icon

Má zmysel sa obávať prijatia na strednú školu?

Včera o 18:39

Ahojte baby, dnes vravela ucitelka detom na ktorom mieste doteraz podla prospechu sa nachadzaju v poradi v skole na ktoru sa hlasia. Je to podla mna dost zmetocne kedze tam niesu znamky z polroka a prijimacky.Deti ostali sklesle ked im povedala napr. ze vezmu 30 deti, hlasi sa 60 a napr.dieta je na 50 mieste zatial.Ale schvalne, myslite ze je tam sanca dostat sa?Podla mna vsetko je otvorene a je tam kopu veci ktore to mozu ovplyvnit a nemusi hadzat flintu do zita uz teraz.

martinkatinka
Včera o 18:41

Pokial si vyrazne zlepsi prospech, tak ano. A zalezi aj na monitore a potom skusky

martinkatinka
Včera o 18:41

Plus, mnohi to maju ako druhu skolu, takze sa mozu sa rozhodnut pre inu.

anonym_06f910
Včera o 18:42

@anonym_autor Na väčšine škôl zavážia najviac prijímačky a monitor.

anonym_7012fe
Včera o 18:43

je to ozaj zmätočné. Dcéru zobrali na všetky 4 školy , mohla si vybrať len jednu. a takýchto žiakov bolo veľa. Hranica sa posúvala a posúvala.

autor
Včera o 18:44
@martinkatinka

Pokial si vyrazne zlepsi prospech, tak ano. A zalezi aj na monitore a potom skusky

@martinkatinka prospech ostava, nezhorsila sa ani nezlepsila.Monitor beru len ak spravi na 80%,inak ziadne body z neho neberu do uvahy.Takze ostavaju prijimacky ako spravi

autor
Včera o 18:44
@martinkatinka

Plus, mnohi to maju ako druhu skolu, takze sa mozu sa rozhodnut pre inu.

@martinkatinka takze v tom zozname je zahrnuta aj druha skola v poradi, nielen ta prva?

autor
Včera o 18:46
@anonym_06f910

@anonym_autor Na väčšine škôl zavážia najviac prijímačky a monitor.

@anonym_06f910 tu beru velmi vela bodov zo zakladnej skoly, len minimum z prijimaciek.To ma najviac mrzi, lebo nieje zakladka ako zakladka a vo vela pripadoch ma dieta horsie znamky ako by malo na inej a naopak.

autor
Včera o 18:47
@anonym_7012fe

je to ozaj zmätočné. Dcéru zobrali na všetky 4 školy , mohla si vybrať len jednu. a takýchto žiakov bolo veľa. Hranica sa posúvala a posúvala.

@anonym_7012fe takze ma sancu.Ona je z toho mimo ze mami ja som velmi daleko.Tak som ju ukludnovala ze to nic ze to sa poposuva.A v tomto dostupnom zozname su teda obe skoly na ktore si deti davaju predbezne prihlasky, nielen ta prva v poradi?

anonym_7012fe
Včera o 18:50

s tým monitorom si to zisti. Naša sš brala do úvahy. a bol sakra rozdiel ak niekto spravil na plný počet a niekto mal o polovicu bodov menej.

martinkatinka
Včera o 18:53
@anonym_autor

@martinkatinka takze v tom zozname je zahrnuta aj druha skola v poradi, nielen ta prva?

@anonym_autor no aj moj je asi 40 z 80 a beru 28. Alebo monitor 80%, co je ale dost tazke... Ale uvidime, lebo orospech si velmi zlepsil.

autor
Včera o 19:09
@anonym_7012fe

s tým monitorom si to zisti. Naša sš brala do úvahy. a bol sakra rozdiel ak niekto spravil na plný počet a niekto mal o polovicu bodov menej.

@anonym_7012fe tato skola neberie

anonym_1adbbc
Včera o 19:21
@anonym_autor

@anonym_autor ak je to gympel, šancu má o dosť menšiu.

anonym_1adbbc
Včera o 19:24
@anonym_autor

@anonym_autor ale neviem teda. Nezdá sa mi,že známky z vysvedčení sú vo vyššom počte bodov ako prijímačky. Prilep sem podmienky prijatia.

midka
Včera o 19:35
@anonym_autor

@anonym_06f910 tu beru velmi vela bodov zo zakladnej skoly, len minimum z prijimaciek.To ma najviac mrzi, lebo nieje zakladka ako zakladka a vo vela pripadoch ma dieta horsie znamky ako by malo na inej a naopak.

