Balenie na dovolenku s malými deťmi
Ahojte, ako sa zvyknete baliť, keď idete niekam na viac dní s malými deťmi? Povedzme dvoma alebo troma takto v lete, ak bude počasie aj chladné aj horúce. Zvyknete sa baliť vopred alebo mate nejaké predbalené veci? Čo medzitým robia deti, ktoré treba prebalovat, starať sa o ne a kojiť? Máte nejaké super tipy? 🙂
Ulozila som dieta do postele a napchala veci do kufra, vacsina bola pripravena v kosi na pradlo, aby sa na nic nezabudlo. Ak v lete bolo treba nieco teple, tak len jednu sadu oblecenia, dlhe nohavice a mikinu, a na ostatne dni max 3 sady, priebezne som preprala ak bolo treba.
@viestta ten prvy bod je podla mna ten najdolezitejsi, lebo bez toho sa clovek nepohne 😂👍
Na viac dni je víkend alebo 10 dni? Ak len víkend, to mám pobalené za pár minút, ak ideme na dlhšie najprv si robím zoznam, ktorý priebežne dopĺňam a potom deň pred odchodom dám do kufra. Keďže mám zoznam ide to rýchlo. Keď som mala malé deti pobalila som keď spali. Ja som ale pri cestovaní minimalistka, takže rozhodne nepatrím k ženám, čo zbalia pólku domácnosti a ešte aj čosi navyše. S balením mám dlhoročné skúsenosti a zasadne balím len nevyhnutnosti.
V pohode, ja som zbalena rychlo. V aute mame vzdy cestovny kocar a odrazadlo a balik plienok, a pobalim nam veci na oblecko a zakladnu hygienu a lekarnicku, deckam snacky a dovidenia. Za polhodku som hotova.
Ked nas bali manzel, potrebuje sa dva dni psychicky pripravit, dva dni si pise zoznam, dva dni hlada veci a dva dni ich bali😀
Koľko dní chceš baliť keď sa na to musíš pripraviť? Veci, ktoré akútne doma nepotrebujete zbal hneď, kufor do auta alebo k dverám a keď decká zaspia zbalíš zvyšok. Do dvoch hodín nemáš čo robiť. Ak ti to pomôže najprv si napíš zoznam a postupne odškrtávaj.
držím sa pravidla "čo nemám, to dokúpim alebo nepotrebujem" 🙂 ale väčšinou balím večer pred odchodom
My sme veru balili vecer, ked spali. Alebo si napis zoznam a potom aj popri detoch chod a nos to na kopu, ale pozor, nesmu ti deti z tej kopy nic zobrat a odniest. Pri zaverecnom noseni do auta a upratovani kuchyne a pod sa da deti zaujat niecim, bud jedlo (pukance, ovocie), alebo obrazovka, alebo plastelina, omalovanky Water wow... alebo mam taku krabicu s drobnymi hrackami z kinderiek...
@esteris večer keď zaspia, napíšem zoznam a podľa toho hádžem do kufra, ráno už len zubné kefky, hrebeň. A ideme.
Vďaka za tipy, mame 3 deti, takže zoznam je fajn, spánok už neprichádza do úvahy a balenie večer je ušľachtilá ambícia, ale nakoľko v noci kojim bábo, bývam tak vyčerpaná, že zaspávam pri uspavani deti. Ale ten tip s košom, do ktorého postupne zbieram veci vyzerá byt fajn.
Ja som balila vždy keď spali.. mám tri deti, takže to nikdy nebolo také jednoduché.. urobila som si zoznam a vždy som každému urobila zvlášť tašku - kúpila som také mensie cestovne v decathlon, a vždy som išla podla zoznamu.. dôležité že viac letných veci a trocha aj zimných (čo.sa mi náramne hodilo, pretože zažili sme aj veľmi upršané počasie) potom v deň odchodu som ešte zbierala veci čo ma napadli že by sa hodili do nejakej nákupnej tašky.. ale teda my sme vždy cestovali autom, takže to by som.asi nemohla robiť keby sme šli lietadlom 😅. Ako prvé som vždy balila lieky, tiež podľa zoznamu ani nie liekov, ale podľa toho na čo sú dobré čiže : povinné na alergie, oči, uši, hrdlo, kasel, koža, teplota/bolesť, hnačky, vracacky.. radšej viac a nepotrebovat ako nemať a potrebovať..
Teraz to už je super jednoduché, deti sa balia same, lieky už tiez môžeme baliť menej, lebo už môžu tbl a tak podobne.. takže aj v kufri je o dosť viac miesta 😁
Ja som balila vždy keď spali.. mám tri deti, takže to nikdy nebolo také jednoduché.. urobila som si zoznam a vždy som každému urobila zvlášť tašku - kúpila som také mensie cestovne v decathlon, a vždy som išla podla zoznamu.. dôležité že viac letných veci a trocha aj zimných (čo.sa mi náramne hodilo, pretože zažili sme aj veľmi upršané počasie) potom v deň odchodu som ešte zbierala veci čo ma napadli že by sa hodili do nejakej nákupnej tašky.. ale teda my sme vždy cestovali autom, takže to by som.asi nemohla robiť keby sme šli lietadlom 😅. Ako prvé som vždy balila lieky, tiež podľa zoznamu ani nie liekov, ale podľa toho na čo sú dobré čiže : povinné na alergie, oči, uši, hrdlo, kasel, koža, teplota/bolesť, hnačky, vracacky.. radšej viac a nepotrebovat ako nemať a potrebovať..
Teraz to už je super jednoduché, deti sa balia same, lieky už tiez môžeme baliť menej, lebo už môžu tbl a tak podobne.. takže aj v kufri je o dosť viac miesta 😁
@jana_eyre_2 ano aj my 3 deti a každý ms svoju tašku. Lieky už mávam predbalene spolu s detskou kozmetikou, taktiež kozmetiku pre seba mam vždy pripravené, ale aj tak je toho veľa. 5rocne, 2rocne a 8mesacne bábo, každý potrebuje niečo iné 😄
@esteris som zoznamova. Mam zošit, kde mam zoznamy na dovolenku, predlzene vikendy 😂 chystam priebežne, co nebudu potrebovat do odchodu pobalim ihned, inak priebezne.
Deti mam 2, ked bola mladsia malinka(pod 1 rok) balila som, ked spala, teraz sa spolu zahraju (maju 6 a 4) a ja v klude balim.

Ulozila som dieta do postele a napchala veci do kufra, vacsina bola pripravena v kosi na pradlo, aby sa na nic nezabudlo. Ak v lete bolo treba nieco teple, tak len jednu sadu oblecenia, dlhe nohavice a mikinu, a na ostatne dni max 3 sady, priebezne som preprala ak bolo treba.