Dievčatá a menštruácia od 10-tich rokov.
Ahojte,maminky dievčat ktoré prvú menštruáciu dostali v 10-11 rokoch máte to rovnaké? Moja má 13 menštruáciu od 10 do teraz neboli žiadne problémy nekrvácala príliš a ani neznesiteľne bolesti nemala ale teraz od januára nemala menštruáciu mávajú to aj vaše takto? Tiež sa stalo že jeden mesiac mala normálne a potom ešte v ten istý mesiac znova len slabšie oveľa
A ešte kedy ju vziať prvý krát ku gynekológovi kedy ste Vy prvý raz vzali svoje?...ďakujem za všetky postrehy a odpovede
@deti95060810 ďakujem pekne za radu, spýtam sa teda detskej lekárky viem že takto na začiatku je to v podstate normálne ale nechcem nič zanedbať...
Ja som moju brala v 13 ku gynekologičke (moja je aj detská), pretože mávala menzes dvakrát do mesiaca po 7 dní a strašne silné. Vyšetrila ju len zvrchu, cez brucho, zobrala krv na HP. Nasadila duphaston, najpr 15-25dc, keďže dostávala menzes aj tak, zmenila dávkovanie od 20-25. A cca po troch mesiacoch sa jej to ustálilo a dostáva menzes na 27dc.
@novezamky32 aj moja mala niekedy vynechanú ms. Je to bežne. Ku gynekológovi som ju ešte nevzala, má 18 a nevidím dôvod. Bolesti nemá, sexuálne nežije.
Môže sa stať, takto na začiatku aj ten prvý rok môže byť v tomto úplne chaotický, že raz prídu na čas jpotom neprídu, potom sú slabšie, ďalší krát zase silnejšie, je to normálne
Ja som dostala v desiatich rokoch a vždy presne +/- 2 dni .. nikdy som nemala žiadnu pauzu ani zo začiatku. A po pôrode sa mi v podstate tiež upravila a chodí presne len minulý mesiac mi meškala prvýkrát a neviem prečo nič mi nie je
@novezamky32 Je to úplne normálne, v prvých rokoch menzesu to môže haprovať. Pokial nemá ťazkosti, tak ju zbytočne netreba zaťažovať návštevami u gyn. Návštevu gyn odporúčam po prvom pohlavnom styku. Dovtedy ak nemá problémy, okrem občasneho meškania menzesu, tak je to zbytočné.
ja som mala v 11 a bolo to teda šialené. Kedy - tedy, silno - slabo...človek nikdy nevedel kedy to čakať a na ako dlho...ale ustálilo sa to
@novezamky32 mne lek povedala, že dcéra stačí, ak pôjde ako 18 ročná, ak nebude mať iné problémy.
Ahojte viem že to je pre dospelych ale všimla som si že tu pise aj vela deti. Ja mam 12 o päť mesiacov budem mať 13 rokov mam ochlpenia v podpazušim a na intimnych miestach aj vytok už asi skoro 2 roky a menzes nikde prosim pomôžte mi kaža rada a komentar mi pomožu.🙏

je to len začiatok, ešte stále sa to rozbieha...riešila by som to len s pediatrom.
Tiež sme mali podobné problémy dcéra 13 r. a pediatrička to vôbec neriešila, že je to len začiatok ...