icon

Mám skúsiť znovu prijímacie skúšky na gymnázium?

17. jan 2026

Dobrý deň! Rada by som vedela váš objektívny názor. V 9.ročniku som robila prijmačky na gymnáziá. Bilingválne a klasické. Na oboch som pohorela z matiky,ostatné testy boli v pohode. A tak som išla na inu sš. Ma podľa vás cenu to skúsiť znova tento rok?

anonym_592715
17. jan 2026

Ak už si študentka na inej SŠ, nepôjdeš na klasické príjmačky, ale musíš požiadať o prestup a počítať s rozdielovými skúškami. Navyše to musí povoliť/odsúhlasiť riaditeľ/-ka novej školy.

anonym_370a97
17. jan 2026

@anonym_autor ako sa vyssie pise, ako student strednej skoly nemozes ist znova na prijimacky, jedina cesta je prestup, ak ta niekde zoberu + rozdielove skusky. A v tej matike si sa uz zlepsila?

gabika99
18. jan 2026

Dievcata cisto zo zvedavosti, ake rozdielove skusky, ak by chcela ist znovu od 1 rocnika?
Prestup ano, ale nerobi nejake skusky, nieco ako prijimacky?

kaktusik007
20. jan 2026
@gabika99

Dievcata cisto zo zvedavosti, ake rozdielove skusky, ak by chcela ist znovu od 1 rocnika?
Prestup ano, ale nerobi nejake skusky, nieco ako prijimacky?

@gabika99 toto vsetko je vyhradne v kompetencii riaditela skoly. Skusky moze, ale nemusi robit.

ak vsak niekto pohori v tak zakladnej veci ako je rozsah uciva matematiky zakladnej skoly, mal by svoje miznosti studia na gymnaziu zvazit