icon

Podpora v Nezamestnanosti

Včera o 18:17

Dobrý večer prosím vás od 1. 9. 2024 som zamestnaná.
Ak by som dala výpoveď dohodou z dôvodu zdravotných problémov, mala by som už nárok na podporu v nezamestnanosti ?
V roku 2022 som síce bola zamestnaná, ale už som bola na PN od januára do júla2022.
V júli 2022 som podala výpoveď a žiadala o ID, ktorá mi bola schválená po dvoch operáciách.

jblheart
Včera o 18:22

Zákon hovorí jasne -

Na dávku v nezamestnanosti máte nárok, ak ste boli poistení v nezamestnanosti aspoň 730 dní v posledných štyroch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie.

Najlepšie si je to zistiť priamo u Sociálnej poisťovne. Myslím že teraz majú už konečne aj aplikáciu do mobilu kde si môžeš sledovať či za teba zamestnávateľ odvádza odvody a v akej výške a za aké obdobie. Taktiež tam máš uvedenú orientačnú výšku denného vymeriavacieho základu z ktoré sa ti počíta výška dávky v nezamestnanosti.

jblheart
Autor odpoveď zmazal
anonym_281b46
Včera o 18:36

Týka sa ťa táto časť zákonníka práce?
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
zamestnanec vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, alebo ak ju nesmie vykonávať pre chorobu z povolania alebo pre ohrozenie touto chorobou

a ujasni si či chceš dať výpoveď, či ti výpoveď dá zamestnávateľ, alebo sa obaja dohodnete na skončení pracovného pomeru

anonym_a27107
Včera o 19:05

@anonym_autor spocitaj si dni ked ti trval tpp

za posledne 4 roky mas mat 730 dni trvajuci tpp / poistenie