tri do konca roka to môžeš vytiahnuť.

lukbe
21. jan 2026

Je to tak, ako to má škola stanovené. U nas bola jedna odpoved a testy a písomky a bonusy. Co vyšlo, to bolo. Učitelia by sa aj zblaznit mohli, ak by za nimi prislo do 200 žiakov, ze chcú toto a nechcú hento. A áno, v konečnom dôsledku známka na polroku nejde do priemeru na výšku. Nič sa nedeje. Netreba z toho robiť stresy, každý je na niečo iné.

letfenixa
21. jan 2026
@nina30

@midka na našej škole nie, od 70 do 84.9% je 2

@nina30 veľmi benevolentna stupnica.

personality
21. jan 2026

Ako presne to ovplyvní Tvoj život toto si myslíš?

krasneleto
21. jan 2026

to je co za gympel, ked ma menej prisne hodnotenie na znamku ako na 5. rocnik ZS?
pozri , ak su percenta, nema dovod ti zlepsovat... navyse... 69,9 je trojka... to k dvojke ma za mna 5,1 % daleko... opravis si koncom roka...

euka210
21. jan 2026

@nina30 je to len prvy polrok, do konca roka to mozes zlepsit. Hoci moja skusenost bola taka, ze matika v 1.roc.bola este ok, ale od 2.roc.uz som na 1 proste nemala...ale to bolo pred 20r 😁😁😁

cimage
21. jan 2026

Ak by si mala 3, tak sa nieco stane? Polrok sa nikde nerata. Do konca roka mozes mat aj 1. Ja som mala raz na polroka 4 a na konci 2.

orisker
24. jan 2026

50:50
🙂

margotka17
24. jan 2026

@nina30 mne ak učiteľka povedala, že je to medzi 2-kou a 3 - kou, že to bude taká lepsia 3, tak som jej hneď povedala, nech mi teda radšej dá tu horšiu 2-ku.. Vyskúšaj to aj ty 👍

betulinka1
24. jan 2026

@nina30 si velmi zlata, ze sa snazis. Ucis sa vyborne. Ale prosim ta vazne sa netrap, ak ti da 3. Matiku asi studovat nepôjdeš na Vs 😉. Proste matika je špecifiká v tom, ze proste nepojde kazdemu. Prave preto bola v minulosti vylúčená z maturity. Lebo proste nie kazdy clovek sa dokaze tu matiku naucit. Pre mna bol napriklad sok, ked znova dali matiku ako povinnú. Matika naucit sa neda a to ti pisem ako dcera ucitelky matematiky na strednej skole, ktora bola spoluautorom niekoľkých učebníc 🤣🤣🤣. Nikdy sa jej nepodarilo dostat mi do hlavy tu matiku. A presne ako ty… jednostky dvojky na gympli ale teda ja z matiky až 4. Ak by moja mama nebola moja mama, tak by som prepadla. Vies co?! Isla som na VS bez matiky. A nikdy v zivote sa ma nikto nepytal aku som mala znamku. Takze, zameraj sa na to, co ti ide. Netrap sa s tou 3. Je to v poriadku a keby som bola tvoja mama, bola by som na teba hrda.

lauricka
25. jan 2026

Bolo treba ísť za učiteľkou a opýtať sa, čo by si mohla urobiť pre opravu známky, ale to treba riešiť omnoho skôr, vlastne vždy, keď sa ti napr. nepodarí písomka, tak sa skúsiť z toho prihlásiť a opraviť si to a tak. No a teraz už prosto prijať čo bude. Podľa mňa nie je taký problém, na polroka v prvaku na gympli, v podstate to nehrá celkovo nejakú rolu, či? Na výšku na prijímačky, ak rátajú do úvahy niečo zo strednej, tak známky z maturity a to je všetko, nie?

nominka86
25. jan 2026

@nina30 hlavne nestresuj...ja si myslim, ze Ti da 2...ak si snaživaaa

dianaaaaa
26. jan 2026

Vážne tu ideš vyplakavat za 3 z matiky??? 🤦🤦🤦