icon

Nedôvera syna pri zdravotných problémoch: Ako to riešiť?

3. máj 2026

Jedno nedávne dopoludnie 13 ročný syn sa sťažoval na bolesti brucha, nič mimoriadne, veď to prejde, o 3 hodiny príde celý bledý , že mu je aj na zvracanie. Ukázal mi aj miesto kde ho bolí brucho, po rýchlom internetovom hľadaní, smer pohotovosŕ. Skončili sme na chirurgii , zobrali mu krv a išli sme na vyšetrenie, pri prehmatavani brucha to vyzeralo že nič to nie je a spýtal sa ho, či ho to neboli nižšie , že sa na to pozrie, problém tam bol a so syna vyšlo, že už tú bolesť pociťuje 3 dni, neviete si ani predstaviť ako som sa cítila, vlastný syn mi neverí a ešte pred cudzími ludmi. Prišla informácia okamžite na USG môže sa jednaŕ o torziu , nebezpečný stav!!! To už ani puberťakovi nebolo jedno.
Šťastie v nešťastí bolo to , že išlo iba o zápal nadsemenika a torziu prívesku, a stačí na to kľud.
Baby nedalo mi to pozrela som sa na internete, koľko nebezpečenstiev hrozí puberťákom. Torzia pri neskorej diagnostike môže byť fatálna....
Najviac som bola sklamaná asi aj zo seba, že so svojim násť ročným synom nemám dôveru.

anonym_af94de
3. máj 2026

mozno si myslel,ze to prejde,,,mozno to nebolelo az tak... tiez som za mamou nechodila s kazdou hovadinou-az ked uz bolo zle .. zas si neber vsetko tak k srdcu .. pride cas ked bude volat raz za tyzden ak vobec a nevesta tu napise temu,ze je mamickar

anonym_9c4d3e
3. máj 2026

Jezis nebud zbytočne dramatická. Toto sú mužské veci, ak by to mal chalanisko s niekym rieisit tak s otcom
Fakt čakáš od pubertiaka že sa bude a maličkou rozprávať o svojich gulkach ? Zobuď sa z ružového snicka. Vybav to len s komentárom, že keby sa niečo dialo, treba ísť povedať otcovi

anonym_9aab18
3. máj 2026

Uplne normálna vec, mna tak bolelo v puberte. Myslela som, ze slepak, potahonky som si na to davala ľad z mrazničky 🙈

anonym_2f7726
3. máj 2026

Syn je v puberte, iste veci sa uz s mamou hanbi preberat. Je to uplne normalne. Ale vobec to neznamena, ze nema k tebe doveru alebo ma s tebou zly vztah. Pozeraj sa na to triezvo, nemas dovod na to aby si sa citila sklamana

anonym_fa88b3
3. máj 2026

nedramatizuj, urcite to nie je fatalny stav ze by mohol umriet... (aspon podla mna) a o dovere sa tu neda ani hovorit, vsak ma 13r. nevedel vyhodnotit nakolko je stav zavazny a ak ma inak nastaveny prah bolesti tak to ani nepovazoval za ohrozujuci stav. takze ano vylej si svoju frustraciu z nevery syna ale myslim ze pravda je trosku inde

autor
3. máj 2026

Baby , ale on bol doma bledý, bolo mu na zvracanie ledva stál na nohách a hovoril o bruchu

anonym_9c4d3e
3. máj 2026
@anonym_autor

Baby , ale on bol doma bledý, bolo mu na zvracanie ledva stál na nohách a hovoril o bruchu

@anonym_autor puberťák, proste nerozmýšľa ako ty
Toto sú chlapské veci, proste nech sa s ním muž porozpráva že keby dačo tak nech mu povie
Koniec drámy

doriiis
3. máj 2026

No keď takto dramaticky reagujes na všetko, tak sa mladému nie je čo čudovať. Nechcel ťa vystrašiť a nevedel dobre vyhodnotiť situáciu.

euka210
3. máj 2026

@anonym_autor a moji za mnou chodia zakazdym, ked ich nieco boli...hoci len ze je to svalovka zistime...toto by si tiez nechcela 🤦‍♀️

marianarem
3. máj 2026

@anonym_autor Tiez mi to nepride ako nic zvlastne. Ja som nasim verila a tiez som im nehlasila hned kazde zabolenie alebo obtiaz, az ked som uz videla, ze to neprechadza alebo nevyzera dobre. Praveze tym, ze som im verila, tak som mala taku istotu, ze keby sa mi to uz nezdalo, tak poviem a viem, ze hned budu konat a pomozu.

