icon

Cesta vlakom z Bratislavy do Košíc s deťmi

29. jún 2025

Ahojte, po veľmi dlhej dobe sa o pár dni chystám s detmi z BA do KE vlakom. Chcem sa preto spýtať, kto teraz častejšie na tejto trase cestuje bývajú meškania? Klíma funguje ako má? lebo raz som cestovala aj keď iba hodinu vo vlaku, ale bez klímy a bolo to strašné. A vybrať si prvú aleb druhú triedu, aký je v tom rozdiel? Alebo detské kúpe? Asi hlúpe otázky ale mam z toho stres :D

mamina7070
29. jún 2025

v prvom rade si kup miestenky ja by som zvolila podla poctu a veku deti bud detske kupe alebo 1 triedu

ruxandra
29. jún 2025

Ci bude fungovať klima je tak 50:50, pre istotu si zoberte dostatok vody, lebo sem tam sa stane aj to, ze nezaradia jedálenský vozeň (ale tiez je to skor rarita).
A meškania tvojho vlaku sa dajú pozriet aj na cp.sk (zdá sa mi, ze si tam vieš rozkliknut s akými meskaniami celý týždeň dorazil do ciela)

viestta
29. jún 2025

Ty vies ake mas deti, ci obsedia a nebudu velmi rusit. Ak su kludne tak kup prvu triedu, ale ked su hrave a neposedne, tak potom radsej detsky vagon, ak bude volne tak kupe. Deti do rokov maju narok namiestenku ak cestuju s dospelym, detom od 6 rokov treba vybavit preukaz na bezplatnu prepravu a potom im len kupis miestenky. Listky kupuj cez internet alebo appku, hlavne vcas aby boli aj miestenky a aj nulove listky

autor
29. jún 2025
@viestta

Ty vies ake mas deti, ci obsedia a nebudu velmi rusit. Ak su kludne tak kup prvu triedu, ale ked su hrave a neposedne, tak potom radsej detsky vagon, ak bude volne tak kupe. Deti do rokov maju narok namiestenku ak cestuju s dospelym, detom od 6 rokov treba vybavit preukaz na bezplatnu prepravu a potom im len kupis miestenky. Listky kupuj cez internet alebo appku, hlavne vcas aby boli aj miestenky a aj nulove listky

@viestta vieš aj poradiť cez ktorú stránku najlepšie kúpiť lístok? Ďakujem

mamina7070
29. jún 2025
miskakyska
29. jún 2025

..klíma funguje ale v týchto úpekoch to necítiš... Ale kľudne Ti sprievodca otvorí na želanie okno..😆.. síce vtedy mi do smiechu nebolo, keď pipinám na želanie tie okna otvorili...tak neviem, či lepší úpek,alebo Ťa ide vytiahnuť z vlaku a skončíš s bolavymi zubami a prievanom... radšej by som počkala a cez tieto horúčavy necestovala,ak to nie je urgetne

eternity24
29. jún 2025

Cauko, klíma funguje, ja by som ale nešla s detmi domovej triedy. Je to jeden dlhy vagón, kde sú následne sedadla na štýl open space… na môj vkus je tam klíma pustená niekedy až príliš, takže si zoberte aj svetríky alebo ľahké mikiny. S detmi odporúčam druhu triedu alebo detske kupe, kde sú kupe oddelene od seba a v každom je 6 sedadiel, podľa mňa je to príjemnejšie ….

maris5
29. jún 2025

Ja nezabudnem ked som isla s detmi 8 a 4 a vo vozni nesla klima. Po pol hodine mi pipla smska, ze mi prelozili miestenky do 1. triedy 1 ks a do vozna 9 2ks. Listky boli kupovane spolu cez internet, vidia aj vek deti. Tak neviem ako ich napadlo takto mi to rozdelit na opacne konce vlaku. Tak sme dalsie 4 hodiny varili na povodnych miestach.

Nase zeleznice su celkom na nahodu. Bud pojdu alebo nepojdu. 🙈

Ak mas peniaze tak zakup listky do 1. triedy.

autor
30. jún 2025
@maris5

Ja nezabudnem ked som isla s detmi 8 a 4 a vo vozni nesla klima. Po pol hodine mi pipla smska, ze mi prelozili miestenky do 1. triedy 1 ks a do vozna 9 2ks. Listky boli kupovane spolu cez internet, vidia aj vek deti. Tak neviem ako ich napadlo takto mi to rozdelit na opacne konce vlaku. Tak sme dalsie 4 hodiny varili na povodnych miestach.

Nase zeleznice su celkom na nahodu. Bud pojdu alebo nepojdu. 🙈

Ak mas peniaze tak zakup listky do 1. triedy.

@maris5 nestraš🫣 toho sa presne obávam. No snáď keď pôjdeme my bude všetko ok.

autor
30. jún 2025

Ďakujem všetkým za pomoc a ešte mám otázku, preukaz pre deti nieje povinný či? Áno viem že prídem o zľavu len ide o to, že nestiham veľmi vybaviť preukaz. A ešte otázka pozerala som si už online lístky a viem si zakúpiť o jedno miesto najviac aj keď cestujeme iba 3ja? Sú 4miestne sedenia a nechcem aby niekto cudzí sedel pri nás

viestta
30. jún 2025

Nie, nie je povinny, potom kupujes zlavneny listok pre deti, nie dospelacky. Kazdy dospely moze kupit jednu miestenku navyse, pre dieta do 6 rokov, ale nikdy nikto neskumal, kde mame to dieta, co ma kupenu miestenku.

autor
30. jún 2025
@viestta

Nie, nie je povinny, potom kupujes zlavneny listok pre deti, nie dospelacky. Kazdy dospely moze kupit jednu miestenku navyse, pre dieta do 6 rokov, ale nikdy nikto neskumal, kde mame to dieta, co ma kupenu miestenku.

@viestta ak môžem ešte ohľadom miestenky navyše tak v poslednom kroku pýta údaje meno a priezvisko tak čo tam dám vymyslený údaj? Keďže realne nikto 4ty tam nebude. :D

betulinka1
30. jún 2025

Cestovala sice naposledy pred 7 rokmi ale za mna vzdy prva trieda. Cenový rozdiel nie je velky. Klima isla vzdy, záchody boli neporovnateľne čistejšie, pohodlnejšie, malo ludi. Ked vlak meska, meska samozrejme aj prva trieda 🤣🤣🤣. A kludne si kukni letenky. Niekdy je super cena, co sa urcite oplati.

ivana11155
30. jún 2025

Chodim pravidelne, pred tyzdnom som bola, klima isla slabo. Vlak vobec nemeskal. Tiez suhlasim, ze v 1.triede je to lepsie.

viestta
30. jún 2025

kludne aj vymyslene

26062010
2. júl 2025

Ahoj, necestujeme síce každý týždeň, ale nedávno sme išli s deťmi z BA do KE a celkom fajn zážitok. Meškania boli minimálne (aspoň teda u nás), klíma fungovala v poriadku – čo som si vydýchla, lebo cestovať s deťmi v horúčave by bola nočná mora 🙈.
My sme si zarezervovali tzv. detské kupé – a musím povedať, že to bolo super rozhodnutie. Boli tam obrázky slovenských pamiatok a prírody, takže deti sa zabavili aj pozeraním okolo seba. Cítili sa ako na výlete ešte skôr, než sme dorazili 😄. Plus, bol tam pokojnejší priestor, takže aj my rodičia sme si trochu vydýchli.
Takže určite odporúčam pozrieť si pri kúpe lístkov, či je k dispozícii detské kupé, podľa mňa to stojí za to. Držím palce, aby všetko išlo hladko – zvládneš to, nie je to vôbec hlúpa otázka! 💛

autor
2. júl 2025
@26062010

Ahoj, necestujeme síce každý týždeň, ale nedávno sme išli s deťmi z BA do KE a celkom fajn zážitok. Meškania boli minimálne (aspoň teda u nás), klíma fungovala v poriadku – čo som si vydýchla, lebo cestovať s deťmi v horúčave by bola nočná mora 🙈.
My sme si zarezervovali tzv. detské kupé – a musím povedať, že to bolo super rozhodnutie. Boli tam obrázky slovenských pamiatok a prírody, takže deti sa zabavili aj pozeraním okolo seba. Cítili sa ako na výlete ešte skôr, než sme dorazili 😄. Plus, bol tam pokojnejší priestor, takže aj my rodičia sme si trochu vydýchli.
Takže určite odporúčam pozrieť si pri kúpe lístkov, či je k dispozícii detské kupé, podľa mňa to stojí za to. Držím palce, aby všetko išlo hladko – zvládneš to, nie je to vôbec hlúpa otázka! 💛

@26062010 ďakujem za čerstvú skúsenosť. Koľko rokov majú detí? Moje majú 11 a 5 tak či by sa hlavne to staršie nenudilo, som čítala že to je skôr pre menšie deti.

banalu
2. júl 2025

Minuly tyzden som sla. V prvej triede, nebolo ani horuco, ani zima. Bolo plno deti, rozne vekove kategorie. Osobne by som s malou (3,5) sla do prvej triedy. Vlak mal meskanie 12 minut po Zilinu a od ZA do BA to dohnal.

26062010
2. júl 2025

ahoj, moji 11 a 13 a ver mi, nudit sa nebudu

autor
14. júl 2025
@26062010

ahoj, moji 11 a 13 a ver mi, nudit sa nebudu

@26062010 ahoj môžem sa ešte opýtať ako vyzerá to detské kúpe? Sedeli ste v uzavretom kúpe alebo to bolo otvorené? Hľadala som fotky na nete ale všetko sú to už staršie. Ďakujem za odpoveď

viestta
14. júl 2025
@anonym_autor

@26062010 ahoj môžem sa ešte opýtať ako vyzerá to detské kúpe? Sedeli ste v uzavretom kúpe alebo to bolo otvorené? Hľadala som fotky na nete ale všetko sú to už staršie. Ďakujem za odpoveď

@anonym_autor v detskom vagone su aj kupe aj otvoreny priestor, tak pol na pol

dzina007
14. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie vzdy detske kupe je ze mega detske plne obrazkov, niekedy je to klasicke kupe len proste je uprednostnene pre rodinu s detmi, takze maju prednost pred dospelymi ak by tam niekto sedel len tak.
Netreba robit z toho vedu, vziat vela vody, chrumky, nejake jedlo, tablet, mobil pripadne hru a cesta zbehne ok. a vela vlhcenych obruskov.
Osobne ja mam radsej kupe ako 1. triedu kde su sedadla po 4 a vsetci na nas vidia. Hlavne ked boli deti mladsie tak sa aspon v kupecku natiahli aj cez 3 sedadla, motali sa zo sedadla na sedadlo a nemuseli 5 hodin sediet na jednom mieste. A aj mozu byt hlucnejsie a kecat si kolko chcu a nemusim ich uplne kludnit ze je potrebne rozpravat tichsie lebo nik nieje na ich reci zvedavy a podobne.

dzina007
14. júl 2025

A neviem teda ako to ze nestihas urobit preukazy, lebo aspon u nas ich robia na mieste na pockanie, donesiem fotku, rodlny list a do 5 minut preukaz hotovy. nertva to tak dlho ako obciansky ci pas. 😉