Ako by ste riešili nákup cigariet maloletej?
Vysokoškoláčka kupuje cigarety 16 ročnej stredoškoláčke 🤦🏼♀️, čo by ste robili ako rodič.
Odkiaľ na to berie vysokoškoláčka ? Z vlastnej brigády alebo ešte dostáva aj od vás peniaze. Ak aj od vás tak už by nič nevidela keď ma na cigarety pre sestru tak si môže platiť školu sama.
@30katrusa40 Staršia sa obhajuje, že len pár krát jej kúpila a ak by jej nekúpila ona zohnala by si od starších kamarátov. Vreckové majú obe. Staršia má aj vlastné peniaze už. Čo s tým teraz? Dať nejaký trest obom? V rodine nikdy nikto nefajčil, nechápeme prečo ona začala a veľká sestra ju ešte podporí a kúpi jej cigarety.
Mladšiu nikam nepustiť aspoň mesiac a prísny režim a staršej vynadať že by ju také blbosti prešli. A keď sa jej nepáči nedostane nič.
Tomu nezabranis aby nefajcila. To, ze by mala zaracha, tak nic nevyriesi. Zapali si pred skolou a cestou zo skoly, hadam ju tam nebudes odprevadzat. U nas rodicia nefajcili a ja s bratom ano. Este teraz si pamatam ako sme si zapalili na balkone ked isli nasi volit 😁. Ja som mala tiez okolo 16r a vedela som kde mi tie cigarety predaju a ked nie, tak boli starsi v partii, ktorym tie cigy predali. Ked sme nemali peniaze, tak sme si na polovicu kupovali s kamoskou 😆.
Teraz uz nefajci ani jeden z nas. Musi si to sama uvedomit, ziadny zakaz nepomoze.

A čo chceš robiť