anonym_ae23ff
3. máj 2026

My riešime teraz niečo podobné. Syn (14r.) mi povedal, po tom ako si najskôr hľadal info na nete, že má zdravotný problém. Hanbil sa proste, má slabinový pruh. Najskôr som sa zľakla, potom mi prišlo ľúto, že o tom vedel pár mesiacov a nepovedal. Celé tieto moje pocity trvali pár minút a išla som riešiť. V kľude som mu vysvetlila, že treba vždy prísť povedať, aj keď je niečo chúlostivé. Veď ho pozeral lekár, tam sa už potom nehanbil. Nerob si žiadne výčitky, myslím, že je to normálne a ešte "chlap". Vklude to preberte, aby vedel, že môže za tebou prísť a nebude robiť "scény"

autor
3. máj 2026
@anonym_ae23ff

My riešime teraz niečo podobné. Syn (14r.) mi povedal, po tom ako si najskôr hľadal info na nete, že má zdravotný problém. Hanbil sa proste, má slabinový pruh. Najskôr som sa zľakla, potom mi prišlo ľúto, že o tom vedel pár mesiacov a nepovedal. Celé tieto moje pocity trvali pár minút a išla som riešiť. V kľude som mu vysvetlila, že treba vždy prísť povedať, aj keď je niečo chúlostivé. Veď ho pozeral lekár, tam sa už potom nehanbil. Nerob si žiadne výčitky, myslím, že je to normálne a ešte "chlap". Vklude to preberte, aby vedel, že môže za tebou prísť a nebude robiť "scény"

@anonym_ae23ff môj to ani lekárovi nepovedal, až keď sa ho spýtal. Ešte sa stihol na mňa otočiť aby som sa nepozerala. Na ultrazvuku som mu musela pomôcť, tam rezignoval.
Nechäpem tých puberťákov , radšej sa budú trápiť.

anonym_cfabaa
3. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_ae23ff môj to ani lekárovi nepovedal, až keď sa ho spýtal. Ešte sa stihol na mňa otočiť aby som sa nepozerala. Na ultrazvuku som mu musela pomôcť, tam rezignoval.

@anonym_autor este ze tam bol lekar ktory zrejme zo skusenosti vedel, co sa treba pacienta chlapca v tomto veku vyslovene spytat.

anonym_829b83
3. máj 2026
@anonym_9c4d3e

Jezis nebud zbytočne dramatická. Toto sú mužské veci, ak by to mal chalanisko s niekym rieisit tak s otcom
Fakt čakáš od pubertiaka že sa bude a maličkou rozprávať o svojich gulkach ? Zobuď sa z ružového snicka. Vybav to len s komentárom, že keby sa niečo dialo, treba ísť povedať otcovi

@anonym_9c4d3e Ja neuznávam toto, aby syn sa bavil o chlapčenských záležitostiach len s otcom. Som za to, aby obaja rodičia boli prítomní pri všetkých rozhovoroch s deťmi a žiadne rozdiely, odstrkovanie.

anonym_9c4d3e
3. máj 2026
@anonym_829b83

@anonym_9c4d3e Ja neuznávam toto, aby syn sa bavil o chlapčenských záležitostiach len s otcom. Som za to, aby obaja rodičia boli prítomní pri všetkých rozhovoroch s deťmi a žiadne rozdiely, odstrkovanie.

@anonym_829b83 ja si neviem predstaviť že dcéra rieši kramy s otcom
Tvoja vec, ale sú veci ktoré prirodzene riešia decka radšej s otcom a veci ktoré radšej s matkou
Ak toto berieš ako odstrkovanie tak si asi nevyrovnana

andreatytler
4. máj 2026

@anonym_autor No vie to vydesit a clovek sa nad tym zamysli.
Ak by ho bolelo brucho, tak by nemal problem ti o tom povedat ale ak ho bolia pohlavne organy, tak o tom ti nedokaze povedat. Asi je to preto lebo ludia z toho robia tabu a tieto casti tela nie su nikdy predmetom diskusii. Ludia sa bezne bavia medzi sebou o tom ake maju zdravotne problemy ale nikdy nie o tych specialnych castiach tela. Asi je to tazke najst tu rovnovahu medzi sukromim a otvorenostou.
Asi len mat debatu s dietatom dobredu o tom ake nebezpecne moze byt ak sa nezdoveria s pretrvavajucou bolestou.

