Príliš slušný tínedžer. Izolovaný alebo spokojný?
Mám diskusiu z iného súdka a chcela by som vedieť váš pohľad.Syn má 19 r chodí na bilingválne gymnázium.Od detstva bol skôr introvert pohral sa, išiel na návštevu k spolužiakom, ale povedal, že je konečne doma a má kľud😉keď ostatné deti vyvádzali na ulici on bol doma lepil si modely, skladal Lego.Je výborný žiak, nemá problém s učením rád si navarí, pozrie film, behá, športuje.Myslela som si, že keď pôjde na strednú nájde si kamarátov odtrhne sa od rodičov a zakusi aj teenegersky svet.V prvom ročníku občas po škole s nimi vybehol, alebo išli do kina.V kolektíve je obľúbený volajú si, dvoch má takých kamarátov, že sa doučujú online vysvetlia si učivo, alebo príde za ním spolužiačka, že potrebuje niečo vysvetliť.A teraz čo ma trápi, ak riešim hlúposti znesiem aj kritiku v pohode...on naozaj nechodí nikam teraz tento školský rok bol 2x s nimi vonku raz futbal, raz talianske trhy.On je s tým v poriadku aj, keď ho zavolajú v lete sa kúpať povie, že si s nimi nemá čo povedať oni piju, fajčia, marihuana🤣ja som rada, že ma morálne zásady, ale v podstate mi ho je ľúto, že nemá taký ten teenegersky bláznivý život, smiech, hlbiny.Tych 2 kamarátov s ktorými si denne volajú kvôli výsledkom formule, hokeju, alebo úlohám s nimi zase nemôže tráviť viac času, lebo majú brigádu, menšieho súrodenca atď...má niekto takéhoto syna, dcéru?On má víziu na akú chce ísť VŠ, chce frajerku, ale takú čo bude športovať a nie sedieť v bare🤪má brigádu vybavil mu ju otec nechodí často, ale
Chodí a má ju slušne zaplatenú.Som stastna, že nepoznáme neskoré príchody a teenegersky výstrelky, ale som nesvoja.Ja v jeho veku som tiež nebola párty dievča, ale mala som priateľa od strednej školy príde mi taký osamelý, ale on tvrdí, že mu to vyhovuje a, keby chcel tak to zmení.Volaju ho na hody, dni obce povie, že nejde, lebo sa opijú.Ved nemusí on piť, ale aspoň sa zabaviť.Vie si povedať svoje nie je žiadny tutmak doma sa vie vymedziť, až kruto voči mne a mužovi.
Jeho spolužiaci naháňajú baby a on si v piatok po škole robil projekt.Potrebujem preplesk?
Obávam sa, že si nájde frajerku a tá s ním bude pekelne kmitat😂u nás to je naopak ja ho posielam nech ide von, na chatu.Pride to až na VŠ?
Keď koncil ZS neboli dobrý kolektív, tak som si hovorila, že na SS si užije trocha života a už bude končiť a sme o kúsok vpred aspoň má kamarátov, ale netúži s nimi tráviť viac času ako v škole a telefonicky.A, keď aj ich nebaví šport, alebo majú povinnosti aj 4x týždenne brigádu.Ako mama som samozrejme pyšná, že je šikovný a má cieľ, ale aj tak ma to trápi, že si myslím, že k tomu veku patrí aj zábava aj robenie hluposti
@anonym_autor sorry, ale toto musím napísať...ty nie si normálna...nemám problém, nájdem si ho...namiesto toho, aby si bola vďačná za to, že máš syna, ktorý má vlastné hodnoty, vie čo chce, je spokojný so svojím študentským životom, chceš, aby mal viac kamarátov, viac chodil s nimi von na párty a keď ti povie, že nechce lebo pijú, droguju a sexujú, ty si z toho "smutná" ...ako...ja nemám slov...
Ja zase naopak chapem,nieco podobné mam doma. Nechodil von ,mal jedného kamarata zo zakladnej skoly, s tym si pisu sem tam vybehnu sa prejsť. Na diske bol 1x asi mesiac dozadu, a našiel si dalsieho chalana a babu ,s ktorymi bol uz tiez vonku. Presne tie argumenty co on tak ked vsetci piju a fajčia a .... tiez som mu vysvetlila ze nie kazdy je taky,ma dat tomu šancu.
Myslím ze kazdy ma svoj čas a tvoj ked pojde na výšku myslim,ze tam si nájde svojich ľudí. Drzim palce. A ja som behala od 16 po diskach,vo vsetkej pocestnosti,tak tiez som ho posielala nech ide a skúsi.
Akoby si opisovala môjho syna 😂😂 Má 18 a veru tiež mi niekedy príde, že o niečo "prichádza". Ale zase keď vidím jeho rovesníkov v okolí tak ďakujem bohu že je taký aký je. Neviem......v jeho veku sme tiež toho navyvadzali, také klasické puberiacke výstrelky, sem tam blicovanie, tajná ciga za rohom, frajeri. Môj syn vynechal tento rok iba 4 hodiny zo školy,som čumela 😂 Rozmýšľam či to obdobie puberty niekedy u neho nastane 😂 Je veľmi zodpovedný, chce ísť na výšku,baby zatiaľ vôbec nerieši, má brigády,peniaze si šetrí. Myslím že v dnešnej dobe môžme byť za takéto deti nadmieru vďačné

Chodí a má ju slušne zaplatenú.Som stastna, že nepoznáme neskoré príchody a teenegersky výstrelky, ale som nesvoja.Ja v jeho veku som tiež nebola párty dievča, ale mala som priateľa od strednej školy príde mi taký osamelý, ale on tvrdí, že mu to vyhovuje a, keby chcel tak to zmení.Volaju ho na hody, dni obce povie, že nejde, lebo sa opijú.Ved nemusí on piť, ale aspoň sa zabaviť.Vie si povedať svoje nie je žiadny tutmak doma sa vie vymedziť, až kruto voči mne a mužovi.
Jeho spolužiaci naháňajú baby a on si v piatok po škole robil projekt.Potrebujem preplesk?
Obávam sa, že si nájde frajerku a tá s ním bude pekelne kmitat😂u nás to je naopak ja ho posielam nech ide von, na chatu.Pride to až na VŠ?
Keď koncil ZS neboli dobrý kolektív, tak som si hovorila, že na SS si užije trocha života a už bude končiť a sme o kúsok vpred aspoň má kamarátov, ale netúži s nimi tráviť viac času ako v škole a telefonicky.A, keď aj ich nebaví šport, alebo majú povinnosti aj 4x týždenne brigádu.Ako mama som samozrejme pyšná, že je šikovný a má cieľ, ale aj tak ma to trápi, že si myslím, že k tomu veku patrí aj zábava aj robenie hluposti