Akú strednú školu vybrať pre lajdáka?
Ahojte, môj syn je ôsmak, teda na druhý rok vyberáme strednú školu. Je však neskutočný lajdák, nechce sa učiť, neustále na neho tlačím a je to ešte horšie.. má aj jednotky, dvojky, ale to len vtedy keď má ťahák... matematika väčšinou štvorky, sem tam päťka. Stále opakuje, že on tomu nerozumie, ale keď si k nemu sadnem, že si to prejdeme tak nemá záujem. Zavolala som k nám jeho spolužiaka, ktorý mu niečo vysvetlil, ale z písomiek boli aj tak trojky, štvorky.. Skúšali sme rôzne videá cez internet, ale tiež to nebolo bohviečo.. Keďže doučovanie je naozaj drahé, skúšala som to najprv touto cestou.. ale vidím, že sa tomu už asi nevyhnem...
Zaujíma ma však to, že či mám nejakú nádej, že urobí prijímačky na strednú školu.. Mali ste skúsenosť že aj štvorkárom sa podarilo urobiť prijímačky???
Mám na výber z dvoch škôl ale aj to je dilema,,. obe sú to odborné školy s maturitou (nie gympel, nie piemyslovka) ale jeho vlastne nič nebaví okrem hrania hier... ja by som ho však skôr dala na nejaké remeslo, napríklad vodár, že keď sa nechce učiť, tak aby niečo vedel robiť rukami.. Máme však v okolí aj IT školu, kde je viac "počítačových" odborov, čo by ho určite bavilo viac, ale neviem či by na to rozumovo-logicky stíhal..keďže u ňho matematika-logika nula bodov... a myslím si, že v budúcnosti je pre neho lepšie remeslo.... čo si o tom myslíte?
ďakujem veľmi pekne za rady, Ako asi každej matke, záleží mi na tom aby sa syn v budúcnosti uchopil a žilo sa mu ľahšie.. Dcéra je zas úplne iná, ta plánuje medicínu.. Škoda, že mu nevie pomôcť, je mladšia..
@danielllka aj tu mi pisala nejaka baba ze nie je spokojna, aj viem ze som nasla aj viac nespokojnych s tou skolou.. Tiez som sa zaujimala o skolne napr pisala som maily do skoly a nikto nic ,ani neodpisali zo skoly.
@anonym_445ee2 a neviete prosím dôvod nespokojnosti? - s čím konkrétne nie sú spokojní. Ja som žiadne diskusie k tej škole nenašla, preto by som bola vďačná za každé info.
@anonym_445ee2 a neviete prosím dôvod nespokojnosti? - s čím konkrétne nie sú spokojní. Ja som žiadne diskusie k tej škole nenašla, preto by som bola vďačná za každé info.
@danielllka hladala som v poste ci nemam tu spravu,ale nenasla som. Viem ze neboli spokojni s ucitelmi,systemom ucenia, znamkovanim.
@danielllka nasla som tu spravu. Skolne 65 eur/mesiac.ale bolo to v r.2023. A to co som pisala.
@danielllka hladala som v poste ci nemam tu spravu,ale nenasla som. Viem ze neboli spokojni s ucitelmi,systemom ucenia, znamkovanim.
@anonym_445ee2 ďakujem pekne
Moj mal v 8r tiez este v pazi,nevedel,co chce robit. Pomohlo az,ked sme boli na DOD na skole,ktoru som vybrala s tym,ze ho moze bavit. Odvtedy sa v nom cosi nakoplo,prebral sa a zacal makat,aby sa tam dostal. Priprave teraz venuje max.casu. Skus s nim obehat DOD - najlepsie,ked vidi priestory a vie si realne predstavit,ci by ho to bavilo,je aj ine,ked to studenti odprezentuju.

@anonym_445ee2 Zdravím Vás, aké zlé recenzie ste počuli na Postupimskú, ak sa môžem opýtať? Zvažovala som tam dať dcéru, čiže pre mňa dosť podstatné info.
@danielllka aj tu mi pisala nejaka baba ze nie je spokojna, aj viem ze som nasla aj viac nespokojnych s tou skolou.. Tiez som sa zaujimala o skolne napr pisala som maily do skoly a nikto nic ,ani neodpisali zo skoly.