icon

Mám 15 a mama kritizuje môjho priateľa

alins2514
21. feb 2026

Dobrý deň, píšem sem skôr preto, že ma to trápi a neviem, či reagujem prehnane alebo je to normálne.

Mám 15 rokov, priateľ má 16. Sme spolu rok a cca 3 mesiace. Viem, že je to možno “mladý vek” na vážny vzťah, ale mám ho veľmi rada. Možno je to detská láska, možno nie, to ukáže čas… ale momentálne to cítim úprimne.
Moja mama ma von púšťa, nezakazuje mi ho, ale vidím na nej, že jej to vadí. Keď bol u nás druhýkrát, rozprávala mi, že ako divne rozpráva a podobné veci, ale zároveň tvrdí, že proti nemu nič nemá. Len z jej správania mám pocit, že má. Chodí na hotelovú školu a videla som, ako sa mama tvárila, lebo ona dosť odsudzuje ľudí podľa vzdelania alebo typu školy… a to ma mrzí.
Ja som bola u nich doma už viackrát, jeho mamina sa o mňa zaujíma, normálne sa rozprávame, cítim sa tam dobre a prijatá. A potom prídem domov a mám pocit, že musím obhajovať niekoho, koho mám rada.
Mama má celkovo problém aj s mojou sestrou. Sestra je skôr introvert, trošku iná povaha, a mama na ňu často kričí, tlačí na ňu, niekedy mám pocit, že ju ani neprijíma takú, aká je. Jej frajerovi nadáva do rôznych vecí… a úprimne, neviem si predstaviť, aké to musí byť pre ňu. Oco ju skôr zastáva, je pokojnejší, nie je taký výbušný.
Nechcem sa tu sťažovať na mamu, viem, že rodičia to s nami nemajú ľahké a možno sa len bojí. Len ma trápi ten pocit, že ma vlastne nepodporuje a že hodnotí človeka podľa školy alebo prvého dojmu.
Chcem sa spýtať – je to normálne? Je to len tým, že sa bojí, lebo som ešte mladá? Alebo by som to mala nejako riešiť a skúsiť sa s ňou otvorene porozprávať?
Ďakujem každému za názor 🤍

Strana
z2
zuzu1122
Včera o 21:00

nejdem sa vyjadrovať na adresu jej rodičov, nepoznám ich a internet znesie. Ale ak je naozaj toto reálna situácia, tie, čo tu hovoríte o jej mame, že je malomeštiačka a podobné veci, uvedomujete si, že autorka začala chodiť s jej priateľom v 13tich??? píše, že má 15 a chodia spolu rok a tri mesiace.

gagik
Včera o 21:11

Ty mas hlavne sedet doma na zadku a ucit sa a nie riesit od 13- nastich rokov chlapov. Mas velmi tolerantnu matku, ze ti dovolí frajera. Mne by to rodicia v žiadnom pripade nedovolili, rovnako ako ani ja nie svojim dcéram. Na chlapov mas casu dost.

sophinella
Včera o 23:12
@zuzu1122

nejdem sa vyjadrovať na adresu jej rodičov, nepoznám ich a internet znesie. Ale ak je naozaj toto reálna situácia, tie, čo tu hovoríte o jej mame, že je malomeštiačka a podobné veci, uvedomujete si, že autorka začala chodiť s jej priateľom v 13tich??? píše, že má 15 a chodia spolu rok a tri mesiace.

@zuzu1122 @gagik ja mam 16 a priatel 24. Sice nie sme spolu este dlho, ale funguje nam to. Je to moj treti chalan, tiez som mala prveho v 14. Ok, prve 2 vztahy nevysli, ale kolkym ludom to nevyjde ani v 30tke alebo 40tke. Ja tak nemam rada take nazory, ze treba sediet doma na zadku a nie vztahy riesit, mas casu dost. A hlavne tie nezmyselne zakazy, ze “urcite by som to nedovolila svojim dceram”. Zavreli by ste ich do pivnice?

Strana
z2