Ako riešiť nezaradené známky na EduPage?
Ahoj, riešite s vyučujúcim nejak nezaradené známky na edupage? Niektorý učiteľ pekne rozpíše za čo je známka. Iný niektoré rozpíše a iné nie a niekto dá všetky známky ako nezaradené. Dokonca si na to spomenie po 2 mesiacoch, že zabudol zapísať známku.
Neviem, či to má teraz význam riešiť, keď už je po vysvedčení.
Upozornili by ste ho, aby budúci polrok písal, za čo konkrétne sú tie známky? Alebo má na to právo?
Po starom by do žiackej tiež napísali, že nezaradené? Riaditeľa na klasifikačnej to nezaujíma?
Tvoje dieta nevie za co dostalo znamku?
Tvoje dieta nevie za co dostalo znamku?
@viestta Po 2 mesiacoch? Hej, aj ja viem, co som varila 17.12.2025
Mne vadi, ak znamky nezapisuje, to sme triednej povedali, aby ho upozornili. Ale to, ci to da ako nezaradene alebo napise pisomka - je mi suma fuk, ved sa so svojim dietatom rozpravam, tak viem, za co znamku dostal.
@anonym_1a73b9 Po 2 mesiacoch si to tazko bude pamatat. Ked ju dostala, tak som sa opytala a vraj jej ucitelka zabudla zapisat znamku este z novembra.
nie, v ten den ked tu znamku dostalo, vsak vie ci pisali pisomku, odpovedalo alebo znamkovali projekt ci domacu ulohu
A je vôbec dôležité za čo ju má?
Absolútne nesledujem, že či je zapísané, zaco je ta znamka. Podpíšem ich a hotovo
@anonym_autor ak maju znamky vsetky rovnaku vahu tak je to jedno..zavisi kolko ma znamok.niekedy su 3-4znamky ze len kontrolky,vtedy som rovnako silne,moze byt skusanie,5minutovky.. za mna nevidim problem ze nezaraduje,v podstate ti to asi moze byt jedno a dieta by malo vediet plus minus za co to je (enpises ake stare dieta).
Mne by skor vadilo,ze zapise po 2 mesiacoch,to sa potom tazko pamata a odkontroluje.ja by som to poziadala bud priamo ucitela alebo cez triedneho uc.,ze nech si na toto dava pozor..
@anonym_autor u nás napriklad učia cuzdie jazyky lektori, ktori ked dali ucitelom na papieri znamky, ktore mali byt zapisanr na edupage, tak to ucitelom nesedelo a lektori netusili, kedy a zaco im to dali,aj ked ucitel pravidelne zapisoval a pytal sa na to ci ma vsetko. Tak to ke v kolonke nezaradene. Nemoze to byt aj vas pripad?
nie, v ten den ked tu znamku dostalo, vsak vie ci pisali pisomku, odpovedalo alebo znamkovali projekt ci domacu ulohu
@viestta V ten den, ok. Pozriem si to, opytam sa. No na vysvedceni, ked si pozeram priemer, tak si tiez nepamatam zo septembra, ci to bolo za domacu, pisomku, niekedy dokonca za totalnu somarinu. Ty si vedies nejaku excelovsku tabulku?
A je vôbec dôležité za čo ju má?
Absolútne nesledujem, že či je zapísané, zaco je ta znamka. Podpíšem ich a hotovo
@doriiis Ano je, lebo ak to dostane za nedokoncenu ulohu, ktoru si potom dorobila, alebo za nieco, comu nerozumie, tak v tom vidim rozdiel. Aku by si dala znamky za 3, 1, 1, 1?
@anonym_autor u nás napriklad učia cuzdie jazyky lektori, ktori ked dali ucitelom na papieri znamky, ktore mali byt zapisanr na edupage, tak to ucitelom nesedelo a lektori netusili, kedy a zaco im to dali,aj ked ucitel pravidelne zapisoval a pytal sa na to ci ma vsetko. Tak to ke v kolonke nezaradene. Nemoze to byt aj vas pripad?
@anonym_571a35 z obcianky? alebo z biologie? asi tazko. zo spanielciny mala 3, 3, 3, 1 a za aktivitu, urobila jedina nejaku ulohu mimo skoly, tak jej dala 2.
