icon

Ako riešiť fajčenie u 15-ročného dieťaťa?

presyteny_20002
Včera o 16:28

Čaute, už od včera riešim, hrozný a náročný a nečakaný problém. Ako by ste vy reagovali keby ste, zistili že vaše 15 ročné dieťa fajčí? Ja som to zistila tak, že som včera večer bola s kamarátkou, a jej syn chodí s mojím synom na strednú. Tá mi povedala, že počula ako sa naši chalani bavia cez FACETIME o cigaretách a kedy si už konečne budú môcť ako prídu hneď na intrák zapáliť. Som z toho naozaj hotová. Veď koľko článkov je o tom. Ako to škodí. Nepochopím, ako sa k tomu môj syn mohol dostať...A viem že začal od Septembra minulého roka a celých 10 mesiacov prefajcil veď to je niečo strašné...A dohvie koľko toho nafajcil. Mi sme nefajčiarska rodina tak je to pre nás nečakaný problém. Nechcem mu ale vravieť, že uz o tom viem. Poraďte mi vy ktorý fajčíte že či ste tiež už začínali v puberte alebo ako ste sa toho zlozvyku zbavili alebo ako to vlastne začalo z akých dovodov??? Ja chápem partia, kamaráti, žúrky atď...ale nepochopím. A nechcem aby dopadol ako jednej mojej kamarátky syn ktorý za 10 mesiacov vyfajcil až 30 kartónov veď to je až 6000 cigariet niečo strašné...Ďakujem vám vopred za tipy.

Strana
z3
anonym_854285
Dnes o 06:32
@anonym_41677f

@evkatk ľutujem ťa, toľko rokov bez sexu, to ti muselo z toho riadne drbnúť.

@anonym_41677f Nuž, niekto bez sexu, niekto má vytrtkaný mozog....

eternity24
Dnes o 06:49

@presyteny_20002 Ahoj, ja som fajčila tiež ako teeneger cca od 15stich preto, že sme fajčili v partii. Po ceste do školy, potom cez víkendy ked sme šli von. Mama prišla na moje fajčenie tak, že mi našla v taške cigarety. To mi ale povedala až neskôr, že o tom vedela. Nikdy ma s tým nekonfrontovala. Doma tiež nikto nefajčil, ani rodičia, ani starí rodičia.Prestala som sama asi o 3-4 roky neskôr zo dňa na deň. Zase som mala kamarátku, ktorá nefajčila a asi som sa inšpirovala 😀 a od fajciacej partie som sa odpojila, aké len fajčením. Kamaratili sme sa ďalej.

misiak7777
Dnes o 07:09

@presyteny_20002 v pokoji mu povedz že vieš že fajčí. Myslím že zákazy nepomôžu, puberťák má vlastný rozum.. ak športuje, podotknúť mu že fajčenie znižuje výkon, veľa mladých báb nefajčí..
Ja som po 40, my v mladosti sme fajčili, opili. Teraz malo mladých vidím fajčiť alebo sedieť na terase a piť.
Avšak nový trend je stávkovanie. Chodím ráno busom do práce a odpadávam keď ich počúvam ako prehrali na stavkach za víkend pár stoviek 🤦 kamoška robí v kasíne, dojde partia mladých pekných báb s chalanmi, neopiti a hádžu do automatov, hrajú ruletu

tetapetra
Dnes o 07:32
@presyteny_20002

@anonym_660a0e tak partia robí veľa to je pravda

@presyteny_20002 za mňa s tým nespravis nič. Pokiaľ panko nedostane rozum. Vždy si dokáže nájsť cestičku. Sama som tomu príkladom.

jana005
Dnes o 07:58
@presyteny_20002

@anonym_660a0e Skvelý nápad. Ďakujem krásne už ma aj niečo podobné napadlo.

@presyteny_20002 neviem či to bude mať s tou kartou účinok.
Veď predsa jedlo môže kúpiť kamarátovi, zaplatí kartou a on mu dá peniaze.
Mne sa skôr páči nápad, aby pred vami vyfajčil naraz kľudne aj dve krabičky, až pokiaľ sa nepovracia. Len to mu už musíš povedať, že vieš, že fajčí

presyteny_20002
autor
Dnes o 08:43
@misiak7777

@presyteny_20002 v pokoji mu povedz že vieš že fajčí. Myslím že zákazy nepomôžu, puberťák má vlastný rozum.. ak športuje, podotknúť mu že fajčenie znižuje výkon, veľa mladých báb nefajčí..
Ja som po 40, my v mladosti sme fajčili, opili. Teraz malo mladých vidím fajčiť alebo sedieť na terase a piť.
Avšak nový trend je stávkovanie. Chodím ráno busom do práce a odpadávam keď ich počúvam ako prehrali na stavkach za víkend pár stoviek 🤦 kamoška robí v kasíne, dojde partia mladých pekných báb s chalanmi, neopiti a hádžu do automatov, hrajú ruletu

@misiak7777 veď áno od 18 to bude už jeho rozhodnutie. Ale teraz by som to ešte rada predišla 🫣🫣🫣

presyteny_20002
autor
Dnes o 08:47
@misiak7777

@misiak7777 aj tak u mňa v dome si nedovolí zapáliť ešte že!!! Ale aj kamaratka mi hovorila jedna ktorej som včera písala tiež fajčí a povedala že síce jej rodičia cez letné prázdniny nedovolili fajčiť ale celých 10 mesiacov na intraku hulila ako turek. Takže bohužiaľ naše deti sú nezastaviteľne ale tak to bol vždy ako čítam a ďakujem za komentáre. Pomohlo mi to 🤗🤗🤗

januska12323
Dnes o 09:02

Nič by som s ním neriešila len stopla také vysoké vreckové. 15 ročné decko nepotrebuje 120 eur mesačne na blbosti. V podstate môžeš byť rada, že sú zo len cigarety a nie niečo horšie. Intrak, stravu, cestovné mu platíš a keď niečo potrebuje do školy má sa opýtať.

Strana
z3