icon

Skúsenosti s umeleckými strednými školami

nikusapechova
12. sep 2025

Dobrý deň
Idem si po radu snáď nájdem odpoveď. Dcéra navštevuje výtvarný kruzok velmi rada kreslí v škole je nastenkarka. Momentálne je 8 ročník a pomali riešime strednú skolu. Zvažujeme umeleckú ale teraz neviem ktorú. Internát nevadi máte skúsenosti z týmito školami ako ich hodnotíte. Sme z okolia NR. Zhruba ake je školné. Chcela by som reálne skúsenosti. Dakujem

Strana
z2
anonym_3eff20
29. sep 2025

@nikusapechova ahoj, ja neporadim, ale citam tu komentare, ktore neodporucaju umelecku skolu. vobec nejde o to, ci sa uplatni ako umelec, ale o to, ze bude mat maturitu a studovat to, co ju bavi, ak ju to teda bavi. poznam par deti, co boli dotlacene rodicmi na strednu skolu, ktoru nechceli a nie su stastne. moja dcera ma tvorive nadanie od malicka, tiez je osmacka a zvazujeme umelecku sup. poznam chlapca, ktory mohol ist na konzervatorium, ale isiel na it a po strednej robi vo fastfoode. aj ja mam strednu, ktora ma nulove uplatnenie, neskor som si spravila vs uplne ineho smeru.

anonym_58ee5c
Dnes o 08:30

Ahoj, ja odporúčam určite umeleckú školu. Ak to dieťa baví, treba ho podporiť. Mám skúsenosť so súkromnou školou umeleckého priemyslu a vizuálneho umenia. Je to síce vo Zvolene, ale školné je len smiešna symbolická suma. Je tam blízko intrák. Kvalita je na dosť dobrej úrovni aj vybavenie. Je to takeé komorné prostredie rodinného typu :D Majú štyri umelecké odbory, kukni isto by si niečo vybrala. Ja som bola nadmieru spoko spoko ;)

Strana
z2