Prijímačky na strednú zdravotnícku školu - zdravotnícky laborant
Dobry den, prosím Vas, dcéra si dala prihlášku na strednú zdravotnícku školu v BB odbor zdravotnícky laborant..... Prijímačky sa robia z chémie....nevie mi niekto náhodou poradiť čo býva na skúškach z chémie?
Konkrétne vám asi málokto povie, ale skúste pozrieť stránky aj iných škôl, kde je rovnaký odbor, určite nájdete aspoň na jednej okruhy a odporúčanú literatúru. Prípadne sa možno poradiť s chemikárom/chemikárkou zo školy, čo všetko zahŕňa rozsah základoškolskej chémie. Určite nejaké základné pojmy, výpočty, všeobecná chémia, anorganická chémia, prvky, reakcie a možno niečo z organickej chémie
@loktibrada byvaju tam rozne veci. Rovnice, otazky z anorganickej a organicej chemie, vzorce.... nic tazke.
Chodila som do BB na zdravotnu a konkretne aj tento odbor. Ja som sa vobec nepripravovala z chemie ani zo slovenciny a prijimacky som dala lavou zadnou. Len nech sa vasa dcera pripravi na to, ze toto je najtazsi odbor na skole a straaaaasne vela ucenia (konkretne: mikrobiologia, klinicka biochemia, hematologia a transfuziologia, histologia).
@loktibrada a zda sa mi, ze pri vsetkych otazkach boli 4 moznosti. A zo slovenciny boli aj na doplnenie ale aj na 4 moznosti. Mozno boli niektore otazky aj z chemie na doplnenie, ale to som si neni ista. Uz si to moc nepamatam🥴😏
@loktibrada zdravím, ja študujem zdravotníckeho laboranta v Košiciach a popravde, prijímačky z chémie boli veľmi ľahké, úplne základné veci z chémie. Ja som sa učila z učebnice 9.teho ročníka a na prijímačkách boli skoro rovnaké veci🙂 konkrétne si ale nepamätám, ale naozaj nič ťažké

Neskúšala si pohľadať nejaké vzorové testy na prijímačky na stránke školy?Či náhodou.