Gymnázium Jura Hronca, bilingválne štúdium - rady, skúsenosti
Pár mesiacov dozadu som tu na koniku polozila otazku, ci je lepsia GJH, Metodova, alebo Grosslingova. Syn si podal prihlasku na vsetky tri s tým, ze sa poteší, ak ho vôbec niekam zoberú. Dnes uz vieme, že ho prijali na aj GJH na bilingválnu sekciu a zaroven ho prijali aj na Metodovu. Prijimacky na Grosslingovu su az teraz v máji. Veľmi sa potešil, lebo to vôbec necakal, ale teraz má dilemu, co si vybrat. Viac sa priklana ku GJH, nakolko francuzstina nie je velmi jeho srdcovka, ale programovo sú obidve školy výborné. Máte prosím niekto skusenosti s GJH, ako to tam funguje, načo sa poprípade máme pripraviť ? Dakujem za každú odpoveď 🙂
Hej 🙂 velke prekvapenie bolo lebo sme to vobec necakali :D
@celasapremenim ...dcera je tam druhy rok a vravi ze by nemenila, uplne spokojna, citi sa tam velmi dobre
@celasapremenim zo srdca gratulujem ;) Neváhajte GJH 🙂 Syn je maximálne spokojný a nikdy neľutoval, že sem išiel !
@celasapremenim gratulujem, ani na sekundu neváhaj kam. Jednoznačne GJH
@simusqka
@celasapremenim jej, zdá sa podľa vysledkov ak som nepoplietla číslo, že aj naša mladá ide, budú spolužiaci 🙂
.
ak som to nepoplietla ako som to tu minule čitala @tykat vy ste cezpoľní? dochazdate, alebo mate niekde intrák? dcéra by sice mohla cez tyzden byvať u starych rodičov ktorí sú do 10 minut od školy, ale do toho sa jej moc nechce .... alebo by mohla každý den vyše hodinu cestovať tam a hodinu späť čo, je zas dosť naročné...
.
@fra ...tak predbežne gratulujem 🙂 ...ste z ďaleka? ...u nás to nie je take zle, my sme takí "cezpolní prímestskí" z dediny 🙂 ja aj muž robíme v meste, tiez dochadzame ale mame od nás dobre a rýchle spojenie. Akurát syn chodí do skoly u nás do dediny. Ale dcera ma spolužiakov aj z Trnavy, Senca, Komárna. Ma aj spolužiakov na intraku. Inak dcera cestuje tiez cca hodinu (ale to uz beriem od odchodu z domu po príchod do skoly). A da sa zvládnuť v pohode, deti od nás tak bežne cestujú.
@tykat my sme cca 30km od Ba - čisto cesta autobusom je podla grafikonu cca hodinu desať, plus cesta k zastávke tak 10 minut, čosi je ešte z autobusovej stanice ku škole, taže dokopy by to boli vyše 3 hodiny denne cestovania čo sa mi zdá dosť únavné.... aj ja robievam v Ba, ale nemusím tam byť väčšinou ráno na 8 či 9, takže mne tie zápchy často odpadajú- ráno ak musím na 8 mi to trvá 1 a 1/2 hodiny, ked nie je zapcha tak do 40 minut- ale to autom...
tak som to číslo nepoplietla a je tam, tiež som s tym absolutne nerátala ...
@fra a tento http://www.beautycare-study.sk/skolsky-internat/ je je aj pešo dostupný z GJH , len to nepoznám , Tinka je na Trnavskom a ide tam aj Lucka, izbby síce nič moc, ale dozor je
@celasapremenim gratulujeeeem ♥ 🙂 ... takže preferujete gjh pred metodovou?
@celasapremenim neskutočne sa teším, hoci ťa vôbec nepoznám, ale zdieľam tvoju/vašu radosť... super, som rada, že sa dcérke takto podarilo ... ... 😉 ja budem takto stresovať presne o mesiac... .. hoci u nás to je trošku ťažší oriešok ten môj syn, ale nie o tom tu nebudeme písať... tak nech sa všetko podarí ako má... 😉
@celasapremenim ok tak si potom napíšeme 🙂 .
@celasapremenim písala som IP ---
@celasapremenim počkaj, na gjh je aj francuzština? lebo moja dcera uprimne od srdca nema rada nemčinu a chcela by sa jej vyhnúť (úplne najradšej by brala ako druhy jazyk španielčinu poprípade taliančinu, len o tom može asi iba snivať) , len sme pozerali rozvrhy a našli sme v nich len nemčinu... takže toto bude extra dobrá správa pre nu ak je tam naozaj aj iny druhy jazyk ako nemčina....