Ako často chodíte s deťmi na pobyty?
Chodite na wellnes pobyty s detmi?my nie a tak mi je to luto.manzel ani nechce a potom takev vyhvioky, ze to vela stoji.uvedomujem si, ze nie sme na tom tak aby sme kazdy mesiacc chodili do hotelov ale raz dvakrat do roka myslim, ze penzion si dovolit mozeme.vraj pojdeme po dlhych rokoch na dovolenku k moru.no z jeho strany iniciativa hladat nieco nie je.este mame cas.a ja ked nieco najdem nevyjadri sa k tklomu.takze mam pocit ze ma len natahuje aj ked tvrdi aj pred ostatnymi z v lete ideme na dovolenku.teraz jarne prazdniny a tak mi je to luti, ze deti len doma a kamaratka zase na pobte s manzelom a dcerkou uz 2x tento rok a my nic...sama s detmi nechcem ist nesuhlasil by.a rozmyslam, ze ak to s tou letnou dovolenkou bude tak natahovat pojdem v lete sama len synom.a on nech ostane doma s dcerkou.dcerka je este mala za nou by som musela vkuse behat syn by bol odstrceny.tak nech ostane doma s nou.syn je uz vacsi on uz v pohode dovolenku zvladne...ako travite jarne prazdniny a ako casto chidite vy na pobyty a vylety?najhorsie je ze ani na vylety neche ist to ho musim doslova uprosit.skor ma zaujimaju "obycajni" ludia nie ti ktori zarabaju mesacne 3000.
Ahoj, ja by som doporučila nechodiť len vy dvaja.ale ísť napr len 1x do roka úplná rodina.nasetrite na jednu poriadnu,aby ste mohli ísť všetci
Znieš dosť trucovito a teda mňa by nenapadlo sa manželovi mstiť spôsobom,že nech si nechá doma mladšie ,lebo ty by si nemala z dovolenky nič, lebo by si za mladším behala.tak si berieš staršieho ..no čo ja viem.
Také ,že idem sa mstiť cez deti
Nikdy,nikdy by som takto nezamýšľala ,nie to ešte konala.
Kolko majú deti rokov ?
to "nesúhlasil by" ma fakt rozosmialo...
Mame 3 deti-to najmensie neratam kedze este vtedy nebolo-ideme aspon raz zarok na 3-4dni niekam.
Proste vypadnut. Vypnut. Uzit si svoj cas.
Ideme na korcule. Na lyze bol s nimi manzel. Do divadla. Do kina. Teraz cez prazdniny-teraz sme mali jarne- sme boli u babky dedka. Tam ich zase muz vzal do muzea.
Uz teraz sme si zajednali pobyt na leto. Pojdeme vsetci spolu. Tiez nemame prijem ako pises vyssie. To ani zdaleka.
@janinah tak este taky dvojdnovy pobyt by som urcite vzala obe deti tu na Slovensko.no s mensou si do zahranicia neviem predstavit.ja mu ti sráke vysvetľujem, že deti potrebujú aj zážitky, ale nepohne to s nim.
My chodíme a veľmi často. Tento rok už ideme napr tretí krát. Chodili sme aj len s manželom kým sme nemali dcérku a chodíme aj teraz, ako rodina. Dokonca manžel je viac ten iniciatívny, čo hlada kam pojdeme a mna už len nechce nech vyberiem. Pre nas je to relax, pre dcérku zábava 🙂
@pe_mi asi to tak vyznieva, ze sa mstim.no na letnu dovolenku bez manzela by som isla autobusom.to neviem akoby dcera zvladla taku dlhu cestu.nie je to auto, ze zastavi hocikde.tiez by bol problem tam spat.ani v aute velakrat nezaspi.a viem aka je.ide su svoje neposluchala by ma.silo synom kvoli tomu, ze ma alergiu a slabsiu iminitu.doktorka odporucika more.
@minesasubu 8 a 2.ta dvojrocna je ale riadny zivel.
Každopádne si sadni s manželom a vysvetlí mu,nech našetrite na jednu dovolenku aj keď raz za rok ,ale vo štvorici.ustražite si malú,podelíte si starostlivosť.ja si toto neviem predstaviť,buď berieme obe deti alebo nikam nejdem.to som ale ja.
Mame 3 malicke deti(do 4 rokov) ale ideme sem tam niekam, aspon na vylet. Deti sa tesia zo vsetkeho❤️.
Chod aj sama . Keby som mala stále čakať na muža , tak sa nedostaneme skoro nikde kvôli jeho práci. Otvor booking, výber destináciu s ľahkou vlakovou dostupnosťou ( ak nemáš auto ), objednaj finančne primerane ubytko ( naozaj tam nie sú len izby za 200€/ noc), poobzeraj na nete v danej lokalite atrakcie ( platené , neplatené ) . Naber odvahu, výstup z komfortnej zóny a užite si to. Deti potrebujú vidieť aj niečo iné ako len ihrisko pri mieste svojho bydliska.
@maryetta v lete more?tak aj take vylety by stacili.ale jemu sa uz nechce nic.este ked bol syn mensi tak aspon obcas teraz by len doma sedel a este k jeho rodicom.
Ano keby manzel nechcel ist isla by som sama s detmi. Nech sedi teda doma.
@pe_mi ale to nie je trestanie.len by som ju nezvladla.syn to potrebuje viac kvoli zdraviu.len ako sa poznam nepojdem bez manzela k moru.bud vsetci alebo nikto.a pokusy rozpravat sa uz boli.sme na mrtvom bode
@aculy mozem len tisko zavidiet.uzivaj si to.nie je to samozrejmost
@pohodacka03 aj my sme obcas chodili no uz sa mu nechce
@kleopatra114 ďakujem za povzbudenie.
