Pomoc s úlohou z matematiky - 8. ročník
Prosím Vas nie je tu niekto kto rozumie Matematike 8 ročník základnej školy? Potrebujem pomôcť z jedným postupom v príklade budem vďačná moc.
34:5=6 - zapíšeš do výsledku zvyšok 4 dole k tomu z horného čísla dopíšeš 2 a znova delíš 5 = 8 zvyšok 2 napíšeš dole a prípíšeš 0 z horného čísla a znova delíš 5 = 4 napíšeš do výsledku ...zvyšok neostal
Vždy zoberieš z delenca 1 (ak je deliteľné deliteľom) jednu číslicu (ak nie je, tak dve atď). Teda:
34:5 = 6 ostanú 4, tie podpíšeš, pripíše ďalšiu, teda 2
42: 5 = 8.... a pokračuješ rovnako ďalej
Toto je delenie bez zvyšku
Baby nemohla by som Vas poprosiť postup napísať na papier a hodiť sme foto? Bola by som Vam moc vďačná moooc
@nikola1987 Ten postup máš na tom obrázku. Prejdi si ho podľa toho, čo sme ti napísali.
@nikola1987 Ja vam naopak dakujem, ze aj napriek tomu, ze nerozumiete a neviete to vypocitat, hladate odpoved a chcete pomoct svojmu dietatu.
Akoze nechapem. A co ze je to ucivo 5.triedy??moj sa toto akurat ucil. A tiez som si nad tym posedela,kym som to pochopila. Predsa len uplynul nejaky ten rok ....
Konkretne je na tom tazke to, ze ma 10 rokov a asistentku v skole. Nemyslim si,zeby toto bolo ucivo pre piataka. Mal viac takych debilnych uloh. Toto je len 1. Ostatne som si nesfotila. Mal napr. cez stranku turisticke mapy zadat nejaku trasu z bodu a do bodu b. Kolko hod.to trva,pocet km.. robili sme to cez mobil kde mi to absolutne nechcelo ukazat.
Klud baby, keby som si k tomu sadla to pochopim, ale žijeme v IT, mam dcéru, malé dieťa tak som nemala čas nad tým ani uvažovať, preto som skúsila sem, nech to mam ľahšie, my sme to vypočuli ale iným postupom, a učiteľka ju opravila ze to je zle, a musí byť postup ako pani hore napisala, a možno to je matematika pre 5 ročník ale moja dcéra chodí do 8. Možno tu v IT sú pozadu 🙂 , ospravedlňujem sa ak som niekoho poburila tým príklad. Prajem pekný večer

napíš príklad a vysvetlíme...isto sa niekto nájde...