icon

Oľutujem, ak nepôjdem na stužkovú?

Včera o 21:06

Ahojte, teraz som v 4. ročníku na 5 ročnej strednej, budúci rok budem maturovať čiže v novembri bude stužková. So spolužiakmi vzťah nemám, hoci sa v škole normálne bavíme, mimo školy sa s nikým nestretávam a nikoho z triedy nepovažujem za kamaráta/kamarátku. Má vôbec zmysel ísť na stužkovú ak so spolužiakmi nemám vzťah? Budem to ľutovať? Trochu sa bojím toho, ako bude reagovať okolie (rodičia, profesori, aj spolužiaci) ak oznámim že na stužkovú nepôjdem ale naozaj sa mi tam nechce ísť. Bol už niekto prosím v podobnej situácií alebo máte nejaké rady?

Strana
z4
sissy27
Včera o 21:09

@anonym_autor tak je to len raz za zivot, na tvojom mieste spravim kompromis - absolvujem oficialnu cast, teda veceru, stuzkovanie, do programu sa zapajat nemusis a potom mozes odist, nemusis zostat do rana. A mozno prehodnotis a predsa len zostanes.

anonym_cb330d
Včera o 21:14

@anonym_autor nikoho nebude zaujimat, ci si bola ci nebola na stuzkovej. U nas 2 spoluziacky neabsolvovali stuzkovu.

13uzivatelka11
Včera o 21:16

Ja som tiež nebola na stužkovej a neľutoval som to nikdy. 🤷‍♀️

anonym_9c9e31
Včera o 21:17

Za 4 roky si s nikým nevytvorit kamarátsky vzťah? Smutne. Ale asi nikomu nebudeš chýbať

anonym_315a19
Včera o 21:18

@anonym_autor ja som nebola na stuzkovej. Neboli sme dobry kolektiv. Vobec to nelutujem. Vyuzila som peniaze inde. Na VŠ som nebola ani na promóciach, keďže na bakalárovi bola korona a na Mgr. som nechcela ist. Nemam pocit, zeby mi nieco uslo.

minenkaa
Včera o 21:20
@anonym_9c9e31

Za 4 roky si s nikým nevytvorit kamarátsky vzťah? Smutne. Ale asi nikomu nebudeš chýbať

@anonym_9c9e31 vobec to nie je smutne,vo veľa triedach,miesi vzťahy mimo školy ,tak isto ako v práci

minenkaa
Včera o 21:21

@anonym_autor nemusíš,neter mali minulý rok a pólka triedy nebola

bomba36
Včera o 21:23

Tiež sme mali spolužiačku ktorá nebola. Nie je to povinné.

sara07
Včera o 21:28

nemusíš, mne synator už teraz v 1 triede povedal že na stužkovu proste nechce ist, tak sa proste nejde
možno ked to povieš skorej sa vás najde viac čo nepôjde proste ..

vkatush
Včera o 21:32

Ak s nimi nemáš vzťah, nešla by som. Tie peniaze by som radšej minula na dovolenku.

kapanek1
Včera o 21:43

Nie, ja som nebola a nikdy mi to nebolo luto. Za par rokov si nikto ani nespomenie ze si tam nebola.

romanovic
Včera o 21:51

@anonym_autor moja dcera nesla na stuzkovu. Tiez z dovodu, ze nemala ziadny vztah so spoluziakmi.
Jednoducho to oznamila a nepripustila diskusiu. Viem, ze nebola jedina z triedy. Vobec to nelutuje.

anonym_920658
Včera o 22:00

@anonym_autor úprimne, ja na svoju stužkovú nijak extra nespomínam, spätne mi to prišlo a aj príde ako vyhodené peniaze. Akože zabavila som sa, ale to som sa mohla aj inde a lacnejšie, vôbec sa s tými ľuďmi nestretávam, mala som tam možno 2 kamarátky, neboli sme moc ukážková trieda čo sa týka vzťahov. Ak by sme boli nejaký super kolektív, brala by som to inak. Jedna spolužiačka dokonca nebola a to tam mala viac kamošiek, chvíľu ju prehovárali, ale nikto to nakoniec neriešil. Radšej by som tie peniaze odložila

anonym_c632d1
Včera o 22:01

Mna sa bohuzial nikto nepytal. Zbierali sa peniaze od 1.triedy a nejak mi to ani nenapadlo, ze to nie je povinne. 4 roky som pretrpela, kolektiv 0 bodov a stuzkova bola trapnost a ratala som minuty. Ak by som mala dnesny rozum, hodim im do toho vidly a ostavam doma.

biba_18
Včera o 22:08

divná doba. namiesto budovania vzťahov s dôležitými ľuďmi hľadáme potvrdenia u nedôležitých ľudí 😏

keď s nimi nemáš žiaden vzťah tak tam nechoď. len toto nie je život, to je nejaký paralelny vesmír, človek je tvor spoločenský…

226lenka
Včera o 22:17

Ja som na strednej nemala kamošky, a ani sme neboli nejaký extra dobrý kolektív a bola som rozhodnutá ako jediná z triedy na stužkovú neísť. Ale spolužiaci má prehovorili, chceli aby som išla, tak som išla a neľutujem to.

