icon

Čo musím vybaviť, aby mohla 16-ročná dcéra brigádovať?

5. jan 2026

Ahojte, moja 15 ročná dcéra chce ísť na brigádu od leta (bude už mať 16 rokov). Chcem sa opýtať treba nejaké papiere odniesť na úrad? Alebo čo všetko treba vybaviť. Blbé komentáre si nechajte pre seba, nemám sa koho spýtať a pýtam sa na reálne skúsenosti. Ďakujem

anonym_5704a8
5. jan 2026

@anonym_autor nič netreba nikam nosiť.

anonym_a38c4f
5. jan 2026

To " Blbé komentáre si nechajte pre seba " je nejaká nová móda?

domkakvet
5. jan 2026

@anonym_autor ak je este studentka, co predpokladam, ze este je, tak netreba nikde nic nosit.

anonym_7d54f9
5. jan 2026
@anonym_a38c4f

@anonym_a38c4f to je zial realita tu, ked sa chces vyhnut nudiacim sa panickam, co musia okomentovat nieco a zavadzat potom aj temu a otazku aj nejakym inym smerom, len aby mohli rypat

anonym_1900c9
5. jan 2026

Kde chce brigádovať? Predpokladám, že nebude mať ešte ukončenú povinnú školskú dochádzku. Legálne ju zamestná málokto. Je mladistvá, zamestnávatelia s tým majú problémy, lebo môže vykonávať len nenáročnú prácu. Nikam nič nenosíš.

anonym_a38c4f
5. jan 2026
@anonym_7d54f9

@anonym_a38c4f to je zial realita tu, ked sa chces vyhnut nudiacim sa panickam, co musia okomentovat nieco a zavadzat potom aj temu a otazku aj nejakym inym smerom, len aby mohli rypat

@anonym_7d54f9 vďaka za vysvetlenie

bomba36
5. jan 2026
@anonym_a38c4f

@anonym_a38c4f to je v preklade "píšte len to, čo chcem počuť"

anonym_2830ea
6. jan 2026

Ak si zamestnaná osoba, nenosíš ohľadom dcéry nikam nič. Ak si nezamestnaná osoba v hmotnej núdzi (rodina v hmotnej núdzi), treba odniesť na úrad práce obratom dohodu o brigádnickej práci študenta a každý mesiac potvrdenie o príjme, je na to osobitné tlačivo (dostupné na upsvar ale aj online), zamestnávateľ ho vypíše a opečiatkuje a to treba nosiť na úrad.

mondolina
6. jan 2026

syn brigádoval minulý rok, mal 16. nikam sa nič nenosilo.
prišlo mu však zo SP, že si má vybrať DSS, resp. mu bude pridelená.

anonym_b5637f
6. jan 2026

@anonym_autor Ak chce brigádovať musí mať ukončený prvý ročník strednej školy. Zamestnávateľ nám dal vypísať dotazník a ešte sme sťahovali aj potvrdenie o návšteve školy z edupage.

mikadooo
6. jan 2026

@anonym_autor ahoj, ak nekončí školu, tak nemusíš chodiť na žiaden úrad. Brigáda - musí mať ukončenú povinnú 10r. školskú dochádzku. A na žiaden úrad nemusíš nič nosiť, tam, kde si nájde brigádu, tak tam jej povedia čo od nej potrebujú (pravdepodobne to bude kópia posledného vysvedčenia - na zadnej strane býva uvedené, že má ukončenú povinnú 10r. dochádzku), pravdepodobne nejaký doklad totožnosti, možno budú chcieť od nej vybaviť si u lekára zdravotný preukaz, ak pôjde do gastra. Ale to jej všetko povedia pri prijímacom pohovore a potom vybavíte do nástupu.

roxanka1
6. jan 2026

@anonym_autor ak je prváčka na sš teraz tak legálne môže brigádovať, len sa jej bude veľmi tazko hľadať

anonym_8d256f
7. jan 2026
@anonym_a38c4f

@anonym_a38c4f to je napríklad teraz čo si napísala, neschopná..

mala_majka
7. jan 2026

@anonym_autor ja som si pred 2 rokmi vybavovala veci na letnú brigádu a potrebovala som len potravinársky preukaz kvôli tomu že som išla brigádovať do bufetu a to je asi tak všetko