@doriiis Ano je, lebo ak to dostane za nedokoncenu ulohu, ktoru si potom dorobila, alebo za nieco, comu nerozumie, tak v tom vidim rozdiel. Aku by si dala znamky za 3, 1, 1, 1?
@anonym_autor ... Nepriemeruj. To nemá žiaden zmysel. Znamky su jedna vec a reálne vedomosti druhé. A hlavne prestaň tak veľmi lipnut na známkach. Škola a učenie nie je o známkach.
@anonym_autor ak maju znamky vsetky rovnaku vahu tak je to jedno..zavisi kolko ma znamok.niekedy su 3-4znamky ze len kontrolky,vtedy som rovnako silne,moze byt skusanie,5minutovky.. za mna nevidim problem ze nezaraduje,v podstate ti to asi moze byt jedno a dieta by malo vediet plus minus za co to je (enpises ake stare dieta).
Mne by skor vadilo,ze zapise po 2 mesiacoch,to sa potom tazko pamata a odkontroluje.ja by som to poziadala bud priamo ucitela alebo cez triedneho uc.,ze nech si na toto dava pozor..
@lienka9 ako som uz pisala viesta, po pol roku, ked si to pozeram, tak si zo septembra tiez nepamatam, za co znamku dostala. a pre mna to nie je jedno, ci ju dostala za to, ze nedoniesla pomocku, alebo, ci nevedela nieco, ci urobila zle projekt, alebo za cely stvrtok/polrok ucivo. je siedmacka.
@anonym_autor ... Nepriemeruj. To nemá žiaden zmysel. Znamky su jedna vec a reálne vedomosti druhé. A hlavne prestaň tak veľmi lipnut na známkach. Škola a učenie nie je o známkach.
@doriiis to viem. lebo sama vidim, ze nie je hlupa. len je teraz v pubertalnom veku a na hodinach niekedy zasnena. uz som ju dokonca dala presadit, aby sa viac sustredila. naposledy mi prisla sprava od ucitela z fyziky, ze za 45 minut nemala cas vypracovat nejaku ulohu. tak som sa s nou bavila. povedala, ze ucitela sa pytala, ze tomu nerozumie. jeho odpoved bola, ze je sikovna, tak ma porozmyslat, tak rozmyslala 45 minut. aj som mu to tak napisala na jeho spravu, ze ja na hodinach nesedim a ked ho pytala o vysvetlenie, tak od toho tam je on, nie ja.
pisete -na jednej strane skola a ucenie nie je o znamkach...a na tej druhej, ked deti idu na strednu skolu, treba sa pozriet do kriterii na prijimacie konanie, kolke body sa davaju za prospech, niekedy aj niekolko nasobne viac ako za samotne prijimacky....tak co nie je o znamkach? a este ked vezmeme, kazda skola ma pravo si upravit stupnicu hodnotenia dla seba...tak toto je hotova symfonia v pohybe...a jedna startovacia ciara na prijimackach..
Bez ohladu na to, ci lipne-nelipne na znamkach, ci priemeruje-nepriemeruje, ma rodic svate pravo vediet za co je znamka. U nas to robia aj ucitelia na prvom stupni a teda ja neviem, ci mate vsetky doma genialne deti, ale ano, tretiak niekedy proste nevie povedat za co dostal znamku. Ci vy ste doma nikdy neodpovedali mame na otazku: co bolo na obed? neviem. ?? A na druhom stupni mame aj takych ucitelov, ktori opravuju pisomky aj dva tyzdne. Na strednej dcere pred klasifikacnou pipla takto znamka z predmetu a nie, nevedela za co to je, lebo v blizkej minulosti neskusal, nepisali projekt ani pisomku. Lebo ano, aj takto to funguje na strednych skolach, ze ucitel zapise znamku z pisomky po mesiaci, zial. Takze je uplne irelevantne tu vytahovat, ci si dieta pamata alebo nie, ci je to dolezite vediet alebo nie. Ano - rodic ma pravo vediet, z coho dieta dostalo znamku. Projekt, pisomka, aktivita, domaca uloha, modre oci.
