Som staromódna alebo len starostlivá matka?
Dobrý deň. Chcem sa len spýtať viete kam chodia vaše dcérky ským sa stretávate poznáte ich kamarátov ? Lebo ja chcem od dcéry aby mi aspoň sem tam dala vedieť kde je keď je von chcem vedieť akým sa stretáva a nič mi nepovie. Som staromódna? Ale keď ja sa o ňu bojím. A ešte ma zaujíma vedia sa už aj troška doma hýbať ? Upratať navariť lebo mne muž stále vyčíta že ju nechávam ako princeznú nič robiť.
Moja ma 20 a poznám a vždy som aj poznala všetkých jej kamarátov . Doma sa nikdy pretrhnúť nešla 😅, ale čo si budeme klamať , nikdy som to od nej nevyžadovala . Za to veľakrát, kým ja som prišla z práce , už mala urobené úlohy s mladšou dcerou , vysvetlila jej učivo keď nevedela a tak . A take rychlovky na jedenie sebe aj sestre pripravila . Ale aby varila pre všetkých , tak to nie . Max praženicu na raňajky
@lenka.25 muž nechce od nej že denné menu ale také že aspoň čosi že polievku nech skúsi kurča upiecť a také ľahké veci je cukrárka nevie upiecť nič. Neviem ja som ju tiež nikdy nenutila že musí hento tamto ale muž sa hnevá že robota jej smrdí že sa len pred zrkadlom krúti a nič nevie urobiť.
@anonym_autor tu je dôležité, koľko ma dcéra rokov, je iné, keď ma 10 a keď 20… moja ma 16, jej kamarátky väčšinou poznám len tak, že ide s Emou z plávania niekam… osobne ich nepoznám. Doma nemá žiadne povinnosti a ani ju nenaháňam, to som robila, keď bola mala. Teraz si izbu udržuje sama, niekedy sama niečo upecie, keď potrebujem pomoc, niečo dovarit, vyvesiť prádlo… tak ju poprosím a ona to urobi. Funguje ako dospela a tak s ňou aj komunikujem.
Muž vie varit? Ak áno, tak nech jej povie, že niečo uvaria spolu. Ak nevie, tak nech sa najskôr naučí on sám a potom naučí ju
S tými prácami je to dosť biedne. Keď chce, spraví. V nedeľu mi pomáha s obedom, vie všetky práce len sa jej nie moc chce. Včera umývala okná, povysávala svoju časť izby - druhú odmietla že tade ona nechodí. mobil je jej najväčší kámoš. S kým si všetko píše - neviem.
Jej kamarátky vôbec nepoznám - chodí do školy ktorá je v krajskom meste.
@lenka.25 muž nechce od nej že denné menu ale také že aspoň čosi že polievku nech skúsi kurča upiecť a také ľahké veci je cukrárka nevie upiecť nič. Neviem ja som ju tiež nikdy nenutila že musí hento tamto ale muž sa hnevá že robota jej smrdí že sa len pred zrkadlom krúti a nič nevie urobiť.
@anonym_autor tak ja to beriem z mojho pohladu . Toez som doma nikdy nevarila , teda kým som bývala u rodičov . A teraz milujem varenie . V 17 rokov je úplne normlane že tie baby majú úplne iné záujmy ako stať pri sporáku a s hajzlovou kefou v ruke 🤣 . Podľa mna to muž zbytočne nafukuje a ty si úplne štandardná matka pubertiacky
Naša od 10tich rokov už skúšala domáce pomazánky a rôzne veci, od 12tich vyšívala. Doma pomáhala so všetkými prácami, aj na záhrade. Učila sa, čítala knihy. Prvý koláč veľmi jednoduchú piškótu s džemom a čokoládou upiekla v 13tich. A zvládala bežné kura, rezne, šalát, ryžu, zemiaky, polievky apd. Pečie muffiny, a teraz má pasiu v bábovkách. Doma zvládne všetko, okna umyje, operie, ožehlí, poprace.
@anonym_autor akože je cukrárka a nevie piecť?
