icon

Máte skúsenosti s vyšším dávkovaním Ovosicare Fertility pri PCOS u tínedžerky?

simoni3110
Dnes o 13:18

Maminky, máte niektorá skúsenosť s užívaním vyššej dávky Ovosicare Fertility pri PCOS u dospievajúceho dievčaťa?
Dcérka má 15 rokov a p.doktorka odporučila dávkovanie tak, aby denná dávka obsahovala 3–4 g myo-inozitolu po dobu 6 mesiacov. Pri Ovosicare Fertility to však vychádza približne na 6–8 kapsúl denne, keďže výrobcom odporúčaná dávka je 2 kapsuly denne.
Keďže prípravok obsahuje okrem myo-inozitolu aj ďalšie zložky (napr. jód, vitamín D, selén, zinok, vitamíny skupiny B -B6, B13, vitamín E), mám obavu, či pri takomto zvýšení dávky nedochádza k príliš vysokému príjmu ostatných látok.
Máte niektorá skúsenosť s takýmto dávkovaním? Ako ste to riešili pri PCOS? Ďakujem za každú skúsenosť.

anonym_cac168
Dnes o 17:13

@simoni3110 a p doktorka odporučila priamo ovosicare? Predpokladám že na úpravu cyklu? Inak tiež mám pcos od 15tich ale vtedy som nebrala žiadne vitamíny aleob lieky. Ovosicare som jedným časom brala ale nepomohlo, tuším 3 mesiace som brala, u mna pomohla vcelia kasicka materská, kým som ju brala tak ako tak menzes chodil.
Ak dcéra hude brat tento vitamín určite by som neprekračoval davnkovanie ako uvádza výrobca. Skúste nájsť niečo iné čo obsahuje viac inozitolu aby sa dávkovanie neprekracovalo. Alebo sa poradit s lekárkou.