anonym_c69193
Včera o 22:27

@anonym_autor hej,mala som to podobne,žiadne vzťahy ku škole ani k spolužiakom,nakoniec som moderovala program,ale len preto,že nikto nebol schopný nič vymyslieť.Tá zábavo potom nestála za nič.
Bola som na jedinej stretávke,bolo to o ničom.Na ďalšie som už nešla.
Nezapadala som nikdy do žiadnej "skupinky"
Keby som tam nebola,ani by som to neľutovala

majlo1234
Včera o 22:28

Ja som bola, ale my sme na osemrocnom gympli nali siper vztahy, ako surodenci 🙂 a aj tak poviem, he ti nic neujde, nie jw to nic svetoborne 🙂

anonym_ec95eb
Včera o 22:34

ja som nebola a nelutovala som, syn nebol a nelutuje, za tie peniaze bude pekna dovolenka, rob ako to citis

negymama
Včera o 22:36

moja starsia dcera nebola, kolektiv mali taky nemastny neslany, kamaratila sa len s dvoma spolziakmi. Nelutuje to vobec.
ona je priatelska a extrovertna, ale proste tam mozno aj kvoli korone sa vztahy nevyvinuli.
Teraz je na VS a je to uplne ine. ma kopec kamaratok, stretavaju sa, chodia na kavy, do kina, ci na ine akcie. ma dobre vztahy aj na intraku aj v skole.

anonym_3131f8
Včera o 22:39

@anonym_autor Ja som nebola na stužkovej. Matka mi ju nebola ochotná zaplatiť a i tak, aj keby bola ochotná, nešla by som, lebo so spolužiakmi som nevychádzala skrz to, že sa správali tak, ako sa správali a niekedy mi aj robili zle. A keby som dostala ďalšiu šancu ísť na stužkovú, zase by som nešla. Nestojí mi to za to a celkovo nespomínam na školské časy v dobrom.

negymama
Včera o 22:40

ja som na svojej stuzkovej bola a aj ked sme boli dobry kolektiv. tak az na pogram, ktory sme mali vesely a dobre zorganizovany, to bola nudna traposina pre rodicov.
ale stretavky mame kazdy rok a super si rozumieme aj po rokoch, maturovala som roku pana 1988.

jamimo
Včera o 23:13
@biba_18

divná doba. namiesto budovania vzťahov s dôležitými ľuďmi hľadáme potvrdenia u nedôležitých ľudí 😏

keď s nimi nemáš žiaden vzťah tak tam nechoď. len toto nie je život, to je nejaký paralelny vesmír, človek je tvor spoločenský…

@biba_18 to bolo aj kedysi. Mne ťahá na 50 a už vtedy spolužiaci hundrali a nechceli ísť. Vtedy to bolo neprípustné. Ideš a hotovo. A vzťahy na ZŠ aj SŠ tiež nič moc. To, že s niekým chodíš do triedy neznamená, že ste super kamaráti. A je jedno či teraz alebo dnes. My aj stretká sme mali len 2x, ja som ani nešla a čo som počula, bolo tam max 10 ľudí z 30 🤷‍♀️

bielasovicka
Dnes o 00:20

Nepochopím, ako niekto nemá žiadny vzťah za 4 roky vôbec k nikomu z kolektívu. Musíš byť čudná osoba.

gabrielladan
Dnes o 00:55

Nemusíš ísť. Ja som na svojej nakoniec tiež nebola aj keď ma 2 spolužiačky presviedčiavali ( nemala som tam kamošky a celé to bolo falošné ). Potom po stužkovej tie 2 dotyčné spolužiačky,že dobre že som nebola 😅 a to sa s nimi bavila celá trieda relatívne. Ak teda chceš na oficiálnu časť,už by som ostala aj dlhšie. Keď si to už človek zaplatí no. Lebo není to ani lacné. Tak je na tebe či si chceš ušetriť a čas/peniaze investovať inde. Ak sú väčšina falošnejší alebo nijakí,nešla by som. Ale ak ste sa už niekedy vedeli spolu zabaviť, možno by som dala tomu šancu. Ale tiež som teda nešla. A neľutujem.

anonym_f50693
Dnes o 03:27

Ja som tiez nechcela ist,ale na koniec ma presvedcili a naozaj som si to tam riadne uzila.Vsetcia sme si to tam uzili,aj rodina.

anonym_526dc2
Dnes o 05:14

@anonym_autor nie nebudeš to ľutovať.
My sme boli výborná partia, so spolužiačkami sa stretávame aj roky po škole celé rodiny, ale stužková bola jedna trapošina. Každý si za každú cenu zháňal nejakého frajera, frajerku, program bol vtipný len pre nás, učiteľky si premeriavali všetko na okolo. Za mňa je to jedna predražená trapošina. Už by som nešla.

anonym_4d0bba
Dnes o 05:57

Z môjho pohľadu je len dosť smutné, že sa za tie roky medzi mladými rovesníkmi žiadne vzťahy nebudujú...potom budú o pár rokov fňukať na nete že nemajú žiadnych kamarátov.
My sme mali stretnutie po 30.rokoch a na každom sa cítim ako keby ani jeden rok medzi nimi neprešiel, nie to ešte 5. A dokonca s niektorými som v kontakte aj mimo stretávok.

Ľutovať to nebudeš, skor by som ľutovala to, že za 5 rokov si spomedzi celej triedy nevieš nájsť ani jednu kamarátku. Kde je problém?

anonym_bacbae
Dnes o 06:19

Nie, skôr naopak... Bola som v podobnej situácii, čo sa týka vzťahov, a skôr ľutujem, že som tam išla... Stredná bola pre mňa utrpenie, čakala som na moment, kedy pôjdem na výšku...

samiramis
Dnes o 06:33

Ahoj, tiež som to mala podobne, ale šla som lebo ako by to vyzeralo, ale osobne by to nikomu žily netrvalo. Minulý týždeň som vyhodila kazetu zo stužkovej ktorú som nikdy nevidela.

Strana
z4