Kým som sa neodsťahovala, tak som uvarila maximálne puding. Upratovať som neupravovala, kým mama nehučala, za to som však vždy prala prádlo výhradne ja (asi od 13tich), lebo som potrebovala mať všetko správne zatriedené a na správnej teplote a mamu to nebavilo podľa mojich pravidiel 😅.
Kamarátov poznám všetkých, väčšiny aj rodičov.
@13uzivatelka11 nevie proste sama nevie upiecť nič na práci pecu v skupine teda vie suché ale krémové vôbec.
@13uzivatelka11 nevie proste sama nevie upiecť nič na práci pecu v skupine teda vie suché ale krémové vôbec.
@anonym_autor ale teda zapájaš ju od detstva do prác? pečiete a varíte spolu? venuješ sa jej s domácimi prácami? Tvoríte niečo spoločne?
@anonym_autor ani ja neviem upiecť nič krémové a mam dve vysoké školy
To je nejaké merítko kvality človeka vedieť upiecť niečo krémové?
Možno ju to ani vôbec nebavi
Koľko má dcéra rokov? Ja som od malička bola zapájaná do prác v domácnosti a mala som povinnosti, ktoré patrili mne a musela som ich splniť, ako umývanie dlážky, vynášanie smetí a udržiavanie poriadku v mojej izbe. Variť som tiež doma varila, ale hlavne preto, že ma to bavilo a ak som si mala vybrať si radšej povysávam alebo načistím zeleninu na vývar, tak som si vždy vybrala kuchyňu. Podľa mňa by bolo fajn, ju skúsiť do toho zapriahnuť, nehovorím že musí vedieť excelentne variť, ale mám kamarátky, ktoré sa s tým vo vlastnej domácnosti vytrápili.
Čo sa týka tých kamarátov, mama zhruba vedela, ale nedá sa povedať, že by ich poznala. Vždy som jej povedala kam cca idem, kedy sa asi vrátim a boli sme dohodnuté, že keď sa zdržím či sa rozhodnem u niekoho prespať, tak dám vedieť.
@13uzivatelka11 Slovenske skolstvo. Clovek by sa divil, keby to bolo inak. Posledny zhasnite svetlo.
@anonym_4e5b2e A citat s porozumenim vies? Ona chodi na taku skolu, ma byt cukrarka, a nevie piect. Klik??
@anonym_autor neboj sa, ja kým som doma bývala vôôôôôôôbec som nič nenavarila. Nemala som nervy na mamu lebo všetko kritizovala. Keď som odišla prvý deň som uvarila plnohodnotný obed podla videu
@anonym_4e5b2e ale ona sa učí za cukrárky to je trošku iné to ako keby ste nemali vedomosti z tej VS a bola na úrovni ZŠ proste keď niečo študujem tak to hádam aj ovládam
@anonym_autor a prečo si vybrala takú školu? Asi len kvôli tomu že si myslela že to bude jednoduché, tak na tom čo hovorí muž asi niečo bude? lebo za cukrárky sa podľa mňa hlásia buď ľudia ktorí majú k tomu vzťah už od mala alebo leniví ľudia čo chcú školu len prejsť. Teda myslím si podľa toho čo píšeš, že stále nevie nič upiecť..
@anonym_4e5b2e A citat s porozumenim vies? Ona chodi na taku skolu, ma byt cukrarka, a nevie piect. Klik??
@anonym_9da5c9 ty vieš či sa to už učili? V 17tich môže byt prvacka max druhacka
@anonym_4e5b2e ale ona sa učí za cukrárky to je trošku iné to ako keby ste nemali vedomosti z tej VS a bola na úrovni ZŠ proste keď niečo študujem tak to hádam aj ovládam
@anonym_autor už sa to ten krémovy zázrak učili robiť? Baví ju to vôbec?
@anonym_4e5b2e áno, musí to človeka baviť. Už v 10 r som robila prvý krát žemľovku. Recept som si čítala snáď 10 krát aby som pochopila čo s čím. ale spravila som.
v 15r som musela denne variť obed - cez prázdniny, kým rodičia boli v práci.