Odkedy nemame deti v kociku, nemam problem a idem na vylet s detmi aj sama - vlakom 🤷 (nemam vodicak a ani mi nechyba). Na dovolenky chodime spolu, zatial po Slovensku, no dvakrat som nechcela ist pre osobne dovody a poslala som len muza s detmi, raz s dvomi a neskor uz s tromi 🤪 . Dobre nam to urobilo vsetkym. Terapia sokom, hlavne ten druhy pobyt 🤣
@anonym ked ste mali 1 dieta tak sa manzelovi chcelo? Je mozne, ze sa mu nechce, lebo si este "nezvykol", ze mate druhe dieta, lebo ked ste 2 na 2, tak logicky sa "musi" jednemu dietatu venovat on. Ked ste mali 1 dieta tak sa mu chcelo? Kedy prisla tato zmena? Ja by som vzala deti niekam sama, na 2-3 dni pred objednanim sa spytala manzela ci ide/nie a hotovo. A co sa tyka letnej dovolenky, ak sa obavas ist s 2 ale starsiemu by to prospelo, tak by mladsia ostala s manzelom(resp.ani lietadlo by mladsia nezvladla, ked pises ze bus nie)? Mozno namotivovat manzela, ze pojdete na nejake miesto, co by on chcel vidiet?
Nie. Na Slovensku. Pre mna dovolenka neznamena more.
Ja si osobne neviem predstavit ist k moru. Boli sme raz a pre mna to bolo cisto trapenie.
Chodievame po Slovensku a spoznavame mesta. Muzea. Zamky. Jaskyne.
Chodime...ked boli mensi
..bolo to vysilujuce, ale nieco sme dali...v ramci financnych moznosti. Teraz ideme do banskej stiavnice , ubytovanie apartmany https://www.megaubytovanie.sk/apartmany-nad-bie... a po okoli turistika, zamok kupanie a podla mojej energie. Moj muz je domased, vsetko iniciujem ja. Ale ide. Aj keby nesiel, ja isto idem s detmi. Boli sme aj taliansko, chorvatsko, ubytovanie ale nachadzam tesne pred cestou z dovodu toho ze neviem ci deti budu ok zdravotne, mame 5 deti, v ramci financnych moznosti.
@mamatroch to je super...taky pristup sa mi paci ;)
My chodíme, využívame rekreačný príspevok, teraz sme sa vrátili z Ban.Stiavnice, ubytovanie cez Booking. Ked už minieme rek.prispevok, chodíme do zahraničia. Vlani sme boli 2-x na Slovensku, raz v Poľsku, raz v Chorvátsku.
Ved tak vyber nejaku dovolenku ty a zabookuj. Ja som viac krat iba muzovi oznamila kam ideme, pytam sa ho vacsinou iba na termin kvoli praci. Niekedy vyberame spolu a niekedy je rad, ze ho odbremenim a nemusi to riesit 🤷🏼♀️ my cestujeme relativne vela s 2 malymi detmi, obidvaja mali menej ako rok, ked boli 1x pri mori, neviem si predstavit nechat jedneho doma 🙈
Co sa tyka cien na slovensku, tak tyzdenny pobyt v jednom z nemenovynch baby friendly hotelov 2+2 nam nacenili na 2500e, samozrejme da sa ist aj lacnejsie to nehovorim ze nie, ale ja radsej idem k moru.
@letfenixa co tam v okoli je zaujimave? Co bolo pre Vas fajn v Banskej Stiavnici?
Chodime s malou, aj na svk aj do polska na wellness pobyt. Aj pri mori uz bola. Ak by muz nechcel, sla by som sama.
Trochu zmenit prostredie, raz za cas urobi dobre nie len detom, ale aj tebe. Teba nebrzdi manzel, ty sa brzdis sama, lebo ako sama pises "neviem si predstavit" to a to... nepredstavuj si, skus a uvidis. Ak to prvy krat bude koniec sveta, aspon si skusila, ale co ked to bude uplna parada?
Na to aby sa deti naucili s tebou cestovat treba pravidelnost. Prvy krat mozno bude vsetko chaoticke, mozno budes frustrovana, ale casom to bude lepsie a lepsie, najdes si sposob ako vas najlepsie nalodit a vylodit.
Zacni malym vyletom niekam na pol dna a postupne pridavaj. Lebo ak ty budes chciet, nic vas nezastavi ☺️
A porozmylslala by som nad vodicakom, sloboda ktoru ma zena vdaka soferovaniu je uplne mega 👌
@pieksamaki mne sa páči celá Banská Štiavnica, boli sme už tretie jarné prázdniny po sebe. Prejdeme oba zámky, tajch Klinger a Veľkú vodárensku nádrž, obe pešo dostupne z mesta, chodíme na dielničky do Kammerhofu, navstevovali sme na námestí pri Morovom stlpe múzeum mineralogie, tam je dole stolna, tento rok to je zavrete. Boli sme v štôlni Bartolomej. Kaviarne, reštaurácie, botanická záhrada.
Pozri na webe https://www.muzeumbs.sk/article/sk/jarne-prazdn...
Tam máš vypísané všeličo.

Deťom nestaci len dat jesť ...teda teba nepusti a on je domased .Ušetrila by som,objednala pobyt,zobrala
OBE deti a šla....minútu pred potvrdením pobytu by som sa opýtala,či ide s nami,ze ma poslednú možnosť.Si rovnopravny rodič ako on,povolenie pýtať nemusíš.A letnú dovolenku už objednavaj,bude to už len drahšie.