Veľmi krátka a silná menštruácia

30. aug 2022

Zdravim,

posledny cca rok mam velmi zvlastny priebeh menstruacie. Je velmi silna a velmi kratka. Ked to mam opisat po hodinach tak je priebeh je nasledovny: 2 hodiny spinenie, potom cca 10 hodin dost silne a bolestive krvacanie (po hodine menim tampony) a nasledujuci den aj pol uz slabe a nebolestive krvacanie. Celkove trva menstruace cca dva dni.

Takto to funguje cca rok. Predtym (asi 15 rokov) bola ms dlha a nebola tak intenzivna. Dva dni silnejsia, dva dni slabsia, jeden den spinenie a bolesti som nemala takmer ziadne.

U dr som bola naposledy pred rokom aj pol, vtedy vsetko v poriadku. Teraz pojdem asi v polovici septembra.

Inak neberiem HAK a ani som nebrala, nikdy som nebola tehotna, stres a zivotny styl mam rovnaky uz niekolko rokov. Cyklus mam 30 dni, viac menej pravidelny uz niekolko rokov, odchylka maximalne jeden den. Nikdy ms nevynechala a nikdy som nekrvacala viac krat pocas jedneho cyklu.

Stretla ste sa s tym niektora? Dakujem za pripadne odpovede.

janetinka27
30. aug 2022

asi uz zostava len pockat do polky sept a uvidis u doktorky. nemusi to byt nic chybne. lebo takto ti asi neodpovie nikto. drzim palce

andrea1977br
30. aug 2022

Mám podobný cyklus, začalo to takto len tento rok, ale ja už som 6x rodila, mám už po 40tke. U lekára na preventívke som bola v máji, povedal mi že sa mi stielka maternice odlúči takmer všetka naraz, tým je to krvácanie také silné. Prvý deň trochu, druhý deň keby som ani wc neopustila, tretí deň už takmer nič. Je to dosť nepríjemné, bolesti nemám.