Dalsia matka ktora sa prave dnes zobudila a ide riesit znamky. Nebola si na rodicku? Ako keby si doteraz zila v jaskyni alebo si sa prave zobudila z komy, alebo az dnes ti kupili prvy smartfon a ty si objavila EDU, lebo inak tvoje otazky nemozu byt ozajstne. Ucitel nema povinnost presne oznacit za co ta znamka je, su predmety, napriklad matika a vsetky znamky su nezaradene. Ak sa zaujimas o decko a jeho prospech, treba sa informovat priebezne a normalne ako ludia komunikovat s ucitelmi ak je nieco nejasne, alebo este lepsie s vlastnym deckom hned ako znamku dostane. Nie ako sliepka v den vysvedcenia sa stazovat na konikovi cudzim zenam ktore s tym nic neurobia, tak ako ty doteraz.
pisete -na jednej strane skola a ucenie nie je o znamkach...a na tej druhej, ked deti idu na strednu skolu, treba sa pozriet do kriterii na prijimacie konanie, kolke body sa davaju za prospech, niekedy aj niekolko nasobne viac ako za samotne prijimacky....tak co nie je o znamkach? a este ked vezmeme, kazda skola ma pravo si upravit stupnicu hodnotenia dla seba...tak toto je hotova symfonia v pohybe...a jedna startovacia ciara na prijimackach..
@anonym_77d806 presne sa vzdy pousmejem, ked niekto povie, ze skola (hlavne teda ZS) nie je o znamkach. Pokial sa znamky budu brat do uvahy ako jedno z kriterii pri prijimani na SŠ tak to zial o tych znamkach bude...a presne stupnice hodnoteni - niekde 1-5 inde 0-100%...
niekedy vyucujuci posledny mesiac pred vysvedc, doplnia znamku, lebo jednoducho chyba...napr. pri predmete 1 hod. do tyzdna musia mat deti aspon 4 znamky...
Ano, známky majú byť zaradené, zvlášť v dnešnej dobe, kedy sa dajú nastaviť percenta, body a samo to učiteľovi vypočíta a rodič aj ziak vie co a ako. Ibazeby mali všetky rovnaké hodnotu, ale o tom pochybujem. Je to nezodpovednosť a lajdackosť učiteľa. Žiaľ, aj takí sú. Išla by som sa spýtať na rodičovskom a ak by to nebolo jasne aj za vedením školy.
niekedy vyucujuci posledny mesiac pred vysvedc, doplnia znamku, lebo jednoducho chyba...napr. pri predmete 1 hod. do tyzdna musia mat deti aspon 4 znamky...
@anonym_77d806 vidis a ona ma z niektorych predmetov len 3. z anglictiny mozno aj 20 s vsetky pekne rozpisane a potom doma viem, na com treba popracovat.
@anonym_77d806 presne sa vzdy pousmejem, ked niekto povie, ze skola (hlavne teda ZS) nie je o znamkach. Pokial sa znamky budu brat do uvahy ako jedno z kriterii pri prijimani na SŠ tak to zial o tych znamkach bude...a presne stupnice hodnoteni - niekde 1-5 inde 0-100%...
@renka30 a k tomu rozdiely aj v stupniciach hodnotenia, 1= od 90% a viac, inde od 93% a viac-aj v ramci skoly a rozdiely medzi predmetmi... 2= niekde nad 80%, inde nad 75%, 3=nad 50%. inde nad 53%..., niekde z matematiky uznavaju aj postup riesenia, inde len spravny vysledok....a potom ta 1 startovacia ciara-ako sa da toto potom zrovnavat?
@anonym_autor ja som sa dnes vytocila. Znamky pojruzkovane dnes vysvedcenie a znamka prisla do stareho polroku. Robia si co chcu..
@anonym_autor ja som sa dnes vytocila. Znamky pojruzkovane dnes vysvedcenie a znamka prisla do stareho polroku. Robia si co chcu..
@anonym_autor ak je tam kolónka nezaradené, nemusí objasniť za čo konkrétne to bolo.
@slavomira236 Asi nebola zapísaná. Aj mne včera doputovali znamky. 🤷♀️ to je v poriadku.
@anonym_autor ak je tam kolónka nezaradené, nemusí objasniť za čo konkrétne to bolo.
