Výber medzi informačnými technológiami a programovaním digitálnych technológií
Ahojte.Poradte prosim.Syn ide na strednu a nevie sa rozhodnut ci ist na informacne a sietove technologie,alebo programator digitalnych technologii.Precitali sme si o tom co ktory odbor obnasa,ale chceli by sme vediet skor to uplatnenie v buducnosti napr aj bez vysokej.Ci ten programator nie je len taky,ze ho dokaze nahradit aj nejaky kurz len..Dakujem za rady
Úprimne, ak bez VŠ, tak je to jedno, uplatenie za niekoľko rokov bude pre IT s nízkou kvalifikáciou veľmi náročné. Už teraz tieto SŠ pozície nahrádza AI a bez dobrého VŠ odboru v IT bude stále náročnejšie uplatniť sa. Takže ja by som si vybrala sieťové technológie, zamerala by som sa na angličitnu (aby bol úroveň C1 po skončení SŠ) ďalšieho jazyka a následne VŠ s IT odborom, ktorý má budúcnosť vzhľadom na AI a všeobecne IT budúcnosť.
@melanta aky odbor IT VS ma buducnost? Syn sa chysta studovat, anglictinu ma C1 uz davno, chysta sa do Brna na MUni, mozno Praha. Alebo radsej STU? Vdaka
Úprimne, ak bez VŠ, tak je to jedno, uplatenie za niekoľko rokov bude pre IT s nízkou kvalifikáciou veľmi náročné. Už teraz tieto SŠ pozície nahrádza AI a bez dobrého VŠ odboru v IT bude stále náročnejšie uplatniť sa. Takže ja by som si vybrala sieťové technológie, zamerala by som sa na angličitnu (aby bol úroveň C1 po skončení SŠ) ďalšieho jazyka a následne VŠ s IT odborom, ktorý má budúcnosť vzhľadom na AI a všeobecne IT budúcnosť.
@melanta chce studovat programovanie a vyvoj aplikacií