V 17som varila každú nedeľu - rodičia boli v kostole.
Upečiem , uvarím všetko som v tomto obore zdatná. horšie ja to so šitím.
Každý niečo zvláda.
@anonym_9da5c9 ty vieš či sa to už učili? V 17tich môže byt prvacka max druhacka
@anonym_4e5b2e v 17 je už tretiačka. Dcéra má už spolužiakov aj 18 r , a pritom ona má 18 až v lete.
Nie je už trochu neskoro?? Neviedla si ju k tomu a teraz sa čuduješ, že ti pubertiačka skáče po hlave a robí si čo chce? Tak najneskor od 12tich sa mala doma ,,hýbať,,
@anonym_autor pozri, vie upiect, vie nieco uvarit. Podla mna rodic vychovou a poziadavkami dieta pripravuje na zivot. Primerane veku. Syn ma od mala povinnosti v domacnosti, nieco vie aj uvarit, zatial je este maly. Tak lebo v zivote su aj povinnosti, aj praca, aj jest treba, prat tiez. Ale ma to vediet aj syn,aj muz. Jednoducho vychovat normalneho, sikovneho cloveka, co sa vie o seba postarat, to je vsetko.
@anonym_autor Nasi viac menej poznali mojich kamaratov, ale ja som.bola taky zdielny pubertak, sestrinych poznali uz menej. Doma sme mali svoje povinnosti, plus mama nas od detstva volala k vareniu, v 17 sme uz normalne vedeli varit aj od oka. Ale najviac roboty bolo na mame tak ci tak.
@anonym_4e5b2e v 17 je už tretiačka. Dcéra má už spolužiakov aj 18 r , a pritom ona má 18 až v lete.
@anonym_421bf3 druhacka
kde pise autorka, ze ma dcera 17? ja to nikde nevidim
@reanda bolo to v nazve pokym to nezmenili
@anonym_autor ak ti nic nepovie kde a s kym je ma ta na haku- vie ze ziadne dosledky nebudu. A muz ale hlavne ty si ju mala viest k zapojeniu do domacich prac, aby sa podielala na domacnosti, aj ako pripravu na svoj samostatny zivot. Staromodna nie si, starostliva snad ano. Ked ju nechavas nic nerobit, muz ma pravdu
za mna ak sa ti dcera nechce zverovat so svojimi osobnymi zalezitostami, tak bud nemate vybudovany doverny vztah, alebo je taky typ povahy (ale to by si sama vedela, keby mate doverny vztah a necudovala by si sa) .. si zrejme taky klasicky, starostlivy typ matky, co sa chce o dieta starat sposobom, ze ma nad vsetkym kontrolu, aby sa nemusela bat a bola spokojna, ze je 'vsetko v poriadku' .. to sa ale dost vela detom nepaci, chcu si svoj zivot riadit same a preto sa takej starostlivosti vyhybaju..
co sa tyka muzovych poziadaviek na dceru, tak co to vycita tebe? vsak aj on vychovava, nie? ja deti napr. k domacim pracam nevediem, nemaju ziadne povinnosti, ale maju rozum a vidia, ze veci sa same neurobia a ze nie je fer, aby som vsetko robila sama, tak v tom, co im ide, sa zapoja.. ale su veci, co im nejdu, alebo ich vobec nebavia, tak ani nevyzadujem, aby sa zapajali..
a ozaj je divne, ze si dcera vybrala cukrarsku skolu, ked ju pecenie nebavi.. ja som uz na zakladke vedela upiect tortu a to cukrarka nie som.. lebo ma to bavilo..

Moja ma 20 a poznám a vždy som aj poznala všetkých jej kamarátov . Doma sa nikdy pretrhnúť nešla 😅, ale čo si budeme klamať , nikdy som to od nej nevyžadovala . Za to veľakrát, kým ja som prišla z práce , už mala urobené úlohy s mladšou dcerou , vysvetlila jej učivo keď nevedela a tak . A take rychlovky na jedenie sebe aj sestre pripravila . Ale aby varila pre všetkých , tak to nie . Max praženicu na raňajky