Ako legálne ukončiť prvý ročník na strednej škole?
Dobrý deň, touto formou prosím o radu od niekoho kto má s týmto skúsenosť.
Chcela by som ukončiť moje štúdium prvým ročníkom na SŠ.
Nie je to bezdôvodne, že by som sa chcela flakat ale začali ma na škole bezdôvodne psychicky šikanovať, posmievať sa mi, riešila som to s riaditeľkou, školskou poradkyňou aj triednou. Povedali mi že to vyriešia, no to riešenie dopadlo tak, že sa mi začali posmievať ešte viac. Riešila som to už aj so sociálkou, ale tej povedali v škole "šak ani nechodí do školy ako by ju mohli šikanovať" (vymeškávala som z dôvodu šikany, mama ma ráno zaviezla do školy a ja som odišla, nebolo to preto že sa mi nechcelo) takže mám ešte väčší problém ako som mala. Ide o to, že mám individuálne štúdium na odporúčanie psychiatričky, no dopočula som sa od obvodnej doktorky že učitelia v tomto vedia byť zákerný, a že by ma mohli nechať prepadnúť naspäť do prvého ročníka. Keby som náhodou prepadla mohla by som aj tak ukončiť SŠ keď mám vo výsledku už prvý rok? Samozrejme chcem pokračovať na inej škole v štúdiu externe z domu 🙂

Zalozila si viacero tem.... takze... si v prvom rocniku v ktorom ta chcu nechat prepadnut lebo tam nechodis? Ak chodis aj do psych. poradne, skola ma k tomu papier a si aj integrovana? Integrovaneho nie je take jednoduche nechat prepadnut. Taktiez spominas akusi 2 rocnu maturitnu skolum. predpokladam ze hovoris o nadstavbovom studiu. Na to sa dostanes len po absolvovani kompletne ukoncenej strednej skoly. Bez toho ta na maturitne nezoberu.