@slavomira236 Asi nebola zapísaná. Aj mne včera doputovali znamky. 🤷♀️ to je v poriadku.
@anonym_4ec87b nie mali na dnes urobit ulohu na edupage im poslala test z pridavnych mien na cas takze vcera robil vecer. Keby vedel ani počítač nezapne ..na prvy polrok ma znamiek dost aj keby neurobil a dostal tam 5 ku znamku mu to uz nezmeni
Je tak ťažké napísať cez EduPage tomu ktorému učiteľovi za čo dostalo moje dieťa dodatočné 4ku?
To nezapísanie môže byť problém, lebo sa to môže potom zabudnúť. Ale niekedy čakajú na výsledky celej triedy alebo ročníka, ak by sa rozhodli ešte prehodnotiť celú hodnotiacu stupnicu pre konkrétnu prácu (test, prezentácia) podľa všeobecnej úspešnosti.
Nezaradené mi vôbec nevadí. Niektorí učitelia majú aj 6 skupín známok, niektorí to majú spolu v jednej skupine a nepotrebujú si to zaradiť.
@anonym_autor je mi úplne jedno ci známku zaradí alebo nie...syn mi povie keď známku dostane, takže viem za co je....nam napríklad z AJ nenapísala známky skoro vely pol rok...mal tam len 3 jednotky, a vo štvrtok minulý týždeň mi pribudlo ďalších 13 známok...
@anonym_autor je mi úplne jedno ci známku zaradí alebo nie...syn mi povie keď známku dostane, takže viem za co je....nam napríklad z AJ nenapísala známky skoro vely pol rok...mal tam len 3 jednotky, a vo štvrtok minulý týždeň mi pribudlo ďalších 13 známok...
@rachel36a ale nemozme sa tvarit, ze toto je ok, lebo nie. Lebo to, ze jedno dieta povie co dostalo a za co to bolo, neznamena, ze tak urobi aj ine. A ako ma rodic lajdaka vediet ako sa uci, ak dieta nepovie, lebo ano, su deti aj s problemovou pubertou, to sa tiez netvarme ze nie a ucitel nezapise.
Nie je to ok, povinnost ucitela je zapisovat znamky a zapisovat ich tak, aby rodic vedel z coho je ta znamka, popr. aku vahu ma, kedze to dnes edupage umoznuje.
Tak ako tu uz niekto spominal, ked boli papierove ziacke knizky, tiez ucitel nezapisal iba SJ: 4, ale vzdy tam bolo diktat, odpoved, literatura, cokolvek.
Ano, ucitelia to maju dnes sakramentsky tazke s detmi, rodicmi, ale zase sa netvarme, ze uz nacisto nic nemusia.
@rachel36a ale nemozme sa tvarit, ze toto je ok, lebo nie. Lebo to, ze jedno dieta povie co dostalo a za co to bolo, neznamena, ze tak urobi aj ine. A ako ma rodic lajdaka vediet ako sa uci, ak dieta nepovie, lebo ano, su deti aj s problemovou pubertou, to sa tiez netvarme ze nie a ucitel nezapise.
Nie je to ok, povinnost ucitela je zapisovat znamky a zapisovat ich tak, aby rodic vedel z coho je ta znamka, popr. aku vahu ma, kedze to dnes edupage umoznuje.
Tak ako tu uz niekto spominal, ked boli papierove ziacke knizky, tiez ucitel nezapisal iba SJ: 4, ale vzdy tam bolo diktat, odpoved, literatura, cokolvek.
Ano, ucitelia to maju dnes sakramentsky tazke s detmi, rodicmi, ale zase sa netvarme, ze uz nacisto nic nemusia.
@anonym_80fe76 nemám pocit ze učitelia nič nemusia...pokial viem tak učia...a určite nie je ich povinnosť rozpisovať za co známka je. .je smutné ak ma rodic s dietatom taky vzťah, že mu nepovie co bolo v skole, alebo akú známku dostal...

Mne vadi, ak znamky nezapisuje, to sme triednej povedali, aby ho upozornili. Ale to, ci to da ako nezaradene alebo napise pisomka - je mi suma fuk, ved sa so svojim dietatom rozpravam, tak viem, za co znamku dostal.