Skúsenosti s umeleckými strednými školami
Dobrý deň
Idem si po radu snáď nájdem odpoveď. Dcéra navštevuje výtvarný kruzok velmi rada kreslí v škole je nastenkarka. Momentálne je 8 ročník a pomali riešime strednú skolu. Zvažujeme umeleckú ale teraz neviem ktorú. Internát nevadi máte skúsenosti z týmito školami ako ich hodnotíte. Sme z okolia NR. Zhruba ake je školné. Chcela by som reálne skúsenosti. Dakujem
Ahoj, ja odporúčam určite umeleckú školu. Ak to dieťa baví, treba ho podporiť. Mám skúsenosť so súkromnou školou umeleckého priemyslu a vizuálneho umenia. Je to síce vo Zvolene, ale školné je len smiešna symbolická suma. Je tam blízko intrák. Kvalita je na dosť dobrej úrovni aj vybavenie. Je to takeé komorné prostredie rodinného typu :D Majú štyri umelecké odbory, kukni isto by si niečo vybrala. Ja som bola nadmieru spoko spoko ;)
Ahoj, ja odporúčam určite umeleckú školu. Ak to dieťa baví, treba ho podporiť. Mám skúsenosť so súkromnou školou umeleckého priemyslu a vizuálneho umenia. Je to síce vo Zvolene, ale školné je len smiešna symbolická suma. Je tam blízko intrák. Kvalita je na dosť dobrej úrovni aj vybavenie. Je to takeé komorné prostredie rodinného typu :D Majú štyri umelecké odbory, kukni isto by si niečo vybrala. Ja som bola nadmieru spoko spoko ;)
@anonym_58ee5c chcela by som sa opýtať ako vam to islo na základnej. Lebo dcera si na hodinách kde ju to nebaví kreslí predmety ako fyzika, matika su hrozné. Ale v školských aktivitách umeleckého smeru vyniká a všetci ucitelia ju volajú aj tento týždeň bola maľovať deti v okolitých škôlkach. Patrí ku stalici organizátorov noc z Andersonom... Ide mi o to ze jej naozaj nejdú veci okrem zbierať biológia, jazykov a umenia.
@anonym_7c9812 ma to ako koníček vytvára spolužiačkam ich postavičky ovláda viaceré techniky a idú jej jazyky a kreslenie hľadám naozaj skolu ktorá ju bude aj baviť. Väčšina detí sa casto nakoniec uplatnia inde.
@nikusapechova poznam ludi co studovali, zvacsa potom robia ucitelov umeleckych predmetov, uplatnenie je slabe, navyse aj to prostredie na niektorych skolach umeleckych - no umelci, cize alkohol, cigy, uvolnena atmosfera atd... Fajn skola pre deti, co su umelecky vynimocne nadane a potom pokracuju na VSVU, architekture, priemyselny dizajn, ak to ma byt posledna stacia, tak nie su velmi pripraveni na ine odbory, cize nejaka medicina uz nehrozi velmi. Ak bude sikovna nestrati sa ani s touto skolou, ani bez VS. V zahranici si uz nieco najde, ale to skor nieco take ak praca v bare, vacsina umelcov zacinala takto, takym bohemskym zivotom a postupne sa im ukazal smer.
@anonym_58ee5c chcela by som sa opýtať ako vam to islo na základnej. Lebo dcera si na hodinách kde ju to nebaví kreslí predmety ako fyzika, matika su hrozné. Ale v školských aktivitách umeleckého smeru vyniká a všetci ucitelia ju volajú aj tento týždeň bola maľovať deti v okolitých škôlkach. Patrí ku stalici organizátorov noc z Andersonom... Ide mi o to ze jej naozaj nejdú veci okrem zbierať biológia, jazykov a umenia.
@anonym_60542c povedala by som, že min. 80% žiakov na skole nie sú práve fanúšikmi matematiky a pod. :D ja som bola na tom podobne. Je to take vyslobodenie zo zs ;) Je to pekna cesta i ked nie kazdy sa uplatni, ale to nie je iste pri ziadnej strednej. Ale je dobre nieco "mat v rukach", pricom gympel a pod. je teoria, ktora vyprcha a ak nejde na vs , je to skoda casu. Ale to je len moj nazor ;) Prajem vela stastia pri vybere.
@anonym_58ee5c Ahoj. Prosím ťa vies mi napísať viac informácií o tej skole. To je skola na motovskej? Kedy si tam chodila a aký odbor konkrétne prosim. Rozmýšľame ze by sme tam chceli dat dcéru prestupom.... len neviem sa bojím ci to bude dobre rozhodnutie. Rada kreslí baví ju to... len chapem uživiť ju to neuživi ale ona určite chce ísť aj na VS...
@anonym_58ee5c Ahoj. Prosím ťa vies mi napísať viac informácií o tej skole. To je skola na motovskej? Kedy si tam chodila a aký odbor konkrétne prosim. Rozmýšľame ze by sme tam chceli dat dcéru prestupom.... len neviem sa bojím ci to bude dobre rozhodnutie. Rada kreslí baví ju to... len chapem uživiť ju to neuživi ale ona určite chce ísť aj na VS...
@katarina.banska Ahoj. Áno na Môťovskej vo Zvolene. To záleží na nej, čo ju najviac baví. Sú tam 4 odbory propagačné výtvarníctvo, graf. dizajn, fotografický dizajn a animovaná tvorba. Na výšku sa dostávajú decká aj do Čiech, je to hlavne o šikovnosti a pracovitosti žiakov. Ale aj na Slovensku AU, PG alebo VŠVU dokonca archiektúra... ked mas dake otazky kludne tam zavolaj ,maju na stranke cislo a niekedy v oktobri mavaju aj DOD.

@nikusapechova ahoj, ja neporadim, ale citam tu komentare, ktore neodporucaju umelecku skolu. vobec nejde o to, ci sa uplatni ako umelec, ale o to, ze bude mat maturitu a studovat to, co ju bavi, ak ju to teda bavi. poznam par deti, co boli dotlacene rodicmi na strednu skolu, ktoru nechceli a nie su stastne. moja dcera ma tvorive nadanie od malicka, tiez je osmacka a zvazujeme umelecku sup. poznam chlapca, ktory mohol ist na konzervatorium, ale isiel na it a po strednej robi vo fastfoode. aj ja mam strednu, ktora ma nulove uplatnenie, neskor som si spravila vs uplne ineho smeru.