autor
4. máj 2026
@andreatytler

@anonym_autor No vie to vydesit a clovek sa nad tym zamysli.
Ak by ho bolelo brucho, tak by nemal problem ti o tom povedat ale ak ho bolia pohlavne organy, tak o tom ti nedokaze povedat. Asi je to preto lebo ludia z toho robia tabu a tieto casti tela nie su nikdy predmetom diskusii. Ludia sa bezne bavia medzi sebou o tom ake maju zdravotne problemy ale nikdy nie o tych specialnych castiach tela. Asi je to tazke najst tu rovnovahu medzi sukromim a otvorenostou.
Asi len mat debatu s dietatom dobredu o tom ake nebezpecne moze byt ak sa nezdoveria s pretrvavajucou bolestou.

@andreatytler túto debatu som nikdy neviedla, ale ani som nevedela, aké nwbezpečenstvá čihaju na puberťakov.
Myslím, že sa aj syn poučil, do budúcnosti bude vedieť, bude mať spomienku Lekár mu pri odchode povedal, že každú bolesť musí hlásiť

autor
4. máj 2026

Zaujímavé dnes u detskej, sa len spýtala či ho to ešte bolí, vyhýbala sa výrazu čo? A vypísala výmenný lístok na urologiu, len dodala že s touto správou.

januska12323
4. máj 2026

Tak keď si ty nevedela ako mohol vedieť on? Pediater vás mal na poslednej prehliadke poučiť, že treba sledovať pohlavné orgány keď sa vyvíjajú. Stalo sa a reagoval ako najlepšie vedel.

autor
4. máj 2026
@januska12323

Tak keď si ty nevedela ako mohol vedieť on? Pediater vás mal na poslednej prehliadke poučiť, že treba sledovať pohlavné orgány keď sa vyvíjajú. Stalo sa a reagoval ako najlepšie vedel.

@januska12323 to dnes 1.mája sme boli na pohotovosti, dnes sme boli u detskej.
Na prehliadke ho nepoučila, ani mu nič nekontrolovala to bola minulý rok 13 ročná V septembri má 14 a najbližšia je až v roku 2027

sidicek
5. máj 2026
@anonym_autor

@januska12323 to dnes 1.mája sme boli na pohotovosti, dnes sme boli u detskej.
Na prehliadke ho nepoučila, ani mu nič nekontrolovala to bola minulý rok 13 ročná V septembri má 14 a najbližšia je až v roku 2027

@anonym_autor tak snad si najprv sama nastuduj aspon zaklady a potom sa stazuj na dieta ,ze chudak nevedel.

anonym_8271f8
5. máj 2026

Boze,dospeli sa boja ist na kolonoskopiu,lebo musia lekarovi ukazat prdel,zeny sa strania gynekologa,lebo v zivote susku nevidel a od pubertaka cakas,ze vytasi na teba vajcia,ze "aha,tu ma boli"? Proste sa hanbil,pred tebou aj pred lekarom,tak to uz nedramatizuj. U nas je bezne sa o tychto veciach otvorene bavit od malicka,moj pubis mi presne ukaze,co ma za problem aj sam,lebo som ho k tomu od malicka viedla,ze to nie je nic trapne. Vy asi takyto vztah nemate,tak sa mu necuduj,ze to taji.

anonym_475fbb
7. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Všetky tvoje pocity sú opodstatnené.My všetky by sme sa cítili podobne.Okrem iného začína puberta, deti sa hanbia rodičom hovoriť o takých veciach. Je to možno prehnaná predstava,ale keď si to prehras opačne,zdôverila by sa ako 13 ročná s bolesťami v podbrušku svojmu otcovi.( Za predpokladu, že by bol normálny otec) .
Skús si odpustiť, že proste nedá sa mať všetko pod kontrolou.Urobila si všetko najlepšie ako si vedela a chvalobohu to všetko dobre dopadlo.