@anonym_autor tiez sa mi to nezda, aby znamky zavazili viac ako prijimacky,, zvycajne, za tie prijimacky byva najviac bodov,,, skus si to este pozriet....

koniarova
Včera o 19:37
@midka

@anonym_autor tiez sa mi to nezda, aby znamky zavazili viac ako prijimacky,, zvycajne, za tie prijimacky byva najviac bodov,,, skus si to este pozriet....

@midka súhlasím tiež.

koniarova
Včera o 19:38

Práveže aj decká s horšími známkami sa môžu dostať najmä kvôli dobre správnym prijimackam. Tie sú rozhodujúce.

autor
Včera o 19:54
@anonym_1adbbc

@anonym_autor ak je to gympel, šancu má o dosť menšiu.

@anonym_1adbbc nie nieje to gympel

autor
Včera o 19:57
@midka

@anonym_1adbbc
@midka

autor
Včera o 19:58
@koniarova

@midka súhlasím tiež.

koniarova
Včera o 20:02
@anonym_autor

@anonym_autor to som ešte ani nevidela, takéto kritériá. Ozaj blbosť.

autor
Včera o 20:05
@koniarova

@anonym_autor to som ešte ani nevidela, takéto kritériá. Ozaj blbosť.

@koniarova preto mame trosku viac "bobky".Na ten isty odbor v inom meste je to 50/50. Ze 50 bodov prospech,40 prijimacky a 10 olympiady.

anonym_aaad62
Včera o 20:13
@anonym_autor

@anonym_1adbbc nie nieje to gympel

@anonym_autor prosím ťa a ako predbežne vedia v akom sú poradí, my máme v edupagi, že prihlášky môžeme najskôr podať 1.2. Myslela som si, že to všetci tak majú...či len naša škola?

autor
Včera o 20:21
@anonym_aaad62

@anonym_autor prosím ťa a ako predbežne vedia v akom sú poradí, my máme v edupagi, že prihlášky môžeme najskôr podať 1.2. Myslela som si, že to všetci tak majú...či len naša škola?

@anonym_aaad62 vsetci ale do konca novembra mali nahlasit informativne kam by chceli ist a skola posunula info dalej asi na vypoctove strediska.Netusim.Takze aj toto zatial info je malo relevantne lebo deti to este mozu zmenit kam chcu, preto mi to prislo cele zdeptujuce.Lebo mozno sa napokon bude hlasit viac, mozno menej.

monitka80
Včera o 20:46
@anonym_autor

@anonym_aaad62 vsetci ale do konca novembra mali nahlasit informativne kam by chceli ist a skola posunula info dalej asi na vypoctove strediska.Netusim.Takze aj toto zatial info je malo relevantne lebo deti to este mozu zmenit kam chcu, preto mi to prislo cele zdeptujuce.Lebo mozno sa napokon bude hlasit viac, mozno menej.

@anonym_autor aha, ďakujem za vysvetlenie, lebo syn nič také v minulom roku nenahlasoval...ale teraz som sa ho pýtala a povedal mi, že pred dvoma dňami sa ich pýtala učiteľka ohľadom tých škôl. Potom takáto informácia o predbežnom poradí nemá žiadnu výpovednú hodnotu, nakoľko deti si to môžu do toho februára ešte aj 2x rozmyslieť, my tiež ešte stále váhame. nad druhou školou...takže moc by som sa s tým netrápila a šanca tam určite je, že ju zoberú.

autor
Včera o 21:06
@monitka80

@anonym_autor aha, ďakujem za vysvetlenie, lebo syn nič také v minulom roku nenahlasoval...ale teraz som sa ho pýtala a povedal mi, že pred dvoma dňami sa ich pýtala učiteľka ohľadom tých škôl. Potom takáto informácia o predbežnom poradí nemá žiadnu výpovednú hodnotu, nakoľko deti si to môžu do toho februára ešte aj 2x rozmyslieť, my tiež ešte stále váhame. nad druhou školou...takže moc by som sa s tým netrápila a šanca tam určite je, že ju zoberú.

@monitka80 dakujem aj my dufame.

mondolina
Včera o 21:44
@anonym_autor

@anonym_autor
to sú prijímačky na zdravotnícku?