icon

Ovplyvní päťka na pol roka maturity?

Dnes o 12:01

Ahojte, viete mi poradiť či 5 na pol roka v maturitnom ročníku nejako ovplyvní maturity? Hádam , že by to nemalo vadiť, dôležité je koncoročné vysvedčenie, len si nie som istá ako to je keď sa jedná o maturitný predmet , z ktorého budem maturovať.

anonym_67102d
Dnes o 12:05

Asi ta nepustia k maturite

melanta
Dnes o 12:12
@anonym_67102d

Asi ta nepustia k maturite

@anonym_67102d prečo?

sisa_s
Dnes o 12:14

Na VS sa berie polrok maturitneho rocnika, fakt ides maturovat z predmetu, z ktoreho mas 5?

anonym_67102d
Dnes o 12:15
@melanta

@anonym_67102d prečo?

@melanta ako moze maturovat z predmetu, kde ma nedostatocnu?

melanta
Dnes o 12:15

@anonym_autor na polroka neexistuje prepadnutie. Takže to vplyv nemá. Podstatné bude, že pred maturirou bude mať uzatvorené koncoročné známky a tam nemôže mať 5. Ak by mal 5, nemôže maturovať. Ale na druhej strane, áno, ovplyvňuje to maturitu - ak niekto má na vysvedčení 5, hoci ide len o polročné vysvedčenie, tak má čo doháňať, aby nemal 5 na konci roka a aby vôbec mal vedomosti na zmaturovanie.

melanta
Dnes o 12:17
@anonym_67102d

@melanta ako moze maturovat z predmetu, kde ma nedostatocnu?

@anonym_67102d nedostatočnú má na polročnom vysvedčení. K maturite sa berie uzatvorenie koncoročných známok, ktoré je ešte pred maturitou. Ak bude mať na konci roka 5, nemôže maturovať, lebo vlastne nezvládol ročník. Ale na polroka sa prepadnúť nedá.

anonym_ce1e44
Dnes o 12:23

@anonym_autor To čo robíš, ak máš 5 z predmetu, z ktorého maturuješ? Ak zdravotné problémy, tak chápem, inak nechápem.

lulana79
Autor odpoveď zmazal
januska12323
Dnes o 12:42

Ako chceš zvládnuť písomné maturity? Tam tiež musíš mať istý počet bodov aby ťa pustili k ústnej časti. Choď za učiteľom toho predmetu a zisti čo máš spraviť aby si dobehla učivo.

zuzanaete
Dnes o 12:42
@lulana79
Odpoveď bola zmazaná

@lulana79 Po maturite sa uz do skoly nechodi. Znamky musia mat uz uzatvorene.

lulana79
Dnes o 12:46
@zuzanaete

@lulana79 Po maturite sa uz do skoly nechodi. Znamky musia mat uz uzatvorene.

@zuzanaete jaj tak... na tak toto som si uz nepamatala... tak on mal potom asi patky uzatvorene na konci a preto k maturite nesiel a opakoval rocnik

melanta
Dnes o 12:47
@lulana79
Odpoveď bola zmazaná

@lulana79 ak tvoj spolužiak nešiel na maturity, tak nie preto, že mal 5 na polroka. Toto platilo už keď som maturovala ja a to som maturovala v prvej polovici 90 rokov. V maturitnom ročníku sa koncoročné známky uzatvárajú pred maturitou. Maturita je ukončenie štúdia a to nastáva po ukončení posledného ročníka. Takže sedí to. 😉

adri266
Dnes o 12:54

Baby, aj 5 je znamka. Ziak moze mat taku znamku z mnohych dovodov.

Ja ale pripominam, autor, ze ak s nou nesuhlasis, mozes poziadat o komisionalne preskusanie. Mne sa raz stalo, ze dievca sa neucilo, malo nejake problemy, na pol roka jej vychadzala 5. Poziadala o komisionalky, tie sice lepsie nezvladala, ale vdaka dvom tyzdnom, pocas ktorych sa ucila ako najviac vedela, potom zmaturovala. Ona sama mi potom povedala, ze si je toho vedoma. Keby som jej dala z lutosti 4, tak na mature by nepresla.

autor
Dnes o 12:56
@anonym_ce1e44

@anonym_autor To čo robíš, ak máš 5 z predmetu, z ktorého maturuješ? Ak zdravotné problémy, tak chápem, inak nechápem.

@anonym_ce1e44 študujem externe a škola je skôr práčka na peniaze ako seriózna vzdelávacia inštitúcia. 5 som dostala z testu z dejepisu 😀. Okrem toho , že je história moje hobby ešte aj pracujem na mieste kde by som si bez znalostí v tomto odvetví ani neškrtla. Test, ktorý som písala bol zmesou jednoduchého školského učiva, ktoré ovládam . S učiteľom by som mohla viesť diskusia aj na náročnejšie témy. A aj tak som dostala za 5. A prečo ? Lebo ak si to chcem opraviť musím zaplatiť 100€ poplatok za opravné skúšky. Mám za to, že testy boli hodnotené nespravodlivo, lebo taká nemčina, ktorú sa poriadne ani neučím, a vôbec ju neviem tak z tej som dostala jednotku . Test som odovzdala poloprázdny. No a keď som zisťovala v škole, že čo sa stalo prečo mám za 5 z dejepisu, tak mi učiteľ tvrdil, , že predsa preto, že som nič nenapísala do testu a keď som sa dožadovala aby mi test ukázal, tak začal tvrdiť, že som ho ani neodovzdala, čo nie je pravda pretože som ho odovzdala prvá. Nemám energiu naťahovať sa so školou,ak táto "spravodlivá" známka nijako neovplyvní moju maturitu tak sa na to vykašlem. Spolužiak tiež dostal 4 z nemčiny, pritom pracuje roky vo Švajčiarsku a jazyk ovláda , so ženou sa rozpráva len nemecky 😀.

hopatko
Dnes o 13:04
@anonym_autor

@anonym_ce1e44 študujem externe a škola je skôr práčka na peniaze ako seriózna vzdelávacia inštitúcia. 5 som dostala z testu z dejepisu 😀. Okrem toho , že je história moje hobby ešte aj pracujem na mieste kde by som si bez znalostí v tomto odvetví ani neškrtla. Test, ktorý som písala bol zmesou jednoduchého školského učiva, ktoré ovládam . S učiteľom by som mohla viesť diskusia aj na náročnejšie témy. A aj tak som dostala za 5. A prečo ? Lebo ak si to chcem opraviť musím zaplatiť 100€ poplatok za opravné skúšky. Mám za to, že testy boli hodnotené nespravodlivo, lebo taká nemčina, ktorú sa poriadne ani neučím, a vôbec ju neviem tak z tej som dostala jednotku . Test som odovzdala poloprázdny. No a keď som zisťovala v škole, že čo sa stalo prečo mám za 5 z dejepisu, tak mi učiteľ tvrdil, , že predsa preto, že som nič nenapísala do testu a keď som sa dožadovala aby mi test ukázal, tak začal tvrdiť, že som ho ani neodovzdala, čo nie je pravda pretože som ho odovzdala prvá. Nemám energiu naťahovať sa so školou,ak táto "spravodlivá" známka nijako neovplyvní moju maturitu tak sa na to vykašlem. Spolužiak tiež dostal 4 z nemčiny, pritom pracuje roky vo Švajčiarsku a jazyk ovláda , so ženou sa rozpráva len nemecky 😀.

@anonym_autor to kde je takato skola?

anonym_8e7ad7
Dnes o 13:07
@anonym_autor

@anonym_autor prosím ťa a ktorá škola to je? Lebo zvažujeme jednu, tak aby sme vedeli čomu sa vyvarovať.

januska12323
Dnes o 13:09

Hádať by si sa práveže mala, ide o tvoje peniaze. Máš právo vidieť test.

anonym_d28f65
Dnes o 13:11
@anonym_autor

@anonym_autor ešte sú 2 týždne do konca polroka. Musí ti dať šancu opraviť. Nemôžeš dať učiteľom na strednej najavo že sú idioti. Musíš si hryznut do jazyka a skúsiť to slušne. Je povinný dať ti opravný test, vyskúšať ťa - musíš mať šancu opraviť to. Ak s tým debilom nepohneš, chod za riaditeľom- stále slušne. Ak aj riaditeľ bude debil tak by som sa to potom nebála zverejniť.
Totiž ti nadľudia si radi dokazujú svoju moc presne týmto spôsobom. Ja som zažila presne to isté, s tým rozdielom, že som našťastie mala odložený opravený test s 1. Na ten učiteľ nejak pozabudol a pekne sčervenel keď som ho na koberčeku pri riaditeľovi vytiahla. Zapísal mi totiž len tu 5ku. Nakoniec som mala namiesto 5 na vysvedčení 2, pretože som ešte bola oficiálne preskúšana a opäť som dostala 1. Lenže náš riaditeľ sa zachoval spravodlivo.
Moja rada - najprv slušne. Tak ďalej zájdeš. Ukáž riaditeľovi že si inteligentná/ý jedinec.
Ten dotyčný blbec ostal nakoniec ako poriadny hlupák pred očami všetkým. Nevyšiel mu jeho škodoradostný plán a mám ho za debila dodnes. Stretávam ho občas na ulici a vždy mu nahlas pozdravím aby vedel, že som na neho stále nezabudla.

dadis
Dnes o 14:28
@melanta

@anonym_autor na polroka neexistuje prepadnutie. Takže to vplyv nemá. Podstatné bude, že pred maturirou bude mať uzatvorené koncoročné známky a tam nemôže mať 5. Ak by mal 5, nemôže maturovať. Ale na druhej strane, áno, ovplyvňuje to maturitu - ak niekto má na vysvedčení 5, hoci ide len o polročné vysvedčenie, tak má čo doháňať, aby nemal 5 na konci roka a aby vôbec mal vedomosti na zmaturovanie.

@melanta Prepadnutie nie, ale nepripustia ziaka k maturite

melanta
Dnes o 15:17
@dadis

@melanta Prepadnutie nie, ale nepripustia ziaka k maturite

@dadis nie, nemáš pravdu. Nepripustia ho, ak bude mať 5 na konci roka. Polročné známky sú v podstate úplne irelevantné. Na to, aby ho pripustili k maturite nesmie mať 5 na koncoročnom vysvedčení, ktoré sa uzatvára ešte pred maturitami. Polročné vysvedčenie nemá s maturitami nič spoločné.

alenka58
Dnes o 15:42
@anonym_8e7ad7

@anonym_autor prosím ťa a ktorá škola to je? Lebo zvažujeme jednu, tak aby sme vedeli čomu sa vyvarovať.

@anonym_8e7ad7 ktorá je to škola, tomuto s a ani veriť nedá

dadis
Dnes o 15:53
@melanta

@dadis nie, nemáš pravdu. Nepripustia ho, ak bude mať 5 na konci roka. Polročné známky sú v podstate úplne irelevantné. Na to, aby ho pripustili k maturite nesmie mať 5 na koncoročnom vysvedčení, ktoré sa uzatvára ešte pred maturitami. Polročné vysvedčenie nemá s maturitami nič spoločné.

@melanta riesila som so synom teraz 🤡, z anj mu chcela dat ucitelka 5, ze ho nepripustia k maturite. Akoze verim, ze to bolo len take hu bu bu, aby za nou zasiel odpovedat (ma individualny studijny plan)..kedze uz odpovedal, tak neviem, ci by k tomu aj skutocne doslo

melanta
Dnes o 16:11
@dadis

@melanta riesila som so synom teraz 🤡, z anj mu chcela dat ucitelka 5, ze ho nepripustia k maturite. Akoze verim, ze to bolo len take hu bu bu, aby za nou zasiel odpovedat (ma individualny studijny plan)..kedze uz odpovedal, tak neviem, ci by k tomu aj skutocne doslo

@dadis platí, čo som písala. Nepripustia ho, ak mu pred maturitou uzatvoria koncoročnú známku 5. Vtedy by nemal ukončený ročník, musel robiť reparát a maturitu môže robiť až keď má ročník uzatvorený. Takže to bolo od učiteľky len bububu. Hoci asi mohla zvoliť aj inú ako negatívnu motiváciu. A hlavne takú, ktorou by neklamala, lebo učiteľka, ktorá klame, asi nie je ideálny vzor. Ale tak snáď to syn už dobojuje. 🤞🏻

anonym_78636b
Dnes o 17:30

Fakt sa nedalo naučiť aspoň na 3?

anonym_4d5f4f
Dnes o 17:39

Nie,tiez som mala na pol roku prvu 5tku na vysvedceni,boze ze aka pysna som bola.No hlupe decko,bolo to s angliny,a z nej som aj maturovala.Pisomnu cast na 50percent,lepsie ako zo sj,a ustna za 2.

anonym_a05240
Dnes o 17:40
@anonym_autor

@anonym_autor tiež by ma akože zaujímalo aká škola je to ? Ja študujem externe a teda zato vôbec neplatím a nemáme ani dejepis.

anonym_9b3b85
Dnes o 17:55
@januska12323

Ako chceš zvládnuť písomné maturity? Tam tiež musíš mať istý počet bodov aby ťa pustili k ústnej časti. Choď za učiteľom toho predmetu a zisti čo máš spraviť aby si dobehla učivo.

@januska12323 nie, nemusi