Má zmysel sa obávať prijatia na strednú školu?
Ahojte baby, dnes vravela ucitelka detom na ktorom mieste doteraz podla prospechu sa nachadzaju v poradi v skole na ktoru sa hlasia. Je to podla mna dost zmetocne kedze tam niesu znamky z polroka a prijimacky.Deti ostali sklesle ked im povedala napr. ze vezmu 30 deti, hlasi sa 60 a napr.dieta je na 50 mieste zatial.Ale schvalne, myslite ze je tam sanca dostat sa?Podla mna vsetko je otvorene a je tam kopu veci ktore to mozu ovplyvnit a nemusi hadzat flintu do zita uz teraz.
@anonym_autor
k tvojej otázke, tieto predbežné poradia sú úplne nepodstatné a hlavne zneisťujúce. môj syn sa hlásil na oba odbory na škole, logicky nastúpil len na jeden. tak aké predbežné poradie.
treba si napriklad pozriet vyrocne spravy skoly ktore kazdy rokzverejnuju.
Tam sa casto pri zhodnoteni roka uvadza aj info kolko deti sa hlasilo, kolko splnilo prijmacky, kolko slo bez prijmacich pohovor a aj kolko poslalo oznamenie o nenastupeni.
Na zaklade toho ako prebieali posledne roky sa da predpokladat aky bude tento a co cakat
@anonym_autor
k tvojej otázke, tieto predbežné poradia sú úplne nepodstatné a hlavne zneisťujúce. môj syn sa hlásil na oba odbory na škole, logicky nastúpil len na jeden. tak aké predbežné poradie.
@mondolina ved preto ostala ako obarena.Ono este sa mozu deti dohlasit aj odhlasit.Preto je to divne ze to takto zverejnuju resp.deti informuju.A nevies prosim ci v tom zozname su zahrnute obe skoly alebo len ta ktoru dieta dalo ako prvu?
@mondolina ved preto ostala ako obarena.Ono este sa mozu deti dohlasit aj odhlasit.Preto je to divne ze to takto zverejnuju resp.deti informuju.A nevies prosim ci v tom zozname su zahrnute obe skoly alebo len ta ktoru dieta dalo ako prvu?
@anonym_autor
vôbec neviem, syn tam išiel pred 2 rokmi na prijímačky s o žiadnom zozname sme ani nevedeli.
@anonym_autor https://svs.edu.sk/ na tejto stránke si vyklikni v pravom rohu ako vidíš na obrázku "prijímacie skúšky..." a v ďalšom kroku ako vidíš zakrúžkované "naplnenosť-......" tam si pozrieš školy, vidíš koľko žiakov sa hlási, môžeš vidieť prvé aj druhé kolo, koľko idú prijať. Takto si ale môžeš pozrieť aj roky späť, keď si zvolíš. Vidíš tam, ako veľmi je škola žiadaná. Na odbor praktická sestra v Trnave napríklad už je viac ako 100 žiakov, ktorí uvažujú, že podajú sem prihlášku. Toto sa môže meniť, upresnia oficiálne po podaní prihlášok. Ale kritériá, čo si tu hodila obrázky sú divne postavené, z prijímacieho konania 20 bodov a 20 bodov a z predmetov v prospechu 144 atď.? Zrejme im ide o prierez štúdia, nielen, že sa niekomu "zadaria" prijímačky, ale je to divné. Zároveň aj to, že informujú deti, na ktorom približnom mieste sú....
@anonym_autor
ak sa jedná o odbor laborant farma- či zdravotnícky tak je tam nával.
môjho syna zobrali na odvolanie.
@anonym_autor
ak sa jedná o odbor laborant farma- či zdravotnícky tak je tam nával.
môjho syna zobrali na odvolanie.
@mondolina a na ktorom mieste bol pod ciarou?
@anonym_autor uz ked som ja išla na strednú co bolo skoro pred 20 rokmi, tak nam výchovný poradca vravel ako sme predbežne umiestnení. Cize nie je to nic nove, ale niektoré decka to nesu horšie. Ak ma prospech super, tak nebude mať problém, ale ak nie, tak za prijímačky je žalostne malo bodov, co môže horším žiakom uškodiť
@anonym_autor
25 brali a on bol tuším na 40, neviem fakt.
@mondolina dakujem.A chodi na farmaceutickeho alebo zdravotnickeho?
@anonym_autor zdravotnu si vela deti dava ako druhu skolu, takze ono sa ten poradovnik poposuva podla toho, kto sa prihlasi zavazne na studium. Ja by som to az tak tragicky nevidela. Co zvazujete ako druhu prihlasku?
ahojte, je tu niekto koho dieta chce ist na bilingvalko do GA a gympel do SA? my sme uz v brutalnom strese ....
@zuzana76 veď keď ho príjmu na bilingválne, tak odmietne a ide robiť prijímačky na klasický gympel. Aj môj tak robil. Len sme potom boli celý čas v strede, čo ak by náhodou neurobil a bilingvál odmietnutý.
@koniarova teraz sa meni sposob prihlasovania. V prihlaske uvadzas prioritu skol, zmena sa uz neda urobit

@mondolina ano
@anonym